Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ιπτάμενοι πυροσβέστες με jetpacks για το Dubai!

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική πτήση του Αυστραλού επιχειρηματία Ντέιβιντ Μέιμαν με jetpack γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο Ντουμπάι, έγινε γνωστή μια άλλη «νίκη» για τις προσωπικές συσκευές πτήσης.

 Η υπογραφή μνημονίου κατανόησης MoU) μεταξύ της Martin Aircraft Company Limited με το διευθυντήριο Πολιτικής Προστασίας του Ντουμπάι για την παράδοση στο μέλλον επανδρωμένων και μη επανδρωμένων jetpacks, εξομοιωτών, ανταλλακτικών, υπηρεσιών υποστήριξης και εκπαίδευσης για προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου στο Dubai Air Show και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος της Πολιτικής Προστασίας του Ντουμπάι είναι η «προστασία ζωών, περιουσιών και του περιβάλλοντος και η παροχή γρήγορων, επαγγελματικών υπηρεσιών...για τα καλύτερα αποτελέσματα».

Το Martin Jetpach χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως επαναστατική τεχνολογία, όπως το ελικόπτερο όταν είχε πρωτοεμφανιστεί, με σημαντικές δυνατότητες, καθώς μπορεί να πετά είτε με πιλότο είτε μέσω τηλεχειρισμού. Μπορεί να απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα και χάρη στις μικρές του διαστάσεις μπορεί να επιχειρεί σε περιορισμένων διαστάσεων χώρους, που θα ήταν απαγορευτικοί για άλλα VTOL αεροσκάφη.

Οι πιθανές χρήσεις του περιλαμβάνουν παρακολούθηση, ταχεία επέμβαση, μεταφορά φορτίων, διασώσεις και ταχεία ανάπτυξη ομάδων ειδικών. Το πρώτο «πακέτο» θα περιλαμβάνει 20 jetpacks και δύο εξομοιωτές, καθώς και εκπαίδευση και επιχειρησιακή υποστήριξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου