Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Δεν έχω τίποτα να σου πω... Τα γνωρίζεις όλα.

Δεν έχω τίποτα να σου πω!

Τα γνωρίζεις όλα. Ίσως μένει μόνο να τα ξαναθυμηθείς. Αν δεν τα γνώριζες, θα σου φαίνονταν κινέζικα αυτά που σου λέω. Δεν θα τα καταλάβαινες. Άρα, μόνο σου υπενθυμίζω πάλι, αυτά που κάπου μέσα σου γνωρίζεις.

Δεν έχω τίποτα να σου πω!

Γιατί τα νοιώθεις μέσα σου. Οι επιφανειακές γνώσεις, εξατμίζονται στον άνεμο και χρειάζονται επανάληψη ώστε κάποια στιγμή να γίνουν μάθηση. Από εμένα, δεν έχεις τίποτα να μάθεις. Επειδή όποτε μαζί σου συναναστρέφομαι, εγώ μαθαίνω. Μαθαίνω από τη στάση σου, μαθαίνω από τις ερωτήσεις σου, μαθαίνω από αυτά που έχεις ανάγκη για να νοιώσεις, να αισθανθείς, να απολαύσεις, να δημιουργήσεις.

Δεν έχω τίποτα να σου πω!

Κάποτε, όταν τα μάτια μας για πρώτη φορά συναντηθήκαν, οι καρδιές μας τα είπαν τότε όλα. Ήξερες και ήξερα το που πάμε. Τα υπόλοιπα λόγια, είναι για να καλύπτουν τα κενά της αμηχανίας. Ή για να χλευάζουν τους φόβους μας. Ή για να τονίζουν το θυμικό μας. Πάντως σίγουρα δεν είναι για να καθοδηγήσουν. Κανένας δεν καθοδηγείται από κάποιον άλλο. Απλά βρίσκει μέσω του άλλου το δικό του εαυτό.

Δεν έχω τίποτα να σου πω!

Επειδή αυτό που σήμερα λέω, αύριο θα είναι ξεπερασμένο. Αυτή είναι η δύναμη της ροής. Αν την ακολουθείς, τότε θα παρατηρείς, θα αφουγκράζεσαι, θα ελίσσεσαι, και έτσι θα εξελίσσεσαι. Θα δρας πρώτος, και δεν θα αντιδράς απλά στις πράξεις των άλλων. Θα γνωρίζεις, και δεν θα νομίζεις. Και όταν γνωρίζεις, δεν χρειάζεσαι κανένα να σου πει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου