Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το όπλο του "Death Star" είναι εδώ: Το ισχυρότερο λέιζερ παγκοσμίως

leizer_3Στο πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ το οποίο διαφέρει αρκετά απ όλα τα γνωστά έως σήμερα λέιζερ.

Θεωρείται το πιο ισχυρό λέιζερ το οποίο έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο έως σήμερα, καθώς έχει 1000 φορές την ισχύ του παγκοσμίου ηλεκτρισμού.

Λειτούργησε όμως πειραματικά και για μονάχα για ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, καθώς η ισχύς ήταν αρκετά μεγάλη για τα μηχανήματα.
leizer_1
H (100 μέτρα) συσκευή LFEX έχει στρατηγικά τοποθετημένες πλάκες από γυαλί που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της δέσμης λέιζερ

Η επιστημονική ομάδα κατάφερε να εκτοξεύσει με ένα ειδικό μηχάνημα 100 μέτρων ακτίνα λέιζερ με ενέργεια ύψους δύο τετράκις watt. Και αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται για το πώς θα καταφέρουν την επόμενη φορά να εκτοξεύσουν λέιζερ μεγαλύτερης ενέργειας.
leizer_2
Στο πείραμα, η ενέργεια εφαρμόσθηκε σε τμήματα γυαλί χρησιμοποιώντας συσκευές παρόμοιες με λαμπτήρες φθορισμού. Αυτά τα φωτιστικά από γυαλί χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσoyn την ενέργεια της δέσμης

Το πιο σημαντικό τις υπόθεσης είναι πως γίνονται τέτοιου είδους τεχνολογικά επιτεύγματα και προσπάθειες στην τεχνολογία οι οποίες θα είναι χρήσιμες στο μέλλον, ένα ακόμα παράδειγμα είναι η προσπάθεια του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να εκτοξεύσει λέιζερ το οποίο θα προέρχεται από ανθρώπινα κύτταρα.

Ιαπωνία το ισχυρότερο λέιζερ παγκοσμίως για την παραγωγή ενέργειας ίση με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 1.000 φορές του πλανήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου