Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πως θα τονώσετε την ερωτική σας αυτοπεποίθηση

Αρκετές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ανασφάλειες σχετικά με την εμφάνισή τους και το βάρος τους ειδικότερα και οι ανασφάλειες αυτές έρχονται στην επιφάνεια κυρίως κατά την ερωτική επαφή.
 
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η κακή εικόνα σώματος μπορεί να κάνει τη γυναίκα να αποφεύγει συστηματικά τον έρωτα, ακόμη κι όταν έχει ανεβασμένη ερωτική διάθεση.
 
Η ειδικός σε θέματα σεξ Τρέισι Κοξ μοιράζεται μερικές βασικές συμβουλές που θα βοηθήσουν κάθε γυναίκα να τονώσει τη σεξουαλική της αυτοπεποίθηση.
 
1. Επιρροή από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον
 
Η κακή εικόνα σώματος διαμορφώνεται από τα παιδικά ακόμη χρόνια. Ένα κορίτσι που δέχθηκε από την οικογένεια και το περιβάλλον αυστηρή κριτική για τα κιλά του ή ένα κορίτσι που μεγάλωσε με πρότυπο μια μητέρα που κάνει συνεχώς δίαιτα δύσκολα θα αγαπήσει το σώμα του μεγαλώνοντας. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να διαχωρίζει τη δική της γνώμη για το σώμα της από τη γνώμη τρίτων και να υπερασπίζεται το σώμα της σαν δική της επιλογή.
 
2. Πρότυπα της κοινωνίας και των Μέσων
 
Όταν μια γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να ενστερνιστεί τα πρότυπα που βλέπει στα περιοδικά ή να συγκριθεί με τις πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης είναι σχεδόν απίθανο να δεχτεί για τον εαυτό της ακόμη και την παραμικρή απόκλιση από αυτές τις εικόνες. Διατηρώντας μια υγιή απόσταση από αυτά τα πρότυπα, θα καταλάβει ότι στον πραγματικό κόσμο η ομορφιά έχει εκατοντάδες διαφορετικές εκφάνσεις και πως σίγουρα και η ίδια διαθέτει κάποια από αυτές.
 
3. Περισσότερο, όχι λιγότερο, έρωτα
 
Η αποχή από τον έρωτα και η κακή εικόνα σώματος δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο απογοήτευσης. Αντιθέτως, οι ικανοποιητικές ερωτικές εμπειρίες και η ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν σε ολοένα και καλύτερες εμπειρίες.
 
4. Πιο ενεργός ρόλος στον έρωτα
 
Όταν το μυαλό είναι απασχολημένο με αρνητικές σκέψεις, η ερωτική εμπειρία χαρακτηρίζεται κυρίως από στρες παρά από ευχάριστα συναισθήματα. Λαμβάνοντας έναν πιο ενεργό ρόλο, για παράδειγμα μιλώντας ανοιχτά για το τι θέλει και τι όχι μια γυναίκα στον έρωτα, η ερωτική εμπειρία μετατρέπεται σε κάτι θετικό και το άγχος για την εικόνα σώματος γίνεται δευτερεύον και σταδιακά εξαφανίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου