Πόση ενέργεια έχετε; Κοιμάστε αρκετά; Ανησυχείτε πάρα πολύ; Χρειάζεστε περισσότερες βιταμίνες; Τα παραπάνω ερωτήματα τίθενται γιατί ο καθένας αναζητά περισσότερη ενέργεια στη ζωή του προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωματικής ή ψυχολογικής φύσης και η πιθανή θεραπεία μπορεί να στηρίζεται στην ιατρική ή την ψυχοθεραπεία.

Από μια άλλη οπτική, το βασικό ερώτημα δεν είναι πόση ενέργεια έχετε, αλλά τι είδους ενέργεια έχετε. Για κάποιους, υπάρχουν δύο είδη ενέργειας, αυτή που σχετίζεται με το φόβο και αυτή που απορρέει από την αγάπη. Βέβαια, ο θυμός, η ζήλια, η δυσαρέσκεια, το άγχος, η ικανοποίηση, η προσφορά, ο πόθος μοιάζουν με διαφορετικές ενέργειες. Κάθε μία δημιουργεί τις δικές της επιρροές στο σώμα και τη σκέψη.

Υπάρχει περισσότερη ενέργεια στην αγάπη από ότι στον φόβο. Ενώ η πρώτη είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής, η δεύτερη συνήθως λειτουργεί αυτόματα υπό ορισμένες συνθήκες. Ο φόβος είναι μια ασυνείδητη αίσθηση που με τον ίδιο τρόπο, ασυναίσθητα μας παροτρύνει σε κάποια ενέργεια. Η αγάπη αποτελεί κινητήρια δύναμη και βοηθάει τον καθένα να αντιληφθεί και να αισθανθεί κάθε μεταβολή στη ζωή του ως κάτι θετικό και ευχάριστο. Ως ανεξάντλητη δύναμη δίνει δύναμη και ο καθένας που την εισπράττει ή την προσφέρει γεμίζει από ικανοποίηση και ευτυχία.

Έχετε σκεφτεί ποτέ την ενέργεια με αυτόν τον τρόπο; Έχετε ποτέ κατανοήσει τα πράγματα από αυτή τη διαφορετική σκοπιά; Τα ερωτήματα που θα μπορούσατε να θέσετε στον εαυτό σας είναι αν κάνετε κάτι από αγάπη ή από φόβο. Να βρείτε δηλαδή, ποια δύναμη σας προσφέρει την ενέργεια για να δράσετε. Μετά θα μπορέσετε να κατανοήσετε την διάκριση μεταξύ των δύο ενεργειών και να επιλέξετε με ποια θα κινηθείτε.