Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

H έξυπνη ομπρέλα που σας ειδοποιεί ότι πρόκειται να βρέξει

Στο... προαιώνιο ερώτημα «να πάρω ομπρέλα μαζί μου ή να μην πάρω;» η νέα τεχνολογία έρχεται να δώσει την δική της απάντηση. Μία απάντηση η οποία στηρίζεται στην δημιουργία μιας «έξυπνης» ομπρέλας με την ονομασία Oombrella που υπόσχεται να αλλάξει μια για πάντα την ζωή σας.

Το «έξυπνο» της υπόθεσης συνίσταται στην υιοθέτηση μερικών αισθητήρων οι οποίοι αντιλαμβάνονται την διαφοροποίηση της βαρομετρικής πίεσης και ανάλογα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη της για τις πιθανότητες να υπάρξει βροχόπτωση μέσα στις επόμενες ώρες.

Η έξυπνη ομπρέλα επικοινωνεί με το κινητό σας και μέσω μιας ειδικής εφαρμογής δείχνει στον χρήστη τι πρέπει να κάνει. Η κατασκευή της επίσης είναι από ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό (Κέβλαρ) και μπορεί να αντέξει σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακόμα και σε χαλάζι. Είναι επίσης ανθετική σε ακτίνες UV ενώ για πιο action καταστάσεις διαθέτει και θήκη για κάμερα Go-Pro.

H νέα ομπρέλα η οποία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του Kickstarter θα κοστίζει 59 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν μόνο την κάψουλα με τους αισθητήρες για να την εφαρμόσουν στις δικές τους ομπρέλες (με πολύ χαμηλότερο κόστος). Αν όλα πάνε καλά, η νέα ομπρέλα αναμένεται να βγει στην παραγωγή μέσα στο 2016.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου