Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Stephen Hawking: Οι μαύρες τρύπες είναι μονοπάτι προς ένα παράλληλο σύμπαν

Δυστυχώς οι ταξιδιώτες του διαστήματος δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν και πάλι στο δικό τους σύμπαν, αλλά θα μπορούν να δραπετεύσουν κάπου αλλού, είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη.

Οι μαύρες τρύπες στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο «μαύρες» όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και μπορούν να αποτελέσουν μία δίοδο σε ένα παράλληλο σύμπαν.
«Η μαύρη τρύπα θα πρέπει να είναι μεγάλη και αν αυτή περιστρέφεται θα μπορούσε να έχει ένα μονοπάτι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Αλλά δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στο δικό μας. Έτσι παρόλο που είμαι πρόθυμος για μια πτήση στο διάστημα, δεν έχω σκοπό να το δοκιμάσω αυτό», είπε ο Hawking στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Με αυτή την θεωρία ο Hawking προσπαθεί να δώσει μία απάντηση στο πρόβλημα που βασανίζει τόσα χρόνια τους φυσικούς: τι συμβαίνει με τα πράγματα που περνούν τον ορίζοντα, εκεί όπου ούτε το φως δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω.

Οι πληροφορίες ότι το αντικείμενο διατηρείται, όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, ακόμα και αν το «καταπιεί» η τρύπα είναι το παράδοξο που βασανίζει τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες.

Τώρα ο Hawking υποστηρίζει ότι τα αντικείμενα που καταπίνουν οι μαύρες τρύπες αποθηκεύονται στα σύνορα με το ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπουν ποτέ μέσα στην τρύπα και έτσι δεν θα χρειαστεί να βγουν ποτέ έξω από αυτές.

Αυτό ακόμα σημαίνει ότι οι άνθρωποι ίσως να μην εξαφανιστούν αν πέσουν σε μία από αυτές. Έτσι ή μπορούν να παραμείνουν ως ολογράμματα στην άκρη τους ή να πέσουν έξω από αυτές και να βρεθούν τελικά κάπου αλλού.

«Αν αισθανθείς ότι βρίσκεσαι μέσα σε μία μαύρη τρύπα, μην εγκαταλείψεις, Υπάρχει έξοδος», είπε ο Hawking στο κοινό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου