Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΕΞ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ τους ανθρώπους από τη δημιουργία του σύμπαντος, θα βλέπαμε ότι ολόκληρη η δημιουργία -τα αστέρια, το φεγγάρι, τα φυτά, τα ζώα, τα πάντα- είναι τέλεια ακριβώς όπως είναι. Η ζωή δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί ή να κριθεί` χωρίς εμάς, συνεχίζει όπως είναι. Αν προσθέσουμε τους ανθρώπους στο πλαίσιο της δημιουργίας, αλλά τους αφαιρέσουμε την ικανότητα να κρίνουν, θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε ακριβώς όπως η υπόλοιπη φύση. Δεν είμαστε καλοί ή κακοί, δεν έχουμε δίκιο ή άδικο` είμαστε όπως είμαστε.

 Στο Όνειρο του Πλανήτη, έχουμε την ανάγκη να δικαιολογούμε τα πάντα — να τα κάνουμε καλά ή κακά, σωστά η λάθος, ενώ είναι απλώς όπως είναι, τελεία και παύλα. Συσσωρεύουμε πλήθος γνώσεων. Μαθαίνουμε όλες αυτές τις πεποιθήσεις, τα ήθη και τους κανόνες από την οικογένεια μας, την κοινωνία, τη θρησκεία. Και στηρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος της συμπεριφοράς μας, των συναισθημάτων μας, σε αυτή τη γνώση. Δημιουργούμε αγγέλους και δαίμονες, και φυσικά το σεξ γίνεται ο μεγαλύτερος δαίμονας στην κόλαση. Το σεξ είναι η μεγαλύτερη αμαρτία των ανθρώπων, ενώ το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για σεξ.

 Είστε ένα βιολογικό, σεξουαλικό ον και αυτό είναι όλο. Το σώμα σας είναι σοφό.

 Όλη αυτή η ευφυΐα βρίσκεται στα γονίδια, στο DΝΑ. Το DΝΑ δεν χρειάζεται να κατανοήσει ή να δικαιολογήσει τα πάντα- απλώς γνωρίζει. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο σεξ. Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που χειραγωγούμε τη γνώση και τις κρίσεις μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να δικαιολογήσουμε. Ο νους δυσκολεύεται να παραδοθεί, να αποδεχτεί ότι είναι απλώς όπως είναι. Έχουμε ένα σύνολο πεποιθήσεων σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι το σεξ, πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις, και οι πεποιθήσεις αυτές είναι εντελώς διαστρεβλωμένες.

 Στην κόλαση, πληρώνουμε υψηλό τίμημα για μια ερωτική συνεύρεση, αλλά το ένστικτο είναι τόσο ισχυρό που το κάνουμε ούτως ή άλλως.

Μετά, νιώθουμε όλη αυτή την ενοχή, όλη αυτή την ντροπή` ακούμε όλα αυτά τα κουτσομπολιά σχετικά με το σεξ. «Κοίτα τι κάνει αυτή η γυναίκα, ωωω...! Κοίταξε αυτό τον άνδρα». Έχουμε ολόκληρη σειρά ορισμών για το τι είναι μια γυναίκα, τι είναι ένας άνδρας, πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται η γυναίκα στο σεξ, πώς ο άνδρας.

Οι άνδρες είναι πάντα υπερβολικά επιθετικοί ή υπερβολικά άβουλοι ανάλογα με το ποιος τους κρίνει. Οι γυναίκες είναι πάντα υπερβολικά αδύνατες ή υπερβολικά παχιές. Έχουμε τόσες πεποιθήσεις για το πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα για να θεωρείται όμορφη! Πρέπει να αγοράσετε τα κατάλληλα ρούχα, να δημιουργήσετε την κατάλληλη εικόνα, έτσι ώστε να είστε γοητευτική και να ταιριάζετε σε αυτή την εικόνα. Αν δεν ταιριάζετε σε αυτή την εικόνα ομορφιάς, μεγαλώνετε πιστεύοντας ότι δεν αξίζετε τίποτα, ότι δεν θα αρέσετε σε κανέναν.

 Πιστεύουμε τόσα πολλά ψέματα σχετικά με το σεξ με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνουμε. Το σεξ είναι για τα ζώα. Το σεξ είναι ανήθικο. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε που έχουμε σεξουαλικές ορμές. Αυτοί οι κανόνες για το σεξ πηγαίνουν εντελώς ενάντια στη φύση και δεν πρόκειται παρά για ένα όνειρο, αλλά εμείς το πιστεύουμε. Η αληθινή μας φύση βγαίνει στην επιφάνεια και δεν συμβαδίζει με όλους αυτούς τους κανόνες. Είμαστε ένοχοι. Δεν είμαστε αυτό που θα έπρεπε.

Μας κρίνουν και καταλήγουμε να θυματοποιούμε τον εαυτό μας. Τον τιμωρούμε, και είναι άδικο. Αυτό δημιουργεί πληγές που μολύνονται με συναισθηματικό δηλητήριο.

Ο νους παίζει αυτό το παιχνίδι, αλλά το σώμα δεν ενδιαφέρεται για το τι πιστεύει ο νους` το σώμα απλώς αισθάνεται τη σεξουαλική ανάγκη.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να νιώσουμε ερωτική έλξη. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό- δεν αποτελεί πρόβλημα. Το σώμα αισθάνεται ερωτικά όταν διεγείρεται, όταν το αγγίζουμε, όταν ερεθίζεται οπτικά, όταν διακρίνει την πιθανότητα ερωτικής πράξης. Το σώμα μπορεί να νιώσει ερωτικά και μερικά λεπτά αργότερα να πάψει να αισθάνεται έτσι. Αν, για κάποιο λόγο, ανασταλεί η διέγερση, το σώμα σταματά να νιώθει την ανάγκη για σεξ, αλλά ο νους είναι μια άλλη ιστορία.

 Ας πούμε ότι είστε μια παντρεμένη γυναίκα και έχετε ανατραφεί ως Καθολική. Έχετε συγκεκριμένες απόψεις για το πώς πρέπει να είναι το σεξ - τι είναι καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, τι είναι αμαρτία και τι αποδεκτό.

Πρέπει να υπογράψετε ένα συμβόλαιο για να κάνετε το σεξ αποδεκτό` αλλιώς είναι αμαρτία. Έχετε δώσει το λόγο σας να είστε πιστή, αλλά μια μέρα περπατάτε στο δρόμο και ένας άνδρας σάς προσπερνάει. Αισθάνεστε μια ισχυρή έλξη` το σώμα νιώθει την έλξη. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι θα αναλάβετε δράση, αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε το συναίσθημα, γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όταν η διέγερση ανασταλεί, το σώμα το ξεχνά, αλλά ο νους πρέπει να δικαιολογήσει αυτό που αισθάνεται το σώμα.

 Ο νους γνωρίζει, και αυτό είναι το πρόβλημα. Ο νους σας γνωρίζει, εσείς γνωρίζετε, αλλά τι είναι αυτό που γνωρίζετε; Γνωρίζετε αυτό που πιστεύετε. Δεν έχει σημασία αν είναι καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, ακριβές ή ανακριβές.

Έχετε ανατραφεί να πιστεύετε ότι είναι κακό και αμέσως καταλήγετε σε αυτή την κρίση. Τώρα, ξεκινούν το δράμα και η σύγκρουση.

 Αργότερα, σκέφτεστε εκείνον τον άνδρα και μόνο η σκέψη του κάνει τις ορμόνες σας να ανέβουν ξανά στα ύψη. Εξαιτίας της ισχυρής ανάμνησης που βρίσκεται στον νου, είναι σαν να τον ξαναβλέπει το σώμα σας. Το σώμα αντιδρά επειδή το σκέφτεται ο νους. Αν ο νους άφηνε το σώμα ήσυχο, η αντίδραση αυτή θα εξαφανιζόταν σαν να μην είχε συμβεί ποτέ. Αλλά ο νους το θυμάται και επειδή ξέρετε ότι δεν είναι σωστό, αρχίζετε να κρίνετε τον εαυτό σας. Ο νους λέει ότι δεν είναι σωστό και προσπαθεί να απωθήσει αυτό που αισθάνεται. Όταν προσπαθείτε να καταπιέσετε τον νου σας, μαντέψτε τι γίνεται. Το σκέφτεστε περισσότερο.

Έπειτα, βλέπετε εκείνον τον άνδρα και, ακόμα και αν η κατάσταση είναι διαφορετική, το σώμα σας αντιδρά ακόμα πιο έντονα.

 Αν την πρώτη φορά είχατε απλώς αγνοήσει την κρίση, ίσως να τον βλέπατε τη δεύτερη φορά και να μην είχατε καμιά αντίδραση. Τώρα τον βλέπετε, έχετε σεξουαλικές ορμές, κρίνετε αυτές τις ορμές και σκέφτεστε: «θεέ μου, δεν είναι σωστό. Είμαι μια απαίσια γυναίκα». Πρέπει να τιμωρηθείτε` είστε ένοχες` ακολουθείτε μια πτωτική πορεία για το τίποτα, γιατί όλα είναι στον νου σας. Ίσως αυτός ο άνδρας να μην έχει καν προσέξει ότι υπάρχετε. Αρχίζετε να φαντάζεστε το όλο πράγμα, κάνετε υποθέσεις και τον θέλετε περισσότερο. Τον συναντάτε τυχαία, αρχίζετε να του μιλάτε και αισθάνεστε όμορφα. Σας γίνεται εμμονή, είναι πολύ δελεαστικό, αλλά φοβάστε.

 Έπειτα κάνετε έρωτα μαζί του και είναι ταυτόχρονα το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα που σας έχει συμβεί. Τώρα, αισθάνεστε πραγματικά την ανάγκη να τιμωρηθείτε. «Τι είδους γυναίκα θα επέτρεπε στην ερωτική της επιθυμία να υπερισχύσει των ηθικών της αρχών;» Ποιος ξέρει τι είδους παιχνίδια πρόκειται να παίξει ο νους! Πονάτε, αλλά προσπαθείτε να αρνηθείτε τα αισθήματά σας` προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τις πράξεις σας για να αποφύγετε τον συναισθηματικό πόνο. «Και ο άνδρας μου μάλλον έτσι θα συμπεριφέρεται».

 Η έλξη γίνεται πιο ισχυρή` όχι εξαιτίας του σώματός σας, αλλά επειδή ο νους παίζει παιχνίδια. Ο φόβος γίνεται εμμονή και όλος αυτός ο φόβος που αισθάνεστε για την ερωτική έλξη συσσωρεύεται. Όταν κάνετε έρωτα με αυτόν τον άνδρα, βιώνετε μια υπέροχη εμπειρία- όχι, όμως, επειδή είναι αυτός υπέροχος, όχι επειδή το σεξ ήταν υπέροχο, αλλά επειδή έχετε πλέον απαλλαγεί από την ένταση και τον φόβο. Για να τα συσσωρεύσει ξανά, ο νους προσποιείται ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας του άνδρα, αλλά δεν είναι αλήθεια.

 Το δράμα μεγαλώνει και δεν είναι παρά ένα απλό νοητικό παιχνίδι. Δεν είναι καν αληθινό. Ούτε πρόκειται για αγάπη, γιατί αυτού του είδους η σχέση γίνεται ολέθρια. Είναι αυτοκαταστροφική γιατί πληγώνετε τον εαυτό σας και το σημείο που πονάει περισσότερο είναι αυτά που πιστεύετε. Δεν έχει σημασία αν οι πεποιθήσεις σας είναι σωστές ή λάθος, καλές ή κακές` σημασία έχει ότι τις παραβαίνετε, το οποίο είναι κάτι που θέλετε να κάνετε, αλλά με τον τρόπο του πνευματικού πολεμιστή και όχι του θύματος. Τώρα, θα χρησιμοποιήσετε αυτή την εμπειρία για να μπείτε βαθύτερα στην κόλαση και όχι για να βγείτε από αυτήν.

Ο νους και το σώμα σας έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες, αλλά ο νους σας έχει τον έλεγχο του σώματος. Το σώμα σας έχει ανάγκες που δεν μπορείτε να αποφύγετε` πρέπει να καλύψετε την ανάγκη για τροφή, νερό, στέγη, ύπνο, σεξ. Όλες αυτές οι ανάγκες είναι απολύτως φυσιολογικές και είναι πολύ εύκολο να ικανοποιηθούν. Το πρόβλημα είναι ότι ο νους πιστεύει πως αυτές είναι δικές του ανάγκες.

 Στον νου μας, δημιουργούμε μια ολόκληρη εικόνα στο πλαίσιο αυτών των ψευδαισθήσεων και ο νους αναλαμβάνει την ευθύνη για τα πάντα. Νομίζει ότι έχει ανάγκη από τροφή, νερό, στέγη, ρουχισμό, σεξ. Αλλά ο νους δεν έχει καμιά ανάγκη, τουλάχιστον φυσική. Δεν χρειάζεται τροφή, οξυγόνο, νερό ή σεξ.

Πώς ξέρουμε ότι αυτό είναι αλήθεια; Όταν ο νους σας λέει: «Χρειάζομαι τροφή», τρώτε και το σώμα σας ικανοποιείται απόλυτα, αλλά ο νους σας εξακολουθεί να πιστεύει ότι χρειάζεται τροφή. Συνεχίζετε να τρώτε και αδυνατείτε να ικανοποιήσετε τον νου σας με την τροφή, γιατί αυτή η ανάγκη δεν είναι πραγματική.

 Η ανάγκη να καλύψετε το σώμα σας αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα. Ναι, το σώμα σας έχει ανάγκη να καλυφθεί γιατί ο αέρας είναι πολύ κρύος ή ο ήλιος καυτός, αλλά το σώμα σας είναι αυτό που έχει την ανάγκη και είναι πολύ εύκολο να την ικανοποιήσετε. Όταν η ανάγκη βρίσκεται στον νου, μπορεί να έχετε πληθώρα ρούχων και ο νους να εξακολουθεί να χρειάζεται και άλλα. Ανοίγετε την ντουλάπα και είναι γεμάτη, αλλά ο νους σας δεν έχει ικανοποιηθεί. Τι λέει; «Δεν έχω τίποτα να φορέσω».

 Ο νους χρειάζεται άλλο ένα αυτοκίνητο, περισσότερες διακοπές, έναν ξενώνα για τους φίλους σας — όλες αυτές οι ανάγκες που δεν μπορείτε ποτέ να τις ικανοποιήσετε πλήρως βρίσκονται στον νου. Το ίδιο συμβαίνει και με το σεξ. 'Όταν η ανάγκη βρίσκεται στον νου, δεν μπορείτε να την ικανοποιήσετε. 'Όταν η ανάγκη βρίσκεται εκεί, όλες οι κρίσεις, όλη η γνώση, βρίσκονται επίσης εκεί.

Αυτό είναι που κάνει το σεξ τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ο νους δεν έχει ανάγκη από σεξ. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι αγάπη. Περισσότερο και από τον νου, η ψυχή σας είναι αυτή που χρειάζεται αγάπη, γιατί ο νους μπορεί να επιβιώσει και με τον φόβο. Ο φόβος είναι επίσης ενέργεια και αποτελεί τροφή για τον νου — όχι ακριβώς την τροφή που θα θέλατε, αλλά και αυτή επαρκεί.

Πρέπει να ελευθερώσουμε το σώμα από την τυραννία που ασκεί ο νους. Αν πάψουμε να έχουμε στον νου μας την ανάγκη για τροφή ή σεξ, όλα γίνονται πολύ εύκολα. Το πρώτο βήμα είναι να χωρίσουμε τις ανάγκες σε δύο κατηγορίες: στις ανάγκες του σώματος και στις ανάγκες του νου.

 Ο νους συγχέει τις ανάγκες του σώματος με τις δικές του γιατί πρέπει να ξέρει: Τι είμαι; Ζούμε σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και δεν έχουμε ιδέα τι είμαστε. Ο νους δημιουργεί όλα αυτά τα ερωτήματα. Τι είμαι; Το ερώτημα αυτό μετατρέπεται στο μεγαλύτερο μυστήριο και κάθε απάντηση ικανοποιεί την ανάγκη να νιώθουμε ασφαλείς. Ο νους λέει: «Είμαι το σώμα. Είμαι ό,τι βλέπω, είμαι ό,τι σκέφτομαι, είμαι ό,τι αισθάνομαι. Πονάω. Αιμορραγώ».

 Η σχέση ανάμεσα στον νου και το σώμα είναι τόσο στενή που ο νους πιστεύει: «Είμαι το σώμα». Το σώμα έχει μια ανάγκη και ο νους λέει: «Έχω ανάγκη». Ο νους παίρνει όλα όσα αφορούν το σώμα προσωπικά γιατί προσπαθεί να καταλάβει: Τι είμαι; Έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό κάποια στιγμή να αρχίσει να αποκτά τον έλεγχο του σώματος. Και ζείτε τη ζωή σας μέχρι να συμβεί κάτι που θα σας κλονίσει και θα σας επιτρέψει να δείτε τι δεν είστε.

 Αρχίζετε να αποκτάτε επίγνωση όταν βλέπετε τι δεν είστε, όταν ο νους σας αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι το σώμα. Ο νους σας λέει: «Τότε, τι είμαι; Είμαι το χέρι; Αν κόψω το χέρι μου, εξακολουθώ να είμαι εγώ. Συνεπώς, δεν είμαι το χέρι». Αφαιρείτε αυτά που δεν είστε, μέχρι να μείνει στο τέλος αυτό που είστε πραγματικά. Η προσπάθεια του νου να βρει τη δική του ταυτότητα είναι μια μακρά διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αφήνετε πίσω την προσωπική σας ιστορία, όλα όσα σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς, μέχρι τελικά να καταλάβετε τι πραγματικά είστε.

 Ανακαλύπτετε ότι δεν είστε αυτό που πιστεύατε, γιατί ποτέ δεν επιλέξατε τις πεποιθήσεις σας. Οι πεποιθήσεις αυτές ήταν ήδη εκεί όταν γεννηθήκατε. Ανακαλύπτετε, επίσης, ότι δεν είστε το σώμα, γιατί αρχίζετε να λειτουργείτε χωρίς αυτό. Αρχίζετε να παρατηρείτε ότι δεν είστε το όνειρο, ότι δεν είστε ο νους. Αν προχωρήσετε βαθύτερα, αρχίζετε να παρατηρείτε ότι δεν είστε ούτε η ψυχή σας. Τότε, αυτό που ανακαλύπτετε είναι απίστευτο. Ανακαλύπτετε ότι είστε μια δύναμη - μια δύναμη που κάνει το σώμα σας να ζει, τον νου σας να ονειρεύεται.

 Χωρίς εσάς, χωρίς αυτή τη δύναμη, το σώμα σας θα σωριαζόταν στο πάτωμα. Χωρίς εσάς, το όνειρο σας θα εξαφανιζόταν. Αυτό που είστε πραγματικά είναι αυτή η δύναμη που είναι η Ζωή. Αν κοιτάξετε στα μάτια κάποιον που βρίσκεται κοντά σας, θα δείτε την αυτοεπίγνωση, την εκδήλωση της Ζωής, να λάμπει στα μάτια του. Η Ζωή δεν είναι το σώμα` δεν είναι ο νους` δεν είναι η ψυχή. Είναι μια δύναμη. Μέσω αυτής της δύναμης, γίνεται το βρέφος παιδί, ο έφηβος, ενήλικος` αναπαράγεται και γερνάει. Όταν η Ζωή εγκαταλείπει το σώμα, αυτό αποσυντίθεται και μετατρέπεται σε σκόνη.

 Είστε η Ζωή που διαπερνά το σώμα, τον νου, την ψυχή σας.

Μόλις το ανακαλύψετε αυτό -όχι με τη λογική, ούτε με τη νόηση, αλλά επειδή μπορείτε να νιώσετε αυτή τη Ζωή- ανακαλύπτετε ότι είστε η δύναμη που κάνει τα λουλούδια να ανοίγουν και να κλείνουν, και τα πουλιά να πετούν από κλαδί σε κλαδί. Ανακαλύπτετε ότι βρίσκεστε μέσα σε κάθε δέντρο, κάθε ζώο, φυτό και βράχο. Είστε η δύναμη που κινεί τον άνεμο και εμφυσάται μέσα από το σώμα σας. Ολόκληρο το σύμπαν είναι ένα ζωντανό ον που κινείται από αυτή τη δύναμη, και αυτό είστε τελικά. Είστε η Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου