Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ακούτε μουσική με ακουστικά; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Εάν συνηθίζετε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική με ακουστικά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
 
Όπως αναφέρει η καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αρετή Οκαλίδου, μιλώντας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ακοής, ένας στους οκτώ νέους παγκοσμίως χάνει από μέτριο έως σημαντικό βαθμό την ακοή του επειδή ακούει συνέχεια μουσική με ακουστικά.
 
Όσον αφορά τους ενήλικες που έχουν πρόβλημα ακοής ο ένας στους τρεις σε όλο τον κόσμο το έχει αποκτήσει λόγω έκθεσης σε θόρυβο.
 
Σύμφωνα με τον Οκαλίδου, στις δυτικές χώρες, ενώ έχουν μειωθεί τα προβλήματα ακοής που προκαλούνται από έκθεση σε επαγγελματικούς θορύβους διότι λαμβάνονται μέτρα προστασίας, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα ακοής λόγω έκθεσης σε κοινωνικούς θορύβους όπως πχ δυνατή μουσική κατά τη διασκέδαση. 
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής (3 Μαρτίου) θεσπίστηκε φέτος για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με σκοπό να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δράσεις για την ενημέρωση του κοινού στα  θέματα της ακοής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ακοολογίας του IALP (International  Association of Logopedics and Phoniatrics).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου