Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

10-love-jobΑυτό περιλαμβάνει δύο θέματα:
1) Εσείς επιλέγετε τη στάση σας. Αν το θελήσετε, μπορείτε να αγαπήσετε σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά.

2)Αν αγαπάτε το αντικείμενο της δουλειάς σας, θα είστε πιο ευτυχισμένος, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε και, πιθανώς, θα αποκτήσετε περισσότερα χρήματα.
     
Γι’ αυτό λοιπόν, σας συμβουλεύω. Επιλέξτε να αγαπήσετε τη δουλειά σας, όποια κι αν είναι αυτή τη στιγμή. Και, στη συνέχεια, σας συμβουλεύω: Ακολουθήστε την καρδιά σας. Βλέπετε καμιά αντίφαση εδώ; Όχι. Βραχυπρόθεσμα, χρειάζεται συχνά να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μια κατάσταση. Αν χρειάζεστε τα χρήματα, ίσως πρέπει να παραμείνετε στη δουλειά σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να σχεδιάζετε το μέλλον σας. Μακροπρόθεσμα, θα νιώθετε ολοκληρωμένοι μόνο αν το αντικείμενο της δουλειάς σας ικανοποιεί και σας αντιπροσωπεύει.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Τις περισσότερες φορές έχουμε την εντύπωση ότι οι δουλειές των άλλων είναι πιο εύκολες και πιο ευχάριστες (και πιο καλοπληρωμένες)! Οι νοσοκόμες νομίζουν ότι οι γιατροί περνούν καλύτερα. Οι πωλητές νομίζουν ότι οι διευθυντές πωλήσεων περνούν καλύτερα. Όλοι νομίζουν ότι οι πολιτικοί περνούν καλύτερα. Τελικά, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχει η τέλεια δουλειά. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι μας πληρώνουν για να κάνουμε τις δουλειές που δεν μπορούν ή που δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι. Αν δεν υπήρχαν προβλήματα προς επίλυση, τότε δεν θα υπήρχε και η δουλειά μας.

Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας, έχετε δύο επιλογές: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ή ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
Όταν κάνουμε όνειρα, σκεφτόμαστε: «Αν η δουλειά μου ήταν ευκολότερη, θα ήμουν πιο ευτυχισμένος!». Στην πραγματικότητα, όμως, δεν μας αρέσουν οι εύκολες δουλειές. Μόλις το αντικείμενο της δουλειάς μας γίνει πολύ εύκολο, συνήθως εγκαταλείπουμε τη θέση μας! Απολαμβάνουμε τόσο πολύ την πρόκληση, ώστε την αναζητούμε ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας. Γιατί πιστεύετε ότι το γκολφ είναι τόσο δημοφιλές άθλημα; Γιατί είναι ικανό να σε τρελάνει!
Όταν κολλάμε ετικέτες στα διάφορα κεφάλαια της ζωής μας – για παράδειγμα, «δουλειά» ή «διασκέδαση» – θέτουμε όρια στον εαυτό μας. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να λέμε: «Λοιπόν, φεύγω για δουλειά τώρα, οπότε ξέρω ότι θα υποφέρω μέχρι τις πέντε». Αντί να σκέφτεστε «δουλειά» ή «διασκέδαση», σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα κεφάλαια αποτελούν ένα σύνολο, τη ζωή σας. Η αγάπη για μια δουλειά μοιάζει με την αγάπη για έναν άνθρωπο – μπορεί να σας μαγεύει στην αρχή, αλλά εσείς θα αποφασίσετε αν θα διατηρήσετε μακροπρόθεσμα αυτή την «αγάπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου