Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πρωκτικό σεξ: Αυτά είναι τα μυστικά!

Έχεις ακούσει πολλά αλλά δεν το έχεις δοκιμάσει. Μπορεί πάλι να το δοκίμασες μια φορά χωρίς να το θέλεις και η εμπειρία να ήταν τόσο άσχημη που δεν θέλεις να το επιχειρήσεις πάλι.

Πάρα ταύτα, αν θέλεις να ξέρεις ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να γίνεις κι εσύ φαν του σεξ της πίσω πόρτας, συγκεντρώσαμε για εσένα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες! 

Όσα λατρεύεις και μισείς στο πρωκτικό σεξ:
Το πρωκτικό σεξ: υπάρχουν γυναίκες που το μισούν και άλλες που το μισούν λιγότερο. Και υπάρχουν και εκείνες οι λίγες που βρήκαν κάποια μυστικά στο σεξ της πίσω πόρτας και τελικά το λάτρεψαν (υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένη περιοδικότητα). Δες κι εσύ ποιά είναι εκείνα που μισείς και που λατρεύεις στο πρωκτικό και λάβε τα μέτρα σου 

Τα θετικά: 
Α. Μπορείς να νιώσεις θεά του σεξ κάνοντάς το: μπορεί να είναι επώδυνο αλλά το σεξ της πίσω πόρτας μπορεί να σου δώσει μια απίστευτη δύναμη στο κρεβάτι. Πρώτα πρώτα, είναι από τα λίγα πράγματα στο κρεβάτι που μπορείς να έχεις την πρώτη και τελευταία λέξη, να ορίζεις και καθορίζεις πότε το θες, πόσο το θες, κι εκείνος να ξεψυχάει για να το κάνετε όσο τίποτα άλλο. Τ” αρσενικά στην πλειοψηφία τους θέλουν το πρωκτικό σαν τρελοί, ακόμα κι αν φοβούνται να το ξεστομίσουν! 

Β. Μπορεί να σου χαρίσει τον ουρανό και τ” αστέρια εφόσον πεις το ναι: δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών στον πλανήτη τούτο που ντύθηκαν μέχρι και νυφούλες επειδή ενέδωσαν στον έρωτα της πίσω πόρτας. Ο καλός σου για να σε πείσει να παραδώσεις και το φυλάκιο αυτό, θα κάνει και θα πει τα πάντα. Εσύ, εφόσον το σκεφτείς καλά και είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, κέρδισε όσα περισσότερα μπορείς από την υλοποίηση του εγχειρήματος. Μην επενδύσεις μόνο στην απόλαυση που εκείνος σου υπόσχεται ότι θα πάρεις, αφού κάθε αρχή είναι και δύσκολη και απαιτείται αρκετή προπόνηση για να πάρεις ηδονή από το πρωκτικό. 

Γ. Υπάρχει περίπτωση να το ευχαριστηθείς κι εσύ: δεν είναι λίγες οι γυναίκες που υποστηρίζουν πως βίωσαν τον πιο έντονο οργασμό τους κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Η ιστορία θέλει να υπάρχει μεγάλος αριθμός νευρικών απολήξεων στην περιοχή του πρωκτού, που μπορεί υπό κατάλληλες συνθήκες να δημιουργήσει οργασμό αντάξιο του κολπικού. Ακόμα και να υπάρχει υπερβολή στην γνώμη τούτη, έτσι κι αλλιώς το ερωτικό παιχνίδι και τα παιχνίδια του καλού σου ακόμα και με τα χεράκια του στην εν λόγω περιοχή, μπορεί να σου ξυπνήσουν τα καμπανάκια της ηδονής!! 

Τ' αρνητικά:
Α. Πονάει- πονάει και πονάει:
Όσες φορές και να το κάνεις, όσο κι αν το παιδέψεις το πρωκτικό σεξ δεν πρόκειται να γίνει εύκολο. Έτσι, κι αλλιώς, ο πρωκτός δεν έχει την ελαστικότητα του κόλπου που μπορεί ν” ανοίξει για να δεχτεί το πέος. Για εκείνον φυσικά, η έξτρα τριβή κατά τη διείσδυση απλά κάνει το πρωκτικό πιο ευχάριστο. Για εσένα, το πρωκτικό θα είναι πάντα επώδυνο αλλά υπάρχει λύση. Στηρίξου στο κάτωθι τρίπτυχο: 

Λιπαντικό: προτίμησε ένα λιπαντικό με βάση το νερό που θα κάνει το πέος του να γλιστράει ευκολότερα. 

Αλκοόλ: αφού την πήρες την απόφαση, πιες ένα ποτηράκι κρασί για να χαλαρώσεις. Όσο πιο χαλαρή είσαι τη στιγμή της πράξης, τόσο λιγότερο θα πονέσεις. 

Η σωστή στάση: επιλέγοντας τη σωστή στάση στο πρωκτικό, μπορείς να ελέγχεις και τη διείσδυση και φυσικά το σημείο που θες να φτάσεις! Αν και δεν βολεύει, μπορείς να έρθεις στη στάση γυναίκα από πάνω και να έχεις τον πλήρη έλεγχο των πάντων! 
 

Β. Εκείνος το θέλει και σε πιέζει να το θέλεις που καταντά εκνευριστικό: κάθε πράγμα στον καιρό τ. Το βασικό στην περίπτωση που αγαπημένος σου είναι πολύ πιεστικός για το σεξ της πίσω πόρτας, είναι να του εξηγήσεις ότι αυτό είναι κάτι που θέλεις ή δεν θέλεις να κάνεις ή αν θέλεις να το επιχειρήσεις, πρέπει να σου δώσει τον απαραίτητο χρόνο. Δεν χρειάζεται βιασύνη, απαιτείται σωστή προεργασία, εμπιστοσύνη στο άτομο που έχεις δίπλα σου ενώ απαραίτητες είναι οι προφυλάξεις. Γιατί μπορεί να μην κινδυνεύεις από μια πιθανή εγκυμοσύνη αλλά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν κάνουν διαχωρισμούς. Ταυτόχρονα, πρόσεξε το αλισβερίσι ανάμεσα στην μπρος και πίσω τρύπα. Εννοείται πως δεν πρέπει να μπει από τον πρωκτό στον κόλπο σου χωρίς ν” αλλάξει προφυλακτικό. 

Γ. Φοβάσαι πως θα σε παρεξηγήσει: είναι εκείνη η σκηνή του «Sex and the City» που η Σάρλοτ επιμένει πως δεν θα κάνει πρωκτικό σεξ, αφού αν ενδώσεις σε αυτό, κανένας άντρας δεν θα σε παντρευτεί κατόπιν. Ευτυχώς, βρισκόμαστε στην μετά «SATC» εποχή και το σεξ της πίσω πόρτας δεν αποτελεί πια θέμα ταμπού, ούτε και αποτελεί ζήτημα ηθικής και τιμής μιας γυναίκας! Ξεκόλλα και προχώρα! 

Δ. Και το μετά… τα του WC: το πρόβλημα ξεκινά από την όλη ιδέα- εικόνα που φέρνεις στο μυαλό σου με το πέος του καλού σου να τρυπά τον πισινούλη σου, τον οποίο χρησιμοποιείς για ν” αφοδεύεις. Μετά σκέφτεσαι και το τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το πρωκτικό σεξ στην φυσική σου αυτή λειτουργία, ενώ όλο και φοβάσαι για τις οσμές και τις λοιπές εκκρίσεις στην περιοχή. Σίγουρα, ο πρωκτός σου δεν είναι ακριβώς σχεδιασμένος για την σεξουαλική επαφή αλλά δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει καμιά ελαστικότητα. Μετά την πράξη, λογικά θα αισθάνεσαι λίγο άβολα, αλλά μετά από μερικές ώρες θα πρέπει όλα να γίνουν φυσιολογικά και πάλι. 

Τα τοπ μυστικά για το σεξ της πίσω πόρτας
Είτε μόνη σου, είτε μετά από παρακλήσεις του συντρόφου σου, αποφάσισες να εξερευνήσεις την περιοχή του σεξ της πίσω πόρτας. Με άλλα λόγια, χρειάζεσαι τα δέκα βασικά μυστικά για να μπορέσεις να βιώσεις το πρωκτικό σεξ, όσο πιο ευχάριστα, ανώδυνα και ερεθιστικά, τόσο για εσένα όσο και για τον καλό σου! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και τήρηση βασικών κανόνων (υγιεινής και ευχαρίστησης), 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο1: ξεκίνα εξερευνώντας τον εαυτό σου μόνη σου. Η αυτοϊκανοποίηση θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την φυσιολογία του κορμιού σου και να αισθανθείς πιο άνετα , ειδικά με τα γεννητικά σου όργανα. Αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει και την εξοικείωσή σου με το πρωκτικό σεξ. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μόνο με την κλειτορίδα σου, αλλά μπορείς να ελέγξεις το κατά πόσον ερεθίζεσαι, τοποθετώντας για παράδειγμα το δάχτυλό σου στην περιοχή του πρωκτού. Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις από το σύντροφό σου να μοιραστεί την εμπειρία αυτή μαζί σου, για να προχωρήσετε αργότερα και στο σεξ της πίσω πόρτας, βήμα βήμα. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 2: επικοινώνησε με τον σύντροφό σου. Το σεξ αλλά ακόμα πιο ειδικά το πρωκτικό σεξ είναι ιδιαίτερο και γίνεται καλύτερα με έναν παρτενέρ που θα σας δένει κάτι περισσότερο από μια γνωριμίας της μιας βραδιάς. Αν έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε στο πρωκτικό σεξ, πρέπει να είσαι σίγουρη. Δεν αρκεί απλά να σε παρακαλάει εκείνος κι εσύ να μην θέλεις να του χαλάσεις το χατίρι. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 3: λίπανση, λίπανση, λίπανση. Αγόρασε ένα λιπαντικό με βάση νερό και μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις μπόλικο. Το ήμισυ του ευχάριστου πρωκτικού και όχι μόνο σεξ, είναι η λίπανση, αφού επιτρέπει στο πέος να διεισδύσει πιο εύκολα στον όχι και τόσο εύκαμπτο πρωκτό. Θυμήσου ότι ο πρωκτός δεν μπορεί να λιπανθεί από μόνος του, όπως συμβαίνει με τον κόλπο. Μην ξεχνάτε την χρήση του προφυλακτικού η οποίο κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 4:ξεκινήστε με τα εύκολα. Πρώτα θα μπει ένα υγρό δαχτυλάκι, κατόπιν τα δαχτυλάκι μπορούν να γίνουν δύο και έπειτα, θα προχωρήσετε στη διείσδυση του πέους ανά τμήματα. Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την προσπάθεια με την πρώτη. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 5: βρείτε μια στάση που να σας βολεύει. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στο σε ποιά στάση να κάνετε το πρωκτικό. Διάλεξε αυτή που σε βολεύει περισσότερο και που διευκολύνει την διείσδυση του πέους. Στα τέσσερα είναι μια εύκολη λύση για τους περισσότερους. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 6: Hτο πιο σημαντικό κλειδί στο πρωκτικό, είναι η υγιεινή. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να αφήσεις να διεισδύσει στον κόλπο σου οτιδήποτε (πέος, δονητής, δάχτυλο) είχε περάσει από τον πρωκτό σου προηγουμένως. Χρησιμοποίησε διαφορετικό προφυλακτικό για το πρωκτικό σεξ και διαφορετικό για τα υπόλοιπα παιχνιδίσματα σας. Ακόμα κι αν δεν τελειώσει κατά το πρωκτικό, ζήτα να αντικαταστήσει το προφυλακτικό. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 7: πήγαινε το πράγμα σιγά, σιγά, σιγά! Άλλωστε, είναι στο χέρι του καλού σου, να σου δείξει την ευχάριστη πλευρά της πίσω πόρτας, χωρίς βιασύνες, για να ενδώσεις και πάλι στην εμπειρία αυτή μελλοντικά. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 8: ξέχνα τα ταμπού. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι και ηθικές υπερβολές που κυκλοφορούν για το σεξ από πίσω. Καλό είναι να ξεπεράσεις τα ταμπού σου, όχι μόνο στον πρωκτικό σεξ, αλλά στο σεξ γενικότερα. Αν οι γυναίκες εξακολουθούσαν να έχουν ταμπού στο κρεβάτι, θα έκανες σεξ μόνο παντρεμένη και μάλιστα με κάποιον που θα σου είχαν προξενέψει. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 9: άνοιξε το μονοπάτι. Μπορεί να σου φανεί αηδιαστικό, αλλά φρόντισε να έχεις αφοδεύσει πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μόνο έτσι θα αισθάνεσαι πιο άνετα και χαλαρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Κατά τα άλλα, η ενόχληση που θα αισθανθείς, δεν πρέπει να είναι τέτοια που θα σου προκαλέσει αφόρητο πόνο, γιατί μάλλον κάτι λάθος έχετε κάνει. 

Κλειδί πίσω πόρτας Νο 10: πλύνε τα χεράκια, το δαχτυλάκι και όλα τα βοηθήματα που έλαβαν μέρος στο σεξ της πίσω πόρτας. Αν αισθάνεσαι κάπως άβολα, μην ανησυχείς. Οι μυς του πρωκτού δουλεύουν για σένα και θα επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση λίγες μόνο ώρες αργότερα. 

Κάνε το πρωκτικό παιχνιδάκι με 6 κινήσεις
Ολοένα και περισσότερες γυναίκες εντάσσουν στο σεξουαλικό μενού τους το σεξ της πίσω πόρτας. Όμως το ερώτημα παραμένει! Πώς θα κάνεις το πρωκτικό σεξ εξίσου ευχάριστο για εσένα όσο είναι και για εκείνον; Υπάρχουν έξι κολπάκια που θα σου ανοίξουν… τα μάτια, 
 
1. Η διείσδυση θα έρθει σιγά σιγά και δεν είναι το παν
Μπορεί για εκείνον τελικός και απώτερος σκοπός είναι να αισθανθεί το πέος του μέσα στον πρωκτό σου αλλά για να έχεις κι εσύ ένα όφελος ηδονής, οφείλεις να πας το θέμα της πρωκτικής διείσδυσης λάου λάου. Προτού ξεκινήσεις να παίζεις με την πίσω πόρτα παρέα με το σύντροφό σου, κάνε τις δικές σου δοκιμές με το δαχτυλάκι σου στην περιοχή. Δεν χρειάζεται βιασύνη, βάλε λιπαντικό, μουσικούλα και κρασάκι και ψάξε τα κουμπιά της πίσω πόρτας σου. Όταν εξοικιωθείς τα χάδια, ζήτα και τη συνδρομή του καλού σου. Η διείσδυση θα έρθει σιγά σιγά και πρέπει να την ελέγχεις. 

2. Με το ζόρι δε γίνεται παντρειά αλλά με την τριβή, παράγεται θερμότης!
Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν δοκιμάσει μια φορά και μόνο το πρωκτικό, μιλούν για την πιο άσχημη εμπειρία της ζωής τους που τις γέμισε πόνο και αηδία. Κι όμως, τα πράγματα δεν χρειάζεται να γίνουν έτσι! Αν ξεκινήσεις με το ζόρι και χωρίς να θέλεις πραγματικά να δοκιμάσεις κάτι, θα πονέσεις, θα ξενερώσεις και δεν θα το ξανακάνεις. Αν πάλι του επιτρέψεις να διεισδύσει με όλο το πέος του στον πρωκτό σου με την μία, και πάλι θα πονέσεις. Αν δεν υπάρξει η σωστή λίπανση, και πάλι θα πονέσεις. Όπως καταλαβαίνεις είναι βασικό να συζητήσετε το θέμα. Να πειστείς να το κάνεις με χαρά. Ταυτόχρονα, πρέπει να εξηγήσεις και σε εκείνον ότι πρέπει να έχει υπομονή, να προσπαθείτε σιγά σιγά και πόντο με πόντο την διείσδυση και να σταματάτε εκεί που η ανοχή πόνου σταματά για εσένα. 
  
3. Κατανόησε πως λειτουργούν οι δύο σφιγκτήρες:
Στον πρωκτό υπάρχουν δύο μύες και αν τοποθετήσεις το δαχτυλάκι σου περίπου 2 εκατοστά βαθιά, θα τους νιώσεις στα δύο τοιχώματα και απέχουν μεταξύ τους περίπου ενάμιση εκατοστό. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως μπορείς να ελέγξεις τον εξωτερικό σφιγκτήρα όποτε θες αλλά με τον εσωτερικό δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο εσωτερικός αντιδρά πιο ανακλαστικά οπότε πρέπει να διασφαλίσεις πως είσαι ήρεμη, να πιεις κι ένα ποτάκι για να χαλαρώσεις και να δοκιμάσεις τις διαφορετικές στάσεις που θα σε βοηθήσουν να ευχαριστηθείς κι εσύ το πρωκτικό. Aν είσαι από πάνω ελέγχεις το βαθμό διείσδυσης, αν πάλι είναι εκείνος πίσω σου στα τέσσερα, βοηθά την πιο εύκολη δυείσδυση του πέους. 

4. Ζήτα του να σου ερεθίσει την περιοχή του πρωκτού, τη στιγμή που το παιχνίδι εκτυλίσσεται κι αλλού:
Αν εστιάσετε την προσοχή σας μόνο στην περιοχή του πρωκτού σου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα νιώθεις πολύ άβολα. Αντίθετα, πρέπει να γίνεται το παιχνίδι στον πρωκτό παράλληλα με φιλιά και χάδια ή άλλα προκαταρκτικά (ίσως λίγο στοματικό)! Δεν είσαι η Τζούλια ή άλλη πορνοσταρ για να πάρεις όλο το πέος του στον πρωκτό σου χωρίς φόβο και πάθος (που και αυτή δεν τα κατάφερε στο εν λόγω άθλημα). 

5. Άλλαξε και τη διατροφή σου:
Σίγουρα, μια μεγάλη παγίδα στο πρωκτικό σεξ που αποτελεί αγκάθι για εσένα είναι το θέμα της αφόδευσης και του αισθήματος που σου δημιουργείται κατά τη διάρκεια του πρωκτικού που σε κάνει να νιώθεις πως θέλεις να πας στο μπάνιο άμεσα. Αν υιοθετήσεις μια διατροφή που θα δέσει το στομάχι σου, πλούσια σε φυτικές ίνες, ωμά λαχανικά και αποφεύγεις τα τυποποιημένα τρόφιμα, το στομάχι σου θα στρώσει, το έντερό σου θα λειτουργεί σωστά και θα μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα αφόδευσης που δεν θα συμπίπτει τελικά με το πρωκτικό σεξ αλλά και δεν θα σε κάνει να νιώθεις άβολα. Όπως και να έχει, απόφυγε να φας κάποιες ώρες πριν τις δοκιμές στο πρωκτικό για να μην το κάνεις με άγχος. 

6. Τήρησε τους κανόνες υγιεινής: 
* Εννοείται πως εκτός από τον πόνο και το πόσο άβολο μπορεί να γίνει, το πρωκτικό σεξ μπορεί να σου αφήσει και προβλήματα υγείας αν δεν τηρήσετε και οι δύο τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής που πάνω στην τούρλα του Σαββάτου πολλοί ξεχνάμε,
* Αν το πέος του έρθει σε επαφή με τον πρωκτό ή την περιοχή γύρω από τον πρωκτό, δεν πρέπει επ” ουδενεί να μπει κατόπιν στον κόλπο σου. 

* Κάθε φορά που δοκιμάζετε το σεξ της πίσω πόρτας, ο αγαπημένος σου πρέπει να φορά προφυλακτικό. Αν θέλετε μετά το πρωκτικό να περάσετε στην κολπική επαφή, αλλάζετε προφυλακτικό και προχωράτε κανονικά. 
* Δαχτυλάκι που έχει μπει στον πρωκτό, δεν πρέπει να μπει στον κόλπο χωρίς να έχει πλυθεί προηγουμένως. 
* Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό μεγάλης αντοχής γιατί τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καραδοκούν, ειδικά αν δεν έχετε μονογαμική σχέση. 

5 μύθοι για το πρωκτικό:
Το πρωκτικό σεξ εξακολουθεί να είναι η πιο παρεξηγημένη ερωτική πράξη. Παρόλο που το ¼ από εμάς το έχει δοκιμάσει, παραμένει μία συζήτηση ταμπού. Ίσως μάλιστα να ανήκεις και συ στο ποσοστό των γυναικών που διστάζουν να προχωρήσουν σ” αυτή την σεξουαλική πρακτική. Συνήθως, η ευθύνη γι” αυτή την απροθυμία αποδίδεται σε μια σειρά μύθους και παρεξηγήσεις. Μάθε την αλήθεια, και βρες τις απαντήσεις στα πιο κοινά άγχη των γυναικών γύρω από το πρωκτικό σεξ 

Μύθος Νούμερο 1: Ο πρωκτός είναι βρώμικος 
Η πραγματικότητα: κατά την παιδική σου ηλικία έμαθες πως ο πρωκτός είναι βρώμικος και δεν πρέπει να τον αγγίζεις. Αν μάλιστα τον άγγιζες κατά λάθος, έπρεπε να προβείς σε διεξοδικό πλύσιμο των χεριών. Παρόμοιες αντιλήψεις έχεις ακούσεις και για το αιδοίο ή τον κόλπο. Έλα όμως που η διέγερση αυτών των περιοχών παρέχει μια σειρά ευχάριστων αισθήσεων! Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την περίπτωση του πρωκτού. Μια καθημερινή ρουτίνα υγιεινής, μπορεί να μετατρέψει τον πρωκτό σε ένα από τα πιο καθαρά σημεία του σώματος. 
Παρόλα αυτά, ο πρωκτός περιέχει και τα δικά του φυσικά βακτήρια. Γι” αυτό, αν θέλεις να αποφύγεις τις μολύνσεις, δεν πρέπει να επιτρέπεις την απευθείας διείσδυση οποιουδήποτε αντικειμένου (πέους, δονητή) από τον πρωκτό στον κόλπο. 

Μύθος Νούμερο 2: η πρωκτική επαφή είναι ιδιαίτερα επώδυνη 
Η πραγματικότητα: η επαφή της πίσω πόρτας δεν πρέπει να είναι επώδυνη. Αν πονάς, σημαίνει πως γίνεται με το λάθος τρόπο. Αν μάθεις από πριν τις σωστές τεχνικές, θα το ευχαριστηθείς περισσότερο. Τα κλειδιά για την ανώδυνη πρωκτική συνουσία είναι τρία: χαλάρωση, λίπανση και παιδεία. 
Ο πρωκτός είναι ένας σωλήνας τεσσάρων εκατοστών που βρίσκεται περικυκλωμένος από δύο δακτύλιους μυών. Ο ένας δακτύλιος, ο ονομαζόμενος εξωτερικός σφιγκτήρας βρίσκεται υπό τον έλεγχό σου. Ο έτερος, εσωτερικός, τεντώνεται αυτόματα, όταν κάτι πιεστεί να μπει στον πρωκτό. Εφόσον ο εξωτερικός σφιγκτήρας χαλαρώσει, το πρωκτικό σεξ θα γίνει ευκολότερο και πιο ευχάριστο. Έχε υπόψη όμως, πως πρωκτός δεν υγραίνεται φυσικά, γι” αυτό αν θες να αυξήσεις την ευχαρίστηση, πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολλά λιπαντικά με βάση το νερό. 

Μύθος Νούμερο 3: το πρωκτικό σεξ είναι επιβλαβές και ανθυγιεινό 
Η πραγματικότητα: πολλές γυναίκες φοβούνται πως η επαφή της πίσω πόρτας θα τους προκαλέσει αιμορροΐδες, πληγές και δάκρυα. Κάποιες μάλιστα φοβούνται πως θα πάθουν ακράτεια και θα κυκλοφορούν με πάνες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η σωστή και ευχάριστη πρωκτική συνεύρεση δεν προκαλεί βλάβη, ούτε στον πρωκτό, ούτε στο έντερο. Εφόσον ο σύντροφός σου δεν πάσχει από κάποια μεταδοτική ασθένεια, ούτε το σπέρμα ούτε τα λοιπά υγρά θα επιδράσουν αρνητικά στην υγεία σου. Αν δεν είσαι σίγουρη για την κατάσταση υγείας του εραστή σου (αν για παράδειγμα πάσχει από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), χρησιμοποίησε οπωσδήποτε προφυλακτικό με έξτρα λίπανση. Απόφυγε τα προφυλακτικά που περιέχουν σπερματοκτόνο, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα ευαίσθητα πρωκτικά τοιχώματα και τον πρωκτό. 

Μύθος Νούμερο 4: Το πρωκτικό σεξ είναι μία διεστραμμένη, ανώμαλη πράξη 
Η πραγματικότητα: αντίθετα με ό,τι λέγεται, η πρωκτική επαφή αποτελεί ερωτική πράξη ευρέος αποδεκτή εδώ και αιώνες. Μάλιστα, σε παλιότερες εποχές, οι γυναίκες προτιμούσαν την ευχαρίστηση που προσέφερε το πρωκτικό σεξ και ταυτόχρονα διαφύλασσαν την αγνότητα τους. Βέβαια, αν δε νιώθεις άνετα με τη συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική, απλά μην την εφαρμόζεις! Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. 

Μύθος Νούμερο 5: Το πρωκτικό σεξ είναι μόνο για τους ομοφυλόφιλους 
Η πραγματικότητα: παρόλο που για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρείτο αποκλειστική πρακτική των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που θεωρούν το πρωκτικό βασικό πιάτο του ερωτικού τους μενού. 

Όλα είναι θέμα ανατομίας
Για να κατανοήσεις καλύτερα το πρωκτικό σεξ πρέπει να ξέρεις την ανατομία του πρωκτού. Πάρε ένα εύκαιρο καθρεφτάκι και ένα φακό ανά χείρας και παρατήρησε καλά τον πρωκτό σου. Καθώς επεξεργάζεσαι τους γλουτούς θα παρατηρήσεις την είσοδο του πρωκτού. Παρόλο που σου φαίνεται μικρή και τεντωμένη, είναι πολύ ευλύγιστη έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί μέσα της από ένα μικρό δαχτυλάκι, ένα παιχνίδι (ερωτικό ή μη) αλλά και ένα οποιουδήποτε μεγέθους πέος. Θα παρατηρήσεις ακόμα, πως η επιδερμίδα που καλύπτει τα τοιχώματα του πρωκτού είναι σκουρόχρωμη και ρυτιδιασμένη, με ανεπτυγμένη τριχοφυΐα αλλά και κάποιους ιδρωτοποιούς και βλεννογόνους αδένες. 
Η είσοδος, αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε έτσι, του πρωκτού περιέχει εκατοντάδες νευράκια και είναι εξίσου ευαίσθητη στο άγγιγμα και το τέντωμα. Στη συνέχεια του πρωκτού βρίσκεται το ορθόν έντερο. Το ορθό έντερο έχει μήκος 12,7 εκατοστών και πολλές πτυχώσεις. Επειδή το τοίχωμα του εντέρου είναι ευαίσθητο, τα αιχμηρά ή παράξενα αντικείμενα μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ζημιά. Αν και δεν είναι τόσο ευαίσθητο όσο ο πρωκτός, κάποιες γυναίκες θέλουν να αισθάνονται την πρωκτική μεστότητα που δημιουργείται με τη διείσδυση κατά την ερωτική πράξη.

Βασικές γνώσεις για να μην σε ψαρώνουν!

Τι πιστεύεις για το πρωκτικό;
Η αλήθεια είναι πως μέχρι τη δεκαετία του 90 (θυμήσου τα πρώτα επεισόδια του Sex and the City) το πρωκτικό αποτελούσε θέμα ταμπού, καρά ταμπού. Πολλοί φαντάζονταν πως στο σεξ της πίσω πόρτας ενδίδουν μόνο οι εκδιδόμενες ή άτομα χαμηλής ηθικής.
Πλέον, το πρωκτικό δεν αποτελεί θέμα ταμπού και είναι κομμάτι του σεξ πολλών ζευγαριών. Η δε άποψη πως το πρωκτικό είναι ενάντια στη φύση, έχει περάσει στη σφαίρα του αστείου.
Δεν λέμε να ζητήσεις εσύ από εκείνον να το κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τα χειρότερα για τον σύντροφό σου εφόσον σου ζητήσει να το δοκιμάσετε. 

Όταν λέμε πρωκτικό, τι εννοούμε ακριβώς;
Με τον όρο πρωκτικό σεξ εννοούμε κάθε παιχνίδι που μπορεί να γίνει με κύριο πρωταγωνιστή τον πρωκτό, χωρίς να είναι απαραίτητη η διείσδυση. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, μπορείς να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου μόνη, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου ή να ζητήσεις από εκείνον να περιποιηθεί την περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Έχε υπόψη σου πως στον πρωκτό διακρίνουμε δύο μυς. που σκοπό έχουν να κρατούν κλειστή την πρωκτική σχισμή.
Ο έσω σφιγκτήρας του πρωκτού ελέγχεται από το νευρικό σύστημα και δεν υπακούει στη βούλησή μας. Ενώ ο έξω σφιγκτήρας του πρωκτού είναι ένας ισχυρός μυς και ελέγχεται από τη βούλησή μας. Με άλλα λόγια, αν χαλαρώσεις, θα καταφέρεις να πονάς λιγότερο στη διάρκεια του πρωκτικού. 

Πρωκτικό και οργασμός:
Προφανώς και θεωρείς άδικο να μπεις στη διαδικασία του πρωκτικού μόνο και μόνο για να τον ικανοποιήσεις. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως στον πρωκτό καταλήγουν πολλές νευρικές απολήξεις, και σε ταυτόχρονη διέγερση της κλειτορίδας (και αφού ξεπεράσεις το σοκ του πρώτου πόνου με διείσδυση) μπορείς να φτάσεις μέχρι και τον οργασμό! 

Εγκυμοσύνη και πρωκτικό: 
Αν ο λόγος για τον οποίο προτιμάς το πρωκτικό από το κολπικό σεξ είναι η εμμονή σου να μην χρησιμοποιήσεις κάποιο μέτρο αντισύλληψης ή να μην μείνεις έγκυος, τότε λάθος ξεκίνησες τη σεξουαλική σου ζωή.
Η ευαίσθητη περιοχή του πρωκτού σε συνδυασμό με την λειτουργία που έτσι κι αλλιώς επιτελεί, μπορεί να αποτελέσει πηγή μικροβίων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων που θα περάσουν στο αίμα πιο εύκολα.
Οπότε, καταλαβαίνεις πως πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, μπόλικο λιπαντικό (αφού η περιοχή σε αντίθεση με τον κόλπο δεν διαθέτει φυσική λίπανση) και να τηρείτε και οι δύο επακριβώς τους κανόνες υγιεινής. 

Πρωκτικό και σωστή διατροφή:
Για να κάνεις τα πράγματα όσο πιο εύκολα μπορείς και να γίνει το πρωκτικό πιο απολαυστικό, πέραν του λιπαντικού, πρέπει να ακολουθείς μια διατροφή με τροφές που δεν ερεθίζουν το έντερο και δεν ευνοούν τη συχνή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ταυτόχρονα, η διείσδυση- αν το πέος είναι αρκετά μεγάλο ή εκείνος αρκετά ενεργητικός- θα σου προκαλέσει μετά την επαφή μια δυσκολία στην περιοχή που όμως σε λίγες ώρες θα περάσει. 

Τα 6 κλειδιά της απόλαυσης:
Παρόλο που μερικοί (ή καλύτερα μερικές) το θεωρούν ταμπού, το πρωκτικό σεξ αποτελεί βασικό κομμάτι της ερωτικής ζωής πολλών ζευγαριών. Τι μπορείς να κάνεις για να γίνει το πρωκτικό σεξ όσο το δυνατόν καλύτερο, πιο άνετο και λιγότερο επώδυνο για σένα; Υπάρχουν 6 χρυσά κλειδιά για να μετατρέψεις το πρωκτικό σεξ σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία, και να περάσει εκείνος καλά κι εσύ καλύτερα. 

1. Ξέχνα τη διείσδυση!
Παρόλο που είναι δύσκολο να το πιστέψεις και πολύ περισσότερο να πείσεις κι εκείνον να το παραδεχτεί, δεν χρειάζεται να βάλει το πέος, ή τα δάχτυλά του μέσα στον πρωκτό σου, για να πάρεις την απόλαυση που σχετίζεται με την πρωκτική επαφή. Ακόμα κι η απλή τριβή ή το γλείψιμο στο άνοιγμα του πρωκτού μπορεί να φέρει την ηδονή. 

2. Απόλαυση που διαρκεί (κάθε φορά)
Πολλές γυναίκες αποστρέφονται το πρωκτικό σεξ εξαιτίας της τραυματικής πρώτης δεύτερης ή τρίτης τους εμπειρίας. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Το σίγουρο είναι πως αν δεν είσαι ήρεμη και χαλαρή, θα πονέσεις. Αν πάλι εκείνος επιμένει να διεισδύσει χωρίς καμία προετοιμασία και πάλι θα πονέσεις. Αν δεν χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, επίσης θα πονέσεις και θα παραπονέσεις. Για να ευχαριστηθείτε το πρωκτικό σεξ και οι δύο, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να συμφωνήσετε μεταξύ σας, όπως το πότε θέλεις να γίνει, το πού και το πώς. 
Έπειτα, θα πρέπει να σε αφήσει να κινήσεις τα νήματα. Για παράδειγμα μπορείς εσύ να οδηγήσεις το πέος του αργά και στο βάθος που θέλεις. Άφησέ τον να διεισδύσει για 2,5 εκατοστά και έπειτα ζήτα του να βγει τελείως. Έπειτα, άφησέ τον να διεισδύσει για άλλα 2,5 εκατοστά και πες του να τραβηχτεί τελείως πάλι. Με αυτό το παιχνίδι του μέσα-έξω που θα συνεχίσετε να κάνετε για λίγο ακόμα, θα συνηθίσεις το πέος του και ο πόνος που μπορεί αισθάνθηκες αρχικά θα υποχωρήσει. 

3. Ένας τρίτος μεταξύ σας: ο σφικτήρας μυς 
Πριν ενδώσεις στο πρωκτικό σεξ, θα πρέπει να γνωρίζεις τα βασικά όσον αφορά τον την ανατομία της περιοχής. Δηλαδή, είναι καλό να ξέρεις ότι στον πρωκτό υπάρχουν δύο μυς, οι σφικτήρες. Αν τοποθετήσεις το δάχτυλό σου σε βάθος περίπου δυόμιση εκατοστών και το πιέσεις και στις δύο αντίθετες πλευρές, θα τους αισθανθείς (βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο εκατοστών). Παρόλο που μπορείς να ελέγξεις τον εξωτερικό μυ, ο εσωτερικός έχει εντελώς δική του άποψη, αφού δρα αντανακλαστικά. Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να νομίζεις πως είσαι αρκετά χαλαρή και έτοιμη για το πρωκτικό σεξ, αλλά ο εσωτερικός μυς να αποδειχτεί τελείως ανέτοιμος. Πρέπει να είστε και οι δύο (εσύ και ο αγαπημένος σου) αρκετά υπομονετικοί, ώστε να δώσετε στον εσωτερικό σφιγκτήρα την άνεση να προσαρμοστεί. Γι” αυτό ζήτα του να σου δώσει λίγο χρόνο να εξοικειωθείς με τα χάδια στην περιοχή του πρωκτού, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις και τρόπους χαλάρωσης για να γίνει το πρωκτικό σεξ ανώδυνο και ευχάριστο. 

4. Κυκλωτικές κινήσεις
Σίγουρα, το άγγιγμα της πίσω πόρτας μπορεί να σου φαίνεται παράξενο και άβολο (και ίσως το ίδιο να αισθάνεται και εκείνος) αλλά αν το συνδυάσετε με τον στοματικό έρωτα ή με τη ταυτόχρονη διέγερση και του αιδοίου, τα πράγματα αλλάζουν με μιας. Για παράδειγμα, όσο επιδίδεστε στο κλασικό ιεραποστολικό σεξ, εκείνος μπορεί να τοποθετήσει είτε το δαχτυλάκι είτε κάποιο ερωτικό παιχνίδι στον πρωκτό σου, δίνοντας σου την αίσθηση της διπλής διείσδυσης. 

5. Και αυτός ο έρωτας περνάει απ” το στομάχι…
Αν εσύ ή εκείνος δεν καταναλώνετε αρκετό σίδηρο, ωμά λαχανικά ή φρούτα και προτιμάτε το τυποποιημένο ή έτοιμο φαγητό, υπονομεύετε την απόλαυση της πρωκτικής επαφής. Οι τροφές αυτές βοηθούν στις τατικές κενώσεις και σου επιτρέπουν να είσαι χαλαρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση την κατάλληλη στιγμή. Βέβαια, η κατάχρηση τους μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, στέλνοντάς σε στα ιδιαίτερα λίγο πο συχνά απ” όσο χρειάζεται. 
Το ιδανικό για την περίπτωση είναι να έχεις πάει στην τουαλέτα την ίδια μέρα, αλλά σίγουρα μια ώρα πριν την επαφή, για να αποφύγεις τις ακατάλληλες διαρροές. Μάλιστα, οι σταρ των ταινιών πορνό που συμμετέχουν σε σχετικές σκηνές συνήθως υποβάλλονται σε κλύσμα πριν το γύρισμα, για να μην έχουν ατυχήματα. Εφόσον δεν ανήκεις σ” αυτή την κατηγορία, δεν σου συνιστούμε το κλύσμα για τις προσωπικές σου στιγμές, αλλά σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ακολουθείς μια ισορροπημένη δίαιτα, που θα σε οφελήσει ούτως ή άλλως. 

6. Μην ξεχνάς την υγιεινή
Υπάρχει λόγος που η μαμά σου, σου έλεγε να σκουπίζεσαι πάντα από μπρος προς τα πίσω στην τουαλέτα, αφού τα χιλιάδες βακτηρίδια που ευδοκημούν στην περιοχή μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους μολύνσεις. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και στο πρωκτικό σεξ. Αν εκείνος αγγίξει με το πέος ή τα δάχτυλά του στον πρωκτό σου, έπειτα δεν πρέπει να τα τοποθετήσει στον κόλπο σου με καμία δύναμη. Γι” αυτο υπάρχουν αρκετοί κανόνες υγιεινής που μπορείτε να ακολουθήσετε. Πρώτα πρώτα πρέπει να αλλάζετε προφυλακτικό, κάθε φορά που θέλετε να συνεχίσετε με κολπικό σεξ μετά το πρωκτικό. Ενώ όσον αφορά στην υγιεινή των δακτύλων, μπορείς να έχεις πρόχειρα μερικά μωρομάντηλα. 
Θυμήσου: μπορείτε να περάσετε από τον κόλπο στον πρωκτό αλλά όχι το ανάποδο. Έπειτα, θυμήσου πως για να έρθεις σε πρωκτική επαφή με κάποιον χωρίς προφύλαξη θα πρέπει να έχετε μια αποκλειστικά μονογαμική σχέση και να έχετε εξεταστεί και οι δύο για την ύπαρξη διαφόρων ασθενειών. Το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την πρόσληψη κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Οπότε: μην ξεχνάς ποτέ το προφυλακτικό, ειδικά στο σεξ της πίσω πόρτας! 

Τα ναι και τα όχι της πίσω πόρτας:
Θέμα ταμπού, αλλά και κοινή πρακτική, το πρωκτικό σεξ φέρνει πολλούς να σε αμηχανία και μόνο με το άκουσμά του. Ωστόσο, όπως οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν, είναι η υπ” αριθμόν ένα επιθυμία των περισσότερων αντρών. Οπότε, είτε είσαι απλώς περίεργη για το θέμα σ” αυτή τη φάση, είτε είναι κάτι που θέλεις να δοκιμάσεις, ρίξε μια ματιά σ” αυτές τις απλές οδηγίες. 

ΤΑ ΝΑΙ 

1. Να είσαι σίγουρη ότι το θέλεις. Είναι σημαντικό ν” αποφασίσετε από κοινού ότι είναι κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε. 

2. Χαλάρωσε. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα για την τεχνική του θέματος είναι η σωστή αναπνοή. Οι σφιγκτήρες μύες που περικλείουν τον πρωκτό είναι πολύ δυνατοί προκειμένου να ελέγχουν την αφόδευση. Αν ο σύντροφός σου προσπαθήσει να τους διαπεράσει χωρίς εσύ να αναπνέεις αργά και βαθιά, το πιο πιθανό είναι ότι θα πονέσεις. Ακόμα καλύτερα, να του ζητήσεις να βάλει πρώτα μέσα ένα δάχτυλο με πολύ λιπαντικό, ώστε να επιτρέψει στους σφιγκτήρες να διασταλούν σταδιακά στο μέγεθος του εισερχόμενου αντικειμένου μέχρι να είστε και οι δύο έτοιμοι για την διείσδυση του πέους σε στύση. Ο στόχος αυτής της τεχνικής δεν είναι να τεντώσει απότομα την δίοδο του πρωκτού, αλλά να του επιτρέψει να χαλαρώσει αργά, πριν μπορέσει να δεχτεί οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. 

3. Λίπανση! Το τρίτο μυστικό για ευχάριστο πρωκτικό σεξ είναι η χρήση άφθονου λιπαντικού. Αν χρησιμοποιείς προφυλακτικά από λάτεξ, πρέπει να διαλέξεις ένα λιπαντικό με βάση το νερό και όχι το λίπος -όπως οι κρέμες ή η βαζελίνη- γιατί αυτό το είδος καταστρέφει τα προφυλακτικά. 

ΤΑ ΟΧΙ 

1. Μην βιάζεσαι και μη το ζορίζεις. Το χειρότερο είναι η βεβιασμένη είσοδος στον πρωκτό. Καμιά φορά, μια βιαστική διείσδυση ή η υπερβολική πίεση αρκεί για να σε κάνει να ξενερώσεις για πάντα από την ιδέα της πρωκτικής ηδονής. Αν το πας αργά και χαλαρά τκατά τη διάρκεια της διείσδυσης η όλη εμπειρία γίνεται πολύ πιο απολαυστική. 

2. Μην ξεχνάς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ένα απ” τα πιο συχνά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια δοκιμάζοντας το πρωκτικό σεξ είναι να αγνοήσουν την υγιεινή. Το πρωκτικό σεξ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εναλλακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς την έννοια της εγκυμοσύνης. Όμως η αδιαφορία για τη μετάδοση νοσημάτων δεν είναι καθόλου αποδεκτή για μια υγιή ερωτική έκφραση. Όπως και με τον παραδοσιακό τρόπο διείσδυσης του πέους στον κόλπο πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς προφυλακτικά από λάτεξ ή πολυουρεθάνη, με σπερματοκτόνο ή χωρίς. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει οπωσδήποτε να βάζεις λιπαντικό πάνω στο προφυλακτικό πριν τη διείσδυση. Μετά τον οργασμό και την εκσπερμάτωση, πριν ο σύντροφός σου αποτραβηχτεί, πρέπει να κράτα σταθερά το προφυλακτικό απ” την βάση του πέους για να μην γλιστρήσει ή να μην χυθεί το σπέρμα. 

3. Ποτέ μην επιτρέπεις την απευθείας επαφή του πέους από τον πρωκτό σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσετε να κάνετε πρωκτικό σεξ πριν από την κολπική ή τη στοματική διείσδυση, πρέπει να πλύνετε πρώτα προσεκτικά το πέος με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα βακτηρίδια που υπάρχουν εκ φύσεως στην περιοχή του πρωκτού, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση ή ερεθισμό αν μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, γι” αυτό η καθαριότητα έχει πολύ σημασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου