Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καμία γυναίκα δεν είναι απολύτως straight

«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος». Και να΄ταν μόνο η καρδιά. Ολόκληρη είναι μια άβυσσος και χάνεται κι η ίδια μέσα σ΄αυτήν. Η καρδιά, το μυαλό, η ψυχή, το σώμα της. Ναι και το σώμα, που συνομωτεί πού και πού με το μυαλό και παίζουν παιχνίδια περίεργα.

Η γυναίκα είναι μια «πολυμηχανή» χωρίς οδηγίες χρήσης, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν. Τα κουμπιά της τα ξέρει μόνο ο κατασκευαστής της τελικά. Εκείνος έχει και τις απαντήσεις στα αμέτρητα ερωτηματικά που όλες οι γυναίκες γεννούν, όχι μόνο στον περίγυρό τους, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό. Αλλά λίγο δύσκολο να τον βρεις και να τον ρωτήσεις.

Το μυαλό της ένας τεράστιος λαβύρινθος με άπειρες κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν εναλλασσόμενα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν την πιάνεις πουθενά σα να λέμε. Κι έχει διλήμματα σοβαρά, απορίες και προβληματισμούς κάθε είδους. Είναι, βλέπεις, το πιο σύνθετο δημιούργημα που έχει υπάρξει ποτέ.

Δεν έχει να διαλέξει μόνο ανάμεσα σε τσάντες, φορέματα, μπιζού, αρώματα και βαφές μαλλιών. Ούτε καν ανάμεσα σε υποψήφιους εραστές. Που κι εκεί δηλαδή επικρατεί ένα πραγματικό χάος μέσα της. Οι περισσότερες γυναίκες, είτε το παραδέχονται είτε όχι, έχουν μπει στη διαδικασία να διερωτηθούν και για τη σεξουαλική τους ταυτότητα, ή να αμφισβητήσουν την ήδη επιλεγμένη.

Αλλά κι εκεί το πράγμα μπλέκεται. Γιατί το δίλημμα δεν είναι ξεκάθαρο. Πολλές αναρωτιούνται μήπως είναι bi τελικά, γιατί έστω και μια φορά στη ζωή τους έχουν πιάσει τον εαυτό τους να έλκεται από μια γυναίκα. Ή τέλος πάντων αν δεν είναι έλξη, κάτι περίεργο τους συμβαίνει.

Αμφιφυλοφιλία ή ετεροφυλοφιλία λοιπόν; Δυο οι πιθανές απαντήσεις σ΄αυτο το δύσκολο ερώτημα με το μεγάλο έπαθλο την ανάκτηση της χαμένης ψυχικής υγείας και ισορροπίας, αφού νιώθουν τον κόσμο τους να ανατρέπεται και τα δεδομένα να καταρρίπτονται.

Είναι φοβερό το πώς με την ίδια άνεση θαυμάζουν ανδρικά και γυναικεία οπίσθια και πολλές φορές μπερδεύουν το θαυμασμό με τη σεξουαλική διέγερση. Το γυναικείο μάτι πέφτει στα κατά κανόνα σημεία ανδρικού ενδιαφέροντος σε άλλες γυναίκες ίσως και με μεγαλύτερη ταχύτητα και λεπτομέρεια από τα ανδρικά.

Και έτσι ξαφνικά, οι κατά τ' άλλα κατασταλαγμένες straight γυναίκες πανικοβάλλονται. Κρυφά τεστάρουν τον εαυτό τους ή ενοχικά εξομολογούνται αυτό το φοβερό που τους συμβαίνει στα πιο κοντινά τους πρόσωπα. Νιώθουν απλά θαυμασμό και επιθυμία μίμησης για μια όμορφη γυναίκα ή υπάρχει και σεξουαλική έλξη;

Ηρεμία, παύση! Η επιστήμη μίλησε κι ήρθε να δώσει ανατρεπτικές αλλά και συνάμα κάπως ανακουφιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που μερόνυχτα τριβελίζουν το μυαλό χιλιάδων γυναικών. Ιδού λοιπόν η αποκάλυψη : «Γυναίκες απολύτως straight δεν υπάρχουν. Στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες είναι είτε είναι αμφιφυλόφιλες, είτε ομοφυλόφιλες, αλλά σπάνια αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες.» Αυτά αποκάλυψαν οι ερευνητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου Essex που διαπίστωσαν μέσα από σειρά πειραμάτων κι ερευνών ότι οι περισσότερες γυναίκες που αυτοπροσδιορίζονταν ως αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες είχαν έντονη σεξουαλική διέγερση παρακολουθώντας βίντεο τόσο με ελκυστικούς άνδρες, όσο και με ελκυστικές γυναίκες.

Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία, καθώς δε σημαίνει ότι αυτές οι γυναίκες θα συνάψουν σώνει και καλά σχέση με άλλες γυναίκες. Απλά αποτελεί κι αυτό στοιχείο της σεξουαλικής τους ταυτότητας και συμπεριφοράς, χωρίς να τις κατατάσσει στο κλαμπ των λεσβιών και χωρίς να τις αποκλείει από το να συνάπτουν σε όλη τους τη ζωή σχέσεις μόνο με το αντίθετο φύλο.

Γι' αυτό να τις αγαπάτε λίγο παραπάνω τις γυναίκες. Αυτά τα μυστήρια πλάσματα που δεν παύουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Γιατί πάντα έχεις να ανακαλύψεις και κάτι ακόμα. Αρκεί να τις αγαπήσεις βαθιά και να κοιτάξεις έστω κι από μια χαραμάδα στο δαιδαλώδη κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου