Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ένα 3D ρούχο σε ενημερώνει όταν κάποιος σε κοιτάζει (και ποιος)

Πώς θα σας φαινόταν αν το ρούχο σας μπορούσε όχι μόνο να καταλάβει ότι κάποιος σας κοιτάζει επίμονα αλλά και να «ανταποκριθεί» σε αυτό;

Η απίστευτη αυτή δυνατότητα είναι γεγονός και έρχεται κατευθείαν από το Σαν Φραντσίσκο, το δημιούργημα ανήκει στον υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Behnaz Farahi και λέγεται Caress of the Gaze.
 
Ο εμπνευστής και δημιουργός του 3D ρούχου σκέφτηκε πως το δέρμα μας βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, διαστέλλεται, συστέλλεται και αλλάζει σχήμα ως αποτέλεσμα εξωτερικών ερεθισμάτων όπως η θερμοκρασία, η υγρασία αλλά και συναισθημάτων, όπως ο φόβος, η αγωνία, ο ενθουσιασμός και ο θυμός. Τι θα γινόταν, αναρωτήθηκε, αν ένα ρούχο μπορούσε να συμπεριφερθεί ως τεχνητό δέρμα με τις ίδια δυνατότητες;

Πώς λειτουργεί; Μια κάμερα με φακό μικρότερο από 3 μόλις χιλιοστά είναι ενσωματωμένη στο ρούχο και μπορεί να «συλλαμβάνει» το βλέμμα του παρατηρητή του. Μέσω ενός αλγόριθμου μπορεί να επεξεργαστεί και να εντοπίσει ακριβώς από πού προέρχεται το έντονο κοίταγμα και ως αντίδραση το υλικό του σκληραίνει δημιουργώντας μια κίνηση που θυμίζει εκείνου του φιδιού ή του ψαριού.    
 
Το Caress of the Gaze φαίνεται να είναι ο προπομπός μιας τεχνολογικής επανάστασης που, σύμφωνα με τους μελετητές της εφαρμογής του 3D στη μόδα, θα δώσει στα ρούχα πραγματικές κοινωνικές δεξιότητες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου