Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ – ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

women-talkΌταν κάθονται οι γυναίκες να δουν μαζί μια ταινία στην τηλεόραση, συνήθως μιλάνε ταυτόχρονα για πολλά και διάφορα θέματα, όπως οι άντρες τους, τα παιδιά τους, οι δουλειές τους και τι συμβαίνει στη ζωή τους.
    
Όταν βλέπουν μαζί άντρες και γυναίκες μια ταινία, κάποια στιγμή οι άντρες θα πουν στις γυναίκες να πάψουν να μιλάνε. Οι άντρες ή θα μιλάνε ή θα βλέπουν τηλεόραση – δεν μπορούν να κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα – και απορούν πώς τα καταφέρνουν οι γυναίκες. Επίσης, οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο λόγος που μαζευόμαστε όλοι μαζί είναι για να διασκεδάσουμε και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, όχι να καθόμαστε σαν βόδια με τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη.

Στα διαφημιστικά διαλείμματα, ο άντρας ρωτά συχνά την γυναίκα να του εξηγήσει την υπόθεση και να του πει προς τα πού βαδίζει η σχέση των πρωταγωνιστών. Αντίθετα με τη γυναίκα, είναι ανίκανος να διαβάσει τα συγκαλυμμένα σήματα της γλώσσας του σώματος που αποκαλύπτουν τα συναισθήματα των ηρώων. Επειδή οι πρωτόγονες γυναίκες περνούσαν το χρόνο τους με τις άλλες γυναίκες και τα παιδιά της φυλής, ανέπτυξαν την ικανότητα της καλής επικοινωνίας για να διατηρούνται ομαλές οι σχέσεις. Για μια γυναίκα, ο λόγος εξακολουθεί να έχει σαφή στόχο: να χτίζει σχέσεις και να δημιουργεί φιλίες. Για τον άντρα «μιλώ» σημαίνει μεταφέρω τα γεγονότα.

Οι άντρες βλέπουν το τηλέφωνο σαν ένα εργαλείο με το οποίο μεταφέρεις γεγονότα και πληροφορίες στους άλλους, αλλά η γυναίκα το βλέπει σαν μέσο καλλιέργειας διαπροσωπικών σχέσεων. Η γυναίκα μπορεί να πάει με τη φίλη της δύο βδομάδες διακοπές κι όταν επιστρέψει στο σπίτι της να τηλεφωνήσει στην ίδια φίλη και να μιλάνε δύο ώρες.

Οι άντρες εξελίχτηκαν για να προστατεύουν και να λύνουν προβλήματα. Ο προσανατολισμός του εγκεφάλου τους και η διαπαιδαγώγησή τους τους απαγορεύουν να δείχνουν φόβο και αβεβαιότητα. Αυτός είναι ο λόγος που, όταν κληθεί ένας άντρας να λύσει ένα πρόβλημα, λέει συνήθως «Άφησέ το πάνω μου», ή «Θα το σκεφτώ». Κι αυτό κάνει, το σκέφτεται νοερά, με πρόσωπο ανέκφραστο. Μόνο όταν βρει τη λύση θα μιλήσει ή θα ζωντανέψει το πρόσωπό του για να δείξει πως είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη λύση.

Οι άντρες μιλούν συνήθως μέσα τους γιατί δεν έχουν την εκφραστική ικανότητα των γυναικών να επικοινωνούν με λόγια. Όταν ένας άντρας κάθεται δίπλα στο παράθυρο και κοιτάζει έξω, το εγκεφαλογράφημα δείχνει ότι κουβεντιάζει με τον εαυτό του νοερά. Η γυναίκα που τον βλέπει νομίζει ότι κάθεται άπραγος ή πλήττει και προσπαθεί να του μιλήσει ή να του αναθέσει κάποια δουλειά. Τότε ο άντρας θυμώνει για τη διακοπή, γιατί όπως ξέρουμε, δεν μπορεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου