Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το αναπόφευκτο της ευτυχίας

Θέλεις να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή;

Σε ποιο ακριβώς κομμάτι της θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;

Γιατί νομίζω ότι τη ζωή, την έχουμε κομματιάσει σε περιόδους!

Είναι η περίοδος που είμαστε, νοιώθουμε και αισθανόμαστε καλά, επειδή όλα γύρω μας δείχνουν συμβατά με τα θέλω μας και τις επιδιώξεις μας. Αποκτούμε αγαθά, χαιρόμαστε τη συντροφικότητα, έχουμε αφθονία, έχουμε υγεία και ανταπόκριση στην αγάπη μας. Σοβαρότατες αιτίες για να έχουμε την ευτυχία μας, δεν συμφωνείτε; Εδώ θα πω ότι έχουμε σοβαρότατες αιτίες για να είμαστε απροετοίμαστοι για το σοκ.

Είναι η περίοδος που όλα κυλάνε ήρεμα και γαλήνια, τότε που δείχνει ότι το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας σε ότι του ζητήσουμε. Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην εμπειρία μας, νέες επαφές γίνονται, αυξάνεται το κοινωνικό μας γίγνεσθαι και πετάγεται στα ύψη η θεώρησή μας για την παντοδυναμία του ατόμου. Άπειρη ευτυχία παντού μέσα μας! Εδώ θα πω ότι, προετοιμάζουμε το δρόμο μας για την ανώμαλη προσγείωση.

Είναι και αυτή η περίοδος, όπου ατενίζουμε με όλη μας τη θετικότητα την ομορφιά της δημιουργίας, με όλες αυτές τις απίθανες εικόνες της από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση της πανσελήνου. Τότε που, ατσαλωνόμαστε από την πίστη, τη θέληση, την ελπίδα, την προσδοκία και μαγεμένοι από το θαύμα γύρω μας θεωρούμε ότι θα διατηρήσουμε ψηλά τον άνθρωπο, ανέγγιχτο από τα ευπαθή γεγονότα γύρω του. Πόση ευτυχία μέσα από την πίστη μας Θεέ μου! Εδώ θα πω, ότι παίζουμε επικίνδυνο παιχνίδι με το χαμό μας.

Επειδή η ζωή, ΔΕΝ είναι μόνο αυτές οι περίοδοι που εμείς τους δώσαμε μέγεθος και αξία.

Η ζωή, έχει τα πάντα μέσα της. Η γυρισμένη πλάτη στις αντιξοότητες δεν απομακρύνει τις αντιξοότητες. Ιδιαίτερα όσο τις χαρακτηρίζουμε έτσι, και δεν έχουμε χωνέψει το συνεχές που έχουν μέσα στην ύπαρξη. Ο Ηράκλειτος είπε ότι τα πάντα ρει, δηλαδή όλα αλλάζουν και μεταβάλλονται.

Να η ευτυχία! Η αποδοχή! Η γνώση πως η στιγμή περνάει και χάνεται!

Έχουμε να ζήσουμε απώλειες, θανάτους, αρρώστιες, προβλήματα, αναπάντεχες και ξαφνικές καταστροφές. Πράγματα και γεγονότα, που αν δεν τα έχουμε εξοβελίσει από τη θεώρησή μας για την ολότητα της ζωής, θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε μέσα τους με άλλη οπτική. Μια οπτική που θα λέει ότι η ζωή, τα έχει όλα, και όχι μόνο το μοντέλο μέσω του οποίου εκπαιδευτήκαμε να ψάχνουμε για την ευτυχία.

Η αρρώστια, ίσως να έρθει. Ο θάνατος των αγαπημένων, θα συμβεί. Η αναποδιά θα συμβεί. Έχουμε την προσωπική επιλογή της τοποθέτησής μας απέναντι σε όλη τη ζωή και όχι στα τμήματά της. Λένε ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Θα πω ότι, η προσδοκία της ευτυχίας είναι για στιγμές! Επειδή όποιος έχει αναγνωρίσει όλες της πλευρές της ζωής, έχει αποδεχτεί την ποικιλία των εκφράσεών της, έχει καταλάβει τη δύναμη της εμπειρίας πίσω από το βίωμα, αυτός έχει τη δύναμη να αισθανθεί την ευτυχία μέσα στη ζωή και δεν την περιμένει από τις εκφράσεις της ζωής.

Το αναπόφευκτο της ευτυχίας, συμβαίνει από αυτό που πηγάζει από μέσα σου και όχι για αυτό που βρίσκεις μπροστά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου