Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το Πνεύµα είναι ζωντανό...

...Οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν!

Όταν ο άνθρωπος καταλάβει ότι καθεµία από τις πράξεις του έχει αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη, τότε ίσως θελήσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ζει αρµονικά µε όλα τα πλάσµατα που βρίσκονται στον ουρανό και στη γη, αλλάζοντας πρώτα µέσα του.
Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν: «Πως είναι δυνατόν τα προβλήµατα και η συµπεριφορά ενός ατόµου να επηρεάζουν ολόκληρο το σύµπαν, όπου κρίνεται η µοίρα εκατοµµυρίων και εκατοµµυρίων όντων;»
Ας πάρουµε το απλό παράδειγµα του ανθρώπου που ζει συνεχώς υπό «ψυχολογική πίεση».
Είναι πολύ πιθανό µε την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί να ενωθεί µε όσους δεν είναι ικανοποιηµένοι µε το πολιτικό σύστηµα της χώρας τους και υποστηρίζουν ότι τους καταπιέζει και καταστρέφει τις δυνατότητες και την προσωπικότητα τους.
Αυτή η οµάδα ανθρώπων θα είναι αποφασισµένη να γίνουν τα πράγµατα όπως θέλει εκείνη. Με το κυρίαρχο στοιχείο του χαρακτήρα της θα επιδιώξει να πάρει στα χέρια της όλη την εξουσία και φυσικά όλα τα πλεονεκτήµατα της κατάστασης, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι και άλλα άτοµα θα είναι θύµατα της εκδήλωσης του Εγώ της. Λέγοντας «Εγώ» αναφέροµαι στον εγωισµό που πνίγει τον άνθρωπο σε έναν λάκκο µε λάσπη, που καταπιέζει τα θετικά συναισθήµατα και τον σπρώχνει στα βάθη του ασυνείδητου
εκεί όπου είναι θαµµένος ο εσωτερικός άνθρωπος.
Για να µπορέσει αυτό το κοµµάτι του εαυτού µας που θρέφεται από την κοσµική ενέργεια να αναστηθεί και να µας αποφέρει οφέλη, πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόγονα ένστικτα και να εξαγνιστεί η ενέργεια που τα κρατάει στη ζωή.
Αυτό µπορεί να γίνει µόνο αν ο άνθρωπος καταλάβει ότι µόνος του ρίχνεται στο στόµα του λύκου όταν δεν χαλιναγωγεί τον εγωισµό του.
Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι η κυριαρχία του Εγώ πρέπει να λάβει τέλος, θα χρησιµοποιήσει εκ νέου αυτή την εξαγνισµένη ενέργεια για το καλό της ανθρωπότητας.
Φυσικά είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η καταστροφή είναι έτοιµη να χτυπήσει την ανθρωπότητα, να διαµαρτύρονται κάθε µέρα ολοένα και πιο δυνατά, οι φωνές τους να υψώνονται σε κάθε γωνιά της γης, ώστε κανείς να µην µπορεί να ισχυριστεί ότι δεν άκουσε την προειδοποίηση!
Το θέµα δεν είναι να κάνουν εκκεντρικές πράξεις οι σηµερινοί τροβαδούροι ή αν προτιµάτε οι ανιχνευτές, αλλά να κρατήσουν µια συνετή στάση και κυρίως να έχουν ευγενικά αισθήµατα προς τη φύση και ό,τι την αποτελεί, τα ζώα και τους ανθρώπους, όλων των φυλών και όλων των χρωµάτων!
Να δείχνουν αγάπη και σεβασµό σε ό,τι ζει γύρω τους, στη γη και στον αέρα

  Κάθε άνθρωπος πρέπει να βρει τη θέση του στο σύµπαν, µια θέση που πρέπει να κερδίσει µε τις καλές του πράξεις και τα καλά του αισθήµατα, µια θέση όπου θα βρουν καταφύγιο τα αδέλφια του τα ζώα, τα φυτά, το νερό των µικρών ρυακιών και των ωκεανών!
Πρέπει να σταµατήσει να λέει: για µένα, σε σχέση µε µένα, µα να δεχτεί το θείο δώρο του εσωτερικού ανθρώπου που θα του λέει: για εµάς, σε σχέση µε εµάς!
Κανείς δεν έχει το δικαίωµα να ζει σαν ερηµίτης, κάθε ανθρώπινη οντότητα πρέπει να εργάζεται σε συνεργασία µε τους οµοίους της, ώστε να έρθει η µέρα που η µητέρα γη δεν θα τρέµει πια κάτω από τα βήµατα του ανθρώπου, αλλά θα του δίνει την πνευµατική και σωµατική ισορροπία που θα τον βοηθήσει να στηριχτεί όταν η ορµή θα τον ωθήσει να ζήσει σε τέλεια αρµονία πρώτα µε τον εαυτό του και κατόπιν µε όλα τα πλάσµατα γύρω του.
Για να του προσφέρει αύριο η µητέρα φύση όλα τα νόστιµα φρούτα και λαχανικά που θα συµπεριλάβει στη διατροφή του.
Για να µην έχουν εφιάλτες αύριο τα δέντρα βλέποντας τον άνθρωπο να κρατάει ένα τσεκούρι, αλλά να του προσφέρουν ευγενικά την ευεργετική σκιά του όταν θα θέλει να ξεκουραστεί.
Για να µπορούν τα φυτά αύριο να προσφέρουν απλόχερα τις θεραπευτικές τους ιδιότητες στον άνθρωπο, που σιγά σιγά θα αποτοξινωθεί από τις συνέπειες της µόλυνσης του χθες!
Για να µπορούν τα παιδιά αύριο να ξεχωρίζουν έναν ελέφαντα από µια αγελάδα ή ένα λαγό από ένα σκύλο, αλλά κυρίως για να αγκαλιάζουν και να προστατεύουν αυτά τα παιδιά τα ζώα που το µόνο που ζητάνε είναι προστασία και λίγη αγάπη!
Η υποµονή, η αγάπη, ο σεβασµός και το θάρρος είναι τα µέσα που µπορείτε να χρησιµοποιήσετε για να γίνετε κι εσείς καθοδηγητές των ανθρώπων.
Μην επιδιώξετε να ντυθείτε µε ιδιαίτερο τρόπο, αλλά φορέστε κάτι που σας αρέσει και µε το οποίο θα αισθάνεστε πραγµατικά άνετα.
Και κάτι ακόµα πολύ σηµαντικό, καλέστε τον υδραυλικό για να επιδιορθώσει τη διαρροή νερού που έχει ο νεροχύτης σας! Ευχαριστώ και καλό δρόµο!
Πάντα µένει λίγο άρωµα στα χέρια εκείνου που προσφέρει ένα λουλούδι.
«Προτίµησε τη δικαιοσύνη από την εκδίκηση»
«Λύσε πρώτα τις προσωπικές σου διαµάχες και µετά προσπάθησε να λύσεις εκείνες των γειτόνων σου!»
«Λύνετε τα προβλήµατά σας αµοιβαία αντί να τα αυξάνετε!» «ιατήρησε την ειρήνη γύρω σου, µην επιδιώκεις τον πόλεµο!»
«Οραµατίσου µια ευτυχισµένη ζωή για το µέλλον της ανθρωπότητας και να µην νοιάζεσαι µόνο για την επιβίωση!»

 «Διώξε από τη ζωή σου την αµφιβολία, που σκοτώνει την ελπίδα!»
Διώξε από τη ζωή σου τον εγωισµό και µάθε να µοιράζεσαι!»
«Κάθε µέρα να ευχαριστείς κάποιον χαµογελώντας του και λέγοντας του: Καληµέρα! Θα δεις ότι ο εσωτερικός άνθρωπος θα φύγει από µόνος του και εσύ θα νιώσεις σε µεγάλη φόρµα»
«Κάνοντας το καλό θα γίνεις πιο αισιόδοξος και θα βελτιωθεί η υγεία σου».
«Κλείσε την πόρτα κατάµουτρα στον εγωισµό σου! έξου την αγάπη στην καρδιά σου!»
«Κάνε το καλό χωρίς να ζητάς ανταµοιβή, θα έρθει µόνη της!»
«Κάνε το καλό σήµερα, αύριο θα είναι πολύ αργά!»
«Ζήσε την κάθε µέρα της ζωής σου σαν να είναι η τελευταία!»
«Κάνε σύντοµες προσευχές που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι κάθε µέρα είναι δώρο από το Θεό!»
«Κάνε τη λαχτάρα σου να αγαπάς να ανθήσει µέσα σου, γιατί είναι πραγµατικά κρυµµένη βαθιά µέσα σου!»
«Κάνε όνειρα για µια καινούργια ζωή σήµερα και αύριο τα όνειρά σου θα γίνουν πραγµατικότητα!»
«Φέρε στην επιφάνεια τις δυσάρεστες στιγµές της ζωής σου και µελέτησες τες!»
«Άναψε τη φωτιά που θα τις καταστρέψει όλες!»
«Σκόρπισε µακριά τις στάχτες και ξέχασε τες!»
«Κάνε τους κοντινούς σου ανθρώπους να µην τρέµουν όταν πλησιάζεις αλλά να τρέχουν προς το µέρος σου και να σε αγκαλιάζουν!»
«Κάνε τη µαµά σου να ξαναβρεί το χαµόγελό της και να τη λες «µαµάκα»!»
«Κάνε τα παιδιά σου να θέλουν να είναι κοντά σου και να σε λένε «µπαµπάκα»!»
«Ξέθαψε από το χώµα την κακή σου διάθεση και άπλωσε τη στον ήλιο της χαράς!»
Δώσε στον εξωτερικό άνθρωπο να καταλάβει ότι πρέπει να καλωσορίζει τον εσωτερικό άνθρωπο!»
«Κατάλαβε ότι αν θέλεις να αλλάξεις µπορείς να το κάνεις!»
«Κάνε το σώµα σου και τις αισθήσεις σου να επιθυµούν την εσωτερική ευτυχία!»
Διώξε από την καρδιά σου τη µετριότητα και το φόβο!» «Χτίζε το µέλλον σου µέρα µε τη µέρα, µε θετικές σκέψεις, θετικά λόγια και θετικές πράξεις!»
«Πρέπει να συναναστρέφεσαι µόνο όσους θέλουν πραγµατικά να νιώσουν τη χαρά της ζωής!»
«Φτιάξε µια οµάδα ανθρώπων που θέλουν όπως κι εσύ να αγγίξουν αυτό που µέχρι χθες δεν ήταν παρά ψευδαίσθηση. Καθένας από εσάς πρέπει να θέτει ένα στόχο και να βοηθάει το διπλανό του στις δύσκολες στιγµές απαισιοδοξίας και µελαγχολίας».
«Η ζωή σου είναι ένας τεράστιος κήπος όπου σπάρθηκαν υγιείς σπόροι. Εσύ και οι φίλοι σου θα είστε οι κηπουροί που θα τους ποτίζουν και θα τους προστατεύουν από την κακοκαιρία. Η ζωή είναι µια οµαδική εργασία, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσεις!»
«Μην εξαντλείς τις δυνάµεις σου µόνο σε προσωπικά σχέδια, αλλά συνεργάσου µε άλλους ανθρώπους για να φτιάξετε µαζί έναν καλύτερο κόσµο, τον κόσµο που τελικά όλοι έχουµε στην καρδιά µας!»
«Θα δεις ότι θα γίνεις πιο δυνατός αν βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής. Θα νιώσεις ικανός να δίνεις και να παίρνεις!»
«Θα συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγµατικότητα τα προβλήµατα και τα εµπόδια που εµφανίζονται στο δρόµο σου είναι καταστάσεις που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια, περισσότερη αυτοπεποίθηση και περισσότερο θάρρος!»
«Μην αναλώνεσαι σε κλάµατα και παράπονα. Προσπάθησε να κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή τη δική σου και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Μόνο έτσι θα µπορέσεις να πεις µια µέρα «Αγαπώ τη ζωή»».
«Ψάξε να βρεις µέσα σου αυτό που θα σου δώσει τη δύναµη να αντιµετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής. Είµαι σίγουρη ότι θα το βρεις!»

«Αναζήτησε µέσα σου τον εσωτερικό άνθρωπο και µίλα του. Είναι ο καλύτερος φίλος σου. Εµπιστεύσου τον, άνοιξε του την πόρτα της καρδιά σου, πες του τις λύπες σου και τις χαρές σου. Μην είσαι αγνώµων στη ζωή!»
«Κάτσε άνετα, άναψε ένα κερί, κοίτα τη φλόγα. Είναι µικρή, απλή, χαριτωµένη! Μπορείς να την ονοµάσεις ελπίδα ή καλύτερα αγάπη, όπως θέλεις!»
«Με το φως του, ο εσωτερικός άνθρωπος θα σου δείξει ήρεµα και υποµονετικά το δρόµο που θα σε οδηγήσει στην εσωτερική ευτυχία».
«Άκουσε µε, φίλε µου, ακολούθησε µε σε έναν δρόµο που θα σε οδηγήσει και πάλι σ αυτό που ήσουν κάποτε, δηλαδή στο να ξαναγίνεις παιδί. Κλείσε τα µάτια, ξάπλωσε στο χορτάρι, φάε καραµέλες. Συγκεντρώσου σε όλα τα αισθήµατα που νιώθεις!»
«Συνέχισε φίλε µου, κλείσε τα µάτια για µερικές στιγµές, φώναξε δίπλα σου τον παλιό σου σύντροφο, τον εσωτερικό σου φίλο, τον εσωτερικό άνθρωπο που είναι µέσα σου. Πες του να ξαπλώσει δίπλα σου, πάνω στο δροσερό χορτάρι ή στο άχυρο».
«Πες του τι νιώθεις. Μίλα του για τις στιγµές λύπης και για τις αποτυχίες σου. Θα σε ακούσει ευγενικά και σίγουρα θα µπορέσει να σε βοηθήσει να βγεις από αυτή την κατάσταση! Να ξέρεις, φίλε µου, ότι µόνος αυτός µπορεί να σε οδηγήσει στο σωστό δρόµο, αν ζητήσεις πραγµατικά τη βοήθειά του!»
«Άκου, φίλε µου». «Είναι ο άνεµος που φυσά, θα µου πεις!» «Όχι, δεν είναι ο άνεµος, αλλά τα βογκητά που βγαίνουν από το στήθος σου και χάνονται στο άπειρο». «Άκου, φίλε µου, µάθε να προσεύχεσαι µε τον τρόπο σου, µόνο εσύ µπορείς να ανακαλύψεις τα οφέλη της προσευχής, όταν λέγεται αγνά µε τις εικόνες, τις λέξεις και τα αισθήµατα που ταιριάζουν στην ψυχή σου. Άσε τα λεπτά να κυλήσουν, µην φοβάσαι µήπως χάνεις χρόνο. Παραδώσου στην υπέρτατη ευτυχία που γεµίζει την καρδιά σου και αναζωογονεί το σώµα σου». «Φίλε µου, µάθε να είσαι ειλικρινής µε τον εαυτό σου».
«Αποδέξου τους φόβους που κρύβεις µέσα σου, σαν εµπόδια που κάποτε πρέπει να ξεπεράσεις. Οι δυσκολίες είναι µέσα στη ζωή, µπορείς να τις θεωρήσεις σαν κοµµάτια από παζλ που πρέπει να τα βρεις και να τα βάλεις στη σωστή θέση».
«Σ αυτό τον κόσµο, όπου κυριαρχεί διαβολικός θόρυβος, άκου τον ήχο των βηµάτων σου, που σε οδηγούν µπροστά σε πόρτες, οι οποίες θα σε φέρουν αντιµέτωπο µε τις επιθυµίες σου».
«Μην ξεχνάς ούτε για µια στιγµή ότι αυτό που επιθυµείς είναι µπροστά σου, αν είσαι αποφασισµένος να καταβάλεις την απαιτούµενη προσπάθεια για να το αποκτήσεις!»
«Η ίδια η φύση σου δείχνει ότι ο χρόνος περνάει και αφήνει ίχνη. Κοίτα τους κορµούς των δέντρων, κάθε σηµάδι που κουβαλάνε µαρτυρά ότι η ίδια η ζωή έχει αφήσει επάνω τους τα αποτυπώµατά της. Πρόκειται για µαρτυρίες που οι άνθρωποι µπορούν να µελετήσουν ανά τους αιώνες, µαρτυρίες που φανερώνουν την αλήθεια για τη ζωή των προγόνων µας».
«Το θάρρος, η πίστη και η αγάπη θα είναι οι µάρτυρες που αργότερα θα δώσουν το δικαίωµα στους απογόνους σου να πουν: «Ήταν θαρραλέος, ήταν καλός, έκανε ό,τι καλύτερο µπορούσε για να βελτιωθεί η ζωή του ανθρώπου πάνω στη γη!»
«Άκου φίλε µου, διώξε από το µυαλό σου τη σκέψη ότι θα χτυπήσεις παλαµάκια δυο τρεις φορές, σαν να ήσουν µάγος, και το θαύµα θα γίνει! Όχι, τα όνειρά σου δεν µπορούν να πραγµατοποιηθούν µ αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να διαλύσεις την οµίχλη που απλώνεται µπροστά σου και ο µόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου! Να κάνεις κάθε µέρα ένα βήµα προς τα εµπρός, στο δρόµο όπου θεωρείς ότι τα όνειρά σου θα γίνουν πραγµατικότητα».
«Μην χαράζεις δρόµο µέσα από τα σύννεφα, γιατί αυτό είναι ψευδαίσθηση, χίµαιρα».
«Όταν οι άνθρωποι θα έχουν καταστρέψει τα δάση, όταν θα έχουν σκοτώσει τα ζώα, όταν από την πλεονεξία τους δεν θα έχει µείνει ούτε σταγόνα νερό στα ποτάµια, τότε η γη θα µπορεί να γλείφει ήρεµα τις πληγές της, γιατί οι άνθρωποι θα έχουν εξαφανιστεί για πάντα!»
Πολλοί θα αναρωτηθούν αν η συγγραφέας του βιβλίου είναι τρελή ή πεφωτισµένη.
Θα απαντήσω απλά και λακωνικά ότι αναζητώ την ευτυχία των ανθρώπων! Δεν µε ενδιαφέρει να πεθάνω ξεχασµένη απ όλους, θα συνεχίσω την πορεία µου που δεν θα τελειώσει πάνω σ αυτή τη γη και θα φτάσω στο πανδοχείο της ευτυχίας όπου δεν θα µε περιορίζει η ύλη, θα είµαι φως πέρα από τα όνειρα και όσα βλέπουν οι άπιστοι! Θα γίνω δέντρο, το φύλλωµά του, ο κορµός του, ο χυµός του! Όποιος µε ψάξει θα µε βρει! Όποιος θελήσει να ακούσει το κάλεσµά µου, θα το ακούσει, δεν θα ζει πλέον κουφός!
Τα ψέµατα, η µαταιοδοξία, ο εγωισµός δεν πρέπει να έχουν θέση πια στην καρδιά των ανθρώπων!
Πρέπει να βρουν τη δύναµη και το θάρρος σε µια νέα ύπαρξη!
Πρέπει να ενωθούν και πάλι µ αυτή τη θεία οντότητα!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο θάνατος επιτρέπει στον άνθρωπο να εκµεταλλευτεί κάθε στιγµή της ζωής του και του δείχνει ότι πρέπει να κάνει µόνο το καλό όσο ζει!
Οι άνθρωποι πρέπει να κυριευτούν από µια τεράστια δύναµη που θα τους ωθήσει να αποβάλλουν την κακία τους και να βοηθούν ο ένας τον άλλο µ έναν κοινό σκοπό, η ύπαρξή τους να βασίζεται στις καλές πράξεις, την ευτυχία, τη ζωή!
Οι άνθρωποι δεν µπορούν πλέον να κωφεύουν σ αυτό το κάλεσµα, πρέπει να καταδεχτούν να ακούσουν το µήνυµα απελευθέρωσης και βελτίωσης των συνθηκών ζωής στο µέλλον!
Το Πνεύµα είναι ζωντανό! Οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν! Μόνο η ύλη είναι φθαρτή! Το πνεύµα του καλού είναι αθάνατο, περιµένει, µια µέρα θα κυριεύσει την ανθρώπινη φυλή!
Γιατί αυτή είναι η πραγµατική φύση του ανθρώπου, αυτός είναι ο θησαυρός που έκρυψε στις ψυχές των ανθρώπων το θείο πνεύµα!
Η σηµερινή ζωή µου είναι καρπός όλων όσων έζησα στις προηγούµενες ζωές µου.
Ήµουν µια δύστυχη ψυχή του λαού της Ατλαντίδας, που ζούσε στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού και καταστράφηκε από την έλλειψη σωµατικής και πνευµατικής δύναµης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου