Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Πως να αλλάξεις την αρνητική εικόνα που έχεις για το σώμα σου (και να απολαύσεις το sex!)

Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με το σώμα τους. Άλλες θα ήθελαν πιο επίπεδη κοιλιά, άλλες μεγαλύτερο στήθος, άλλες πιο λεπτά πόδια, άλλες νιώθουν ντροπή για τις ραγάδες που έχουν, και ο κατάλογος μπορεί να γίνει πραγματικά πολύ μακρύς. Είναι όλα αυτά δείγματα γυναικών με  αρνητική εικόνα σώματος. Γίνεται άραγε αυτό το γεγονός να μετατραπεί σε εμπόδιο για το σεξ; Ναι, δυστυχώς γίνεται! Εντυπωσιακό είναι πως η αρνητική εικόνα σώματος έχει πιο έντονα αρνητική επίδραση στο σεξ από όση έχει η σωματική αλλαγή που δέχεται μία γυναίκα στην κλιμακτήριο, αλλά και στην εμμηνόπαυση.
 
Μεγάλος αριθμός ερευνών έχει αποδείξει ότι το "πως βλέπω το σώμα μου" και η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι παράγοντες άμεσα συνδεδεμένοι Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το 50% των γυναικών περιορίζουν, καθυστερούν ή αποφεύγουν το σεξ εξαιτίας των αρνητικών σκέψεων που κάνουν για το σώμα τους.
 
Έχει γίνει το σώμα μου πρόβλημα για τη σεξουαλική μου ζωή;
 
Κοίταξε τις παρακάτω ερωτήσεις και σκέψου:
 
●     Προτιμάς να κάνεις σεξ με ελάχιστο ή καθόλου φως;
 
●     Αποφεύγεις να είσαι εντελώς γυμνή κατά τη διάρκεια του σεξ;
 
●     Έχετε συγκεκριμένες στάσεις και αποφεύγεις όσες νιώθεις πως θα σε κολακεύουν στα μάτια του συντρόφου σου;
 
●     Έχεις μόνιμη σκέψη πως ο σύντροφός σου θα δει ή θα αγγίξει συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου όσο κάνετε σεξ;
 
●     Σκέφτεσαι πως θα έκανες καλύτερο σεξ αν έχανες κάποια κιλά;
 
●     Τσακώνεστε σχετικά με το πόσο συχνά κάνετε σεξ;
 
●     Όσο κάνεις σεξ παρατηρείς ότι έχεις φουσκωμένη κοιλιά ή πεσμένο στήθος;
 
●     Συχνά αποφεύγεις το σεξ για να μην ζήσεις μία ακόμη συνεύρεση γεμάτη άγχος;
 
●     Το μυαλό σου επιμένει στις ιδέες αρνητικές σκέψεις γύρω από το σώμα σου τόσο που να μην σε αφήνει να απολαμβάνεις το σεξ;
 
Αν απαντάς θετικά στις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε ναι, η εικόνα που έχεις για το σώμα σου ξεκινά ή έχει ήδη γίνει εμπόδιο στη σεξουαλική σου ζωή.
 
Μπορώ να το ξεπεράσω;
 
Μπορείς! Αρχικά, θα παρατηρήσω πως πρόκειται για τη δική σου αίσθηση και τις δικές σου σκέψεις που σε κάνουν να κλείνεσαι και να αποφεύγεις το σεξ. Συνεπώς, προτού σκεφτείς πως πρέπει να αλλάξεις το σώμα σου με εξαντλητικές δίαιτες και ασκήσεις στο γυμναστήριο, επικεντρώσου στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι εσύ το σώμα σου. Είναι όντως το σώμα σου στην τραγική κατάσταση που έχεις πιστέψεις ή έχεις φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα μετά από λεπτομερή μελέτη και σύγκριση του σώματός σου με όσα προβάλλονται σαν ‘ιδανικές αναλογίες’ και ΄πρότυπα ομορφιάς’;
 
Επιπλέον, η διαρκής ανησυχία σου σχετικά με το σώμα σου, μοιραία θα συνεχιστεί και στο σεξ. Οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν εμφανίζονται μόνο τότε. Πρόκειται για ένα μοτίβο αρνητικών σκέψεων που υπάρχει στο μυαλό σου σχεδόν όλη την ημέρα και δεν διακόπτεται, αλλά γίνεται πιο έντονο και γρήγορο όταν είσαι γυμνή και τόσο κοντά με τον σύντροφό σου. Για αυτό, σου προτείνω να παρατηρήσεις πότε σε επισκέπτονται αυτού του είδους οι σκέψεις (εκτός σεξ) και με ψυχραιμία να τις ακούσεις και να αμφισβητήσεις όσες και όσο μπορείς με λογικά επιχειρήματα όπως “Πόση πραγματικά σημασία έχουν αυτά τα 5 κιλά που έχω πάρει;”, “Με επηρεάζει στα αλήθεια το ότι τα μάγουλά μου είναι πιο φουσκωμένα από ότι ήταν πριν από 8 μήνες;”.
 
Δες σαν κίνητρο πως, αποδεδειγμένα, οι γυναίκες που νιώθουν λιγότερη ανασφάλεια για το σώμα τους απολαμβάνουν το σεξ σε υψηλότερα επίπεδα, έχουν μεγαλύτερη συχνότητα επαφών και αγγίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά οργασμού. Αυτό συμβαίνει καθώς την ώρα του σεξ έχουν τη δυνατότητα να αφεθούν και να απολαύσουν με όλες τις αισθήσεις τους τις στιγμές που περνάνε με τους συντρόφους τους αντί να σκέφτονται ξανά και ξανά “Λες να είδε πως έχω κυτταρίτιδα;” ή “Μήπως παρατήρησε πως οι γλουτοί μου είναι πλαδαροί;”.
 
Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει πλήρως τις επόμενες σεξουαλικές σου επαφές, πετώντας το περιττό άγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου