Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η σεξουαλική επαφή, μία ιδιαίτερη συνάντηση

Η σεξουαλική δραστηριότητα όλων μας ξεκίνησε με την ερωτική και αισθησιακή επαφή με το ίδιο μας το σώμα. Ο αυνανισμός δεν είναι καθόλου κακός, είναι υπέροχος, είναι μία πηγή ανεξάρτητης ηδονής με ένα μόνο πρόβλημα… δεν είναι αρκετός. Αν θέλει κανείς κάτι παραπάνω θα πρέπει να ψάξει να βρει ένα σύντροφο. Η διαδικασία αναζήτησης συντρόφου προϋποθέτει τη στοιχειώδη αυτογνωσία ότι γνωρίζουμε ορισμένες ανάγκες και επιθυμίες μας και επιδιώκουμε να τις ικανοποιήσουμε μέσω της συνάντησης με τον/την άλλον/ην.

Η επαφή τόσο με το ίδιο φύλο όσο και με το άλλο από μόνη της δημιουργεί και προκαλεί μία εμπλοκή, εννοώντας το σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό μπλέξιμο. Ένα μπλέξιμο που χάρη σε αυτό μπορούμε να απολαύσουμε την ηδονή. Η ηδονή είναι ένα ιδιαίτερο καύσιμο που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Χάρη σε αυτό το πολύτιμο καύσιμο έχει τη δυνατότητα να αισθανθεί πλήρης, χαρά, ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση, απόλαυση, να διευρύνει τις αισθήσεις του, να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό του.

Ένας ανασταλτικός παράγοντας για τη συνάντηση αυτή είναι η ενοχή και η ντροπή. Συνήθως αυτές οι δύο «κυρίες» ταξιδεύουν παρέα, πιασμένες χέρι - χέρι έτσι ώστε να νοιώθουν ασφάλεια, είναι γαντζωμένη η μία με την άλλη. Η ενοχή υποδηλώνει τη νοητική διάκριση (κριτική δηλαδή)μεταξύ του «καλού – κακού, ηθικό ανήθικο αποδεχτό μη αποδεχτό, σωστό λάθος, πρέπει δεν πρέπει» τις πολικότητες με άλλα λόγια οι οποίες είναι σε συνάρτηση με τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της κοινωνίας. Όσο πιο συντηρητική είναι μία κοινωνία τόσο περισσότερες είναι και οι ενοχές. Όλα τα παραπάνω το μόνο που αποφέρουν είναι την αποστασιοποίηση από τη χαρά της ηδονής ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν και διαιωνίζουν τα κατασκευασμένα ταμπού γύρω από την ηδονή της σεξουαλικής επαφής. Σε αυτό το φαύλο κύκλο συμβάλλει και η ντροπή η οποία υπογραμμίζει τόσο το φόβο να εκθέσει τον εαυτό του κανείς όσο και τη σχέση που έχει ο καθένας με το σώμα του. Το σώμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μέσο το οποίο εκτελεί τις εντολές του εγκεφάλου. Για παράδειγμα αν δώσει εντολή να σηκωθεί να πάει μέχρι «απέναντι, θα πάει» αν του δώσει εντολή να συνεχίσει να κάθεται στον καναπέ θα το κάνει. Είναι υπάκουο στις εντολές του εγκεφάλου. Ακριβώς το ίδιο κάνει και σε μία σεξουαλική συνάντηση, υπακούει στην εντολή του εγκεφάλου σου.

Ο εγκέφαλος είναι ένα απαραίτητο και θαυμάσιο εργαλείο, είναι ένας σύμμαχος. Μέσα στον εγκέφαλο κατοικεί ο νους, η σκέψη δηλαδή που πολλές φορές έχει την τάση να αποπροσανατολίζει τον εγκέφαλο και να θέλει να πάρει τα ηνία. Κάνει σαν ένα μικρό παιδί που αναζητά την προσοχή. Την σκέψη χρειάζεται να την παρατηρούμε δίχως να ταυτιζόμαστε.

Η σωματικής μας διάπλασης είναι αυτή που είναι και δεν αλλάζει παρά μόνο διαμορφώνεται είτε με τη γυμναστική είτε με το φαγητό είτε με την αρμονία του συναισθηματικού και νοητικού κόσμου.

Θεωρώ ότι με κάθε ουσιαστική σεξουαλική επαφή πλησιάζουμε μία βαθύτερη ανάγκη ή επιθυμία, την επιθυμία για απελευθέρωση και απενεχοποίηση από τα κοινωνικά πρότυπα και ιδεώδη. Επιτρέπουμε με την επαφή αυτή να γνωρίσουμε τον εαυτό μας ακόμη καλύτερα και να συναντηθούμε με την ύπαρξη μέσα μας, να συνδεθούμε με αυτό που όλοι μας έχουμε ανάγκη, την αγάπη.

Μαθήματα από εξειδικευμένο Σεξοθεραπευτή (sex coach) είναι το πρώτο βήμα για την τέλεια απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου