Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Οι φόβοι: της Αποτυχίας και της Διαφορετικότητας

Ο Φόβος Της Αποτυχίας
Ο φόβος αυτός έχει να κάνει με την αξία σου. Μήπως έχεις οικοδομήσει την αξία σου πάνω σε επιτεύγματα και κατορθώματα που έχεις κατακτήσει; Αν ναι, τότε η παραμικρή αποτυχία ταρακουνάει ολόκληρο το οικοδόμημα της αξίας σου. Μήπως πασχίζεις για την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σου και με οποιοδήποτε κόστος;

Τι σημασία έχει αν αποτύχεις; Θα μπορούσες να μην προσπαθείς για τίποτα και έτσι δεν υπάρχει και ο φόβος να αποτύχεις. Τότε όμως δε θα έχεις και τη δυνατότητα να επιτύχεις.

Η ζωή θέλει ρίσκο. Η ζωή θέλει τόλμη. Δεν έχει σημασία αν πετύχεις ή αποτύχεις, η προσπάθεια μετράει. Ακόμα και αν αποτύχεις, προπονείσαι για μια πιο μεγάλη επιτυχία και αυτό θέλει θάρρος. Μόνο οι δειλοί δεν προσπαθούν, αλλά αυτοί είναι και οι χαμένοι.

Αν εσύ θέλεις να είσαι με τους νικητές, θα πρέπει να μάθεις ότι δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς.

Ο Φόβος Της Διαφορετικότητας
Μήπως η διαφορετικότητα σε τρομάζει;

Οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν παρέα με ομοίους, γιατί μια όμοια κατάσταση είναι οικεία και επομένως εύκολα διαχειρίσιμη. Ακόμα και οι διαφορετικές απόψεις γίνονται επίκεντρο κριτικής.
Μήπως αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να διαφέρεις και πολύ από τους άλλους; Μήπως το να μπαίνεις στο στόχαστρο της κριτικής σε κάνει να πνίγεις οποιαδήποτε διαφορετική άποψη ή συνήθεια, μόνο και μόνο για ένταξη και αποδοχή;

Φαντάσου όμως έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίδιοι, με την ίδια μορφή, την ίδια συμπεριφορά, τα ίδια ταλέντα. Τότε ολόκληρος ο κοσμός θα ήταν πολύ περιορισμένος. Μια αιώνια πλήξη.

Λόγω της διαφορετικότητάς μας, ως άνθρωποι, συνθέτουμε μια υπέροχη μελωδία μέσα στο σύμπαν. Λόγω της διαφορετικότητας, μπορούμε να κάνουμε παρέες, να μαθαίνουμε, να χαιρόμαστε τις αλλαγές και την ποικιλία, να αναπαραγόμαστε και να δημιουργούμε στη ζωή. Και η ζωή έχει πολλά χρώματα, πολλά αρώματα, πολλές επιλογές και πολλές μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου