Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Πάρτε τα πράγματα όπως έρχονται

Fotolia_59059956_XSΈνα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήρα ποτέ είναι πως η ζωή σπάνια είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε να είναι. Αντίθετα, η ζωή είναι όπως ακριβώς είναι. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και όσο πιο πολύ μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτό το γεγονός, τόσο πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο στρεσαρισμένοι νιώθουμε.
        
Ένας από τους πολλούς τρόπους για να ορίσει κανείς τη δυστυχία είναι ο βαθμός της διαφοράς μεταξύ αυτού που είστε και αυτού που θα θέλατε να είστε – ή η διαφορά μεταξύ της πραγματικότητας και αυτού που προσδοκάτε ή απαιτείτε να είναι η πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, όταν συμβαίνει κάτι, ένας τσακωμός των παιδιών, μια χαλασμένη τηλεόραση, ένα περιστατικό που σας δημιουργεί αμηχανία, ή μια στέγη που στάζει, βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια σημαντική απόφαση. Πρόκειται να παλέψετε και να αντιδράσετε σε αυτό που συμβαίνει, ή πρόκειται να το αποδεχτείτε και να το αντιμετωπίσετε;

Η αποδοχή δεν έχει καμία σχέση με την απάθεια, ή την αδιαφορία. Όταν αποδέχεστε αυτό που είναι η πραγματικότητα, δε σημαίνει πως λέτε «Ε λοιπόν, δε με νοιάζει και δεν πρόκειται να κάνω τίποτα γι’ αυτό». Απλώς σημαίνει πως, παρόλο που θα προτιμούσατε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, και δεν αρνείστε αυτή σας την προτίμηση, αναγνωρίζετε τη ματαιότητα της άρνησής τους. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η μορφή αποδοχής της πραγματικότητας του παρόντος είναι μια από τις υπέρτατες μορφές σοφίας. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές μείωσης του στρες που είναι πρόσφατη στο ανθρώπινο γένος.

Η ζωή είναι γεμάτη από διαφοροποιήσεις και προσαρμογές, και όλοι μας πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αν συμβαίνει κάτι που δε σας αρέσει, και μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό, τότε κανένα πρόβλημα!

Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Θα προκύψουν πολλά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και να λύσετε. Θα συμβούν πολλά πράγματα που θα βρίσκονται πέρα από κάθε δικό σας έλεγχο και τα οποία αποδοκιμάζετε πλήρως. Αφού λοιπόν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί δε σταματάτε μια στιγμή για να δείτε τη σοφία που σας οδηγεί να παίρνετε τη ζωή όπως έρχεται; Αν το κάνετε, η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου