Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Είναι πιο ευτυχισμένοι όσοι έχουν ένα μπαρ στη γειτονιά τους!

Ευτυχία είναι το να μένει κάποιος κοντά σε ένα μπαρ, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποκάλυψε ότι όσοι ζουν κοντά σε κάποιο μπαρ είναι πολύ πιο χαρούμενοι, έχουν περισσότερους φίλους, απολαμβάνουν καλύτερα τη ζωή τους, ενώ και η κατανάλωση αλκοόλ είναι πιο μετρημένη από όσους δεν έχουν κάποιο μπαρ στη γειτονιά τους.

Η έρευνα αποκάλυψε, επίσης πως οι κοινωνικές ικανότητες βελτιώνονται μετά από ένα ποτό, ενώ είναι πιο εύκολο να συζητήσει κανείς σε κάποιο μικρό μπαρ παρά σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης.

Ο καθηγητής Robin Dunbar του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σχολίασε αναφορικά με την έρευνα πως: «Η φιλία και η κοινότητα είναι πιθανόν δυο από τους πιο βασικούς παράγοντες της υγείας και της ευημερίας μας. Το να αποκτούμε και να διατηρούμε φιλίες, ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να γίνεται από κοντά. Δεδομένης της έκρηξης των social media, το να υπάρχουν ήσυχα, εύκολα προσβάσιμα μέρη, στα οποία μπορεί κανείς να βρεθεί με φίλους είναι απαραίτητο».

Ο Tim Page, γενικός διευθυντής της «Camra», του Οργανισμού για τον οποίο διεξήχθη η έρευνα, συμπλήρωσε πως: «Ενώ είμαστε ενθουσιασμένοι που μια έρευνα τονίζει τα τόσα πλεονεκτήματα του να βγαίνει κανείς σε μπαρ, δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα αποτελούν έκπληξη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε το να υπάρχει σε κάθε γειτονιά ένα τέτοιο μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου