Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας πιο έξυπνα

Στο παρελθόν έχουν δημοσιευθεί πολλές έρευνες που αναφέρονται σε «μεθόδους» για να γίνονται τα παιδιά πιο χαρούμενα ή ποιος τύπος γονέων λειτουργεί καλύτερα στα παιδιά και στην ευτυχία των οικογενειών. Τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν βρει τη μέθοδο που εάν υιοθετηθεί από τη γέννηση του παιδιού έως τα 10 χρόνια του, βοηθάει για να γίνονται τα παιδιά πιο έξυπνα.
 
Αυτά είναι τα 10 βήματα για πιο έξυπνα παιδιά.
 
1. Μαθήματα μουσικής
 
Η έρευνα σε ομάδες εργασίας έχει δείξει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ νοημοσύνης. Τα μαθήματα μουσικής βοηθούν όλους και όχι μόνο τα παιδιά
 
2. Αθλητισμός
 
Είναι μύθος το στερεότυπο που θέλει τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό να είναι λιγότερο έξυπνα γιατί περνάνε πολλές ώρες στα γήπεδα αντί για τις βιβλιοθήκες. Το να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση αυξάνει την ικανότητα μάθησης. Έχει αποδειχθεί ότι μετά από άσκηση οι μαθητές έχουν κατά 20% μεγαλύτερη ευκολία να μάθουν νέες λέξεις. Η άσκηση συμβάλει και βιολογικά στην ενίσχυση της μαθησιακής ικανότητας.
 
3. Μην διαβάζετε τα παιδιά, διαβάστε μαζί τους
 
Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά αντιδρούν καλύτερα όταν μπορούν να βρουν ενδιαφέρον στις λέξεις και οι γονείς δεν τους διαβάζουν απλά ένα κείμενο.
 
4. καλός ύπνος
 
Τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά έχει αποδειχθεί ότι περιορίζουν την ικανότητα μάθησης. Έχει αποδειχθεί ότι ένα εξάχρονο παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου περιορίζει τις δυνατότητές του σε παιδί 4 ετών. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι μαθητές του «Α» κοιμούνται τουλάχιστον 15 λεπτά περισσότερο από τους μαθητές του «Β».
 
5. Η ευφυΐα δεν έχει σημασία εάν δεν υπάρχει αυροσυγκράτηση
 
Η αυτοπειθαρχία έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο «χρήσιμη» από το υψηλό IQ για μία πετυχημένη ζωή. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θέληση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για προσωπική επιτυχία.
 
6. Η μάθηση είναι μία ενεργητική διαδικασία
 
Η μάθηση δεν είναι μία παθητική διαδικασία αλλά μία ενεργητική. Τα μυαλό εξελίσσεται κάνοντας πράγματα και όχι ακούγοντας για τα πράγματα. Είναι καλύτερο να δαπανά το παιδί χρόνο για να εξηγεί και να λέει τι έμαθε από το να προσπαθεί να απομνημονεύσει νέες «γνώσεις».
 
7. Διατροφή
 
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή σχετίζεται άμεσα με τους βαθμούς των παιδιών. Κανένα παιδί δεν τρέφεται απόλυτα σωστά αλλά πολλές φορές το «κακό» φαγητό μπορεί να αποφευχθεί. Δεν υπάρχει λόγος για απόλυτα αυστηρές απαγορεύσεις καθώς έχει αποδειχθεί ότι η καφεϊνη και η ζάχαρη ενισχύουν τη λειτουργία του μυαλού.
 
8. Τα χαρούμενα παιδιά είναι τα επιτυχημένα παιδιά
 
Τα χαρούμενα παιδιά είναι πολύ πιο εύκολο να εξελιχθούν σε επιτυχημένους και ολοκληρωμένους ενήλικες.
 
9. Οι ομάδες συμμαθητών βοηθούν
 
Τα βιολογικά παιδιά έχουν ικανότητες που σε γενικές γραμμές είναι παρόμοιες με αυτές των γονιών τους. Αυτό που κάνει τη διαφορά στη συμπεριφορά του παιδιού είναι οι επαφές με συνομηλίκους. Η πίεση και ο ανταγωνισμός που μπορεί να αναπτύσσεται με τους συμμαθητές δεν είναι απαραίτητα κακός. Τα παραδείγματα που παίρνει το παιδί από τους συμμαθητές είναι σημαντικό για την δική του ανάπτυξη.
 
10. Πιστέψτε στα παιδιά σας
 
Τα παιδιά που έχουν την εμπιστοσύνη των γονιών τους στις δυνατότητές τους γίνονται πιο έξυπνα από το μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου