Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Trekz Titanium: Ακούς μουσική χωρίς τα...αυτιά σου

Τα Trekz Titanium σου επιτρέπουν να ακούσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια μέσω των ζυγωματικών σου
 
Ένα νέο ζευγάρι ακουστικών σού επιτρέπει να ακούς τη μουσική που αγαπάς παρακάμπτοντας τα αυτιά σου. Σωστά διάβασες. Για να το επιτύχουν αυτό, τα Trekz Titanium χρησιμοποιούν την εναλλακτική τεχνολογία της οστικής αγωγιμότητας. Η τελευταία δεν αποτελεί τωρινή ανακάλυψη. Πριν από δύο χρόνια, η Google τη χρησιμοποίησε για τα Google Glass. Υπάρχουν εμφυτεύματα για άτομα με πρόβλημα ακοής που βασίζονται σε αυτή. Και έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και άλλα ακουστικά με αυτή την τεχνολογία. Για να πάμε, δε, ακόμη πιο πίσω, ο Μπετόβεν, ο οποίος είχε χάσει την ακοή του, κατάφερνε να ακούει τις συνθέσεις του δαγκώνοντας ένα μεταλλικό ραβδί που συνδεόταν με το πιάνο του.
 
 
Τι κάνει ουσιαστικά η οστική αγωγιμότητα; Προκαλεί μικρές δονήσεις που περνούν μέσω των ζυγωματικών σου απευθείας στον κοχλία στο εσωτερικό αυτί, παρακάμπτοντας το τύμπανο, μέθοδος που σου επιτρέπει να ακούς κανονικά, χωρίς να καλύπτεται το αυτί σου. Η AfterShokz που παρασκευάζει τα Trekz Titanium έχει πατέντα για την τεχνολογία PremiumPitch+, με την οποία λύνει προβλήματα με το αδύναμο μπάσο και την απώλεια ποιότητας ήχου, τα οποία αντιμετωπίζαν άλλα ακουστικά που χρησιμοποιούσαν την οστική αγωγιμότητα. Με πατέντα προστατεύεται και η τεχνολογία LeakSlayer, η οποία εξασφαλίζει ότι οι γύρω σου δεν θα μπορούν να ακούν τη μουσική που παίζει η συσκευή σου. 
Δεδομένου ότι με αυτό τον τρόπο έχεις ακάλυπτα τα αυτιά σου, μπορείς να ακούς περιβάλλοντες ήχους, επομένως τα ακουστικά ενδείκνυνται για εξωτερικές δραστηριότητες στην πόλη, από ποδηλασία μέχρι τρέξιμο και περπάτημα, όταν δηλαδή θέλεις να εξασκηθείς στο αγαπημένο σου σπορ, επιθυμώντας παράλληλα να είσαι σε θέση -για λόγους ασφαλείας- να ακούς τι συμβαίνει γύρω σου. Για τη μεγαλύτερη άνεσή σου, ο σκελετός των Trekz Titanium είναι φτιαγμένος από τιτάνιο, το οποίο είναι ανθεκτικό και ελαφρύ. Το υλικό κατασκευής είναι επίσης ανθεκτικό στον ιδρώτα, την υγρασία και τη σκόνη, αν και δεν είναι αδιάβροχο. Τα Trekz λειτουργούν και ως Bluetooth για το κινητό σου: το διπλό μικρόφωνο με noise canceling, για την καλύτερη δυνατή απόδοση της φωνής σου.

Η σχετική καμπάνια τρέχει στο Indiegogo για εννέα ακόμη ημέρες και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει περισσότερους από 3.100 υποστηρικτές και ένα στιβαρό, εξαψήφιο κεφάλαιο που ξεπερνά τα 380.000 ευρώ, τη στιγμή που οι δημιουργοί αναζητούσαν αρχικά μόλις το ένα έκτο αυτού του ποσού (περίπου 57.000 ευρώ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου