Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μήπως η ευγένεια δεν είναι αρετή; Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για τους υπερβολικά ευγενικούς ανθρώπους

Μήπως έχετε στο κοντινό σας περιβάλλον κάποιον άνθρωπο που είναι πάρα πολύ ευγενικός; Αν ναι, τότε, ίσως πρέπει να τους προσέχετε! Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τη μη κυβερνητική οργάνωση Society for Science and the Public, όσοι είναι πολύ ευγενικοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προδώσουν τους γύρω τους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να παίξουν ένα παιχνίδι στρατηγικής που ονομάζεται «249 games of Diplomacy», στο οποίο οι παίκτες αντιπροσωπεύουν χώρες που διαπραγματεύονται και δημιουργούν λεκτικές συμμαχίες.

Διαπιστώθηκε ότι οι παίκτες εκείνοι που ήταν πιο πιθανό να προδώσουν τους αντιπάλους τους και να εγκαταλείψουν τους συμμάχους τους σε μία δύσκολη στιγμή ήταν όσοι φαίνονταν υπερβολικά ευγενικοί, ενώ όσοι είχαν λιγότερο ενθουσιασμό και χρησιμοποιούσαν λιγότερο ευγενική γλώσσα ήταν πιο πιθανό να κρατήσουν το λόγο τους.

Φυσικά, τα ευρήματα της έρευνας δεν πρέπει να σας αποθαρρύνουν από το να είστε ευγενικοί με τους γύρω σας και προς τον εαυτό σας, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι η καλοσύνη και οι καλοί τρόποι μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και βοηθούν να χτίσουμε γερές κοινωνικές δεξιότητες.

Σίγουρα, πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η σχέση ανάμεσα στην ευγένεια και την προδοσία, ώστε να βγουν περισσότερα συμπεράσματα, αλλά μέχρι τότε, μπορείτε απλά να έχετε το νου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου