Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Φλεγόμενο ουράνιο τόξο

Οι κάτοικοι του Άιλ οφ Παλμς, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ έγιναν μάρτυρες ενός ιδιαίτερα σπάνιου οπτικού και μετεωρολογικού φαινομένου την περασμένη Κυριακή όταν ένα «φλεγόμενο ουράνιο τόξο» έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό όπου και παρέμεινε για περίπου μία ώρα.
 
Τα «φλεγόμενα ουράνια τόξα» που ονομάζονται έτσι λόγω των έντονων χρωμάτων τους, παρουσιάζονται όταν το φως του ήλιου διαπερνά μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου, οι οποίοι βρίσκονται σε θυσάνους (είδος νεφών) πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα.
«Για να προκληθεί αυτό το σπάνιο οπτικό φαινόμενο, οι ακτίνες του ήλιου πρέπει να διαπεράσουν τους κρυστάλλους από μία συγκεκριμένη γωνία, δημιουργώντας ένα πρίσμα χρωμάτων», εξηγεί ο μετεωρολόγος Justin Lock στον ιστότοπο Bored Panda, προσθέτωντας ότι ο ήλιος πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 58 μοιρών για να συμβεί αυτό. «Πρόκειται για ένα προϊόν ευτυχούς συγκυρίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να αιχμαλωτίσουν το μαγευτικό θέαμα με τις φωτογραφικές τους μηχανές και ανέβασαν τις υπέροχες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

fire-3a
fire-4a
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου