Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Το φύκι που έχει γεύση… μπέικον

treΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημιούργησαν τα dulse, ένα είδος κόκκινου φυκιού το οποίο αποτελεί πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Με μια όμως ιδιαιτερότητα: έχει γεύση… μπέικον.

«Όταν τα τηγανίσει κανείς, κάτι που εγώ έκανα, η γεύση τους δεν θυμίζει φύκια, αλλά μπέικον», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Chris Langdon, καθηγητής Αλιείας στο πανεπιστήμιο. «Είναι ίδια με αυτή του μπέικον - και μάλιστα αποκτούν πολύ δυνατή γεύση μπέικον», συμπληρώνει. Η ερευνητική ομάδα, συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να επεξεργαστούν τρόπους καλλιέργειας του φυκιού.

Το... μπέικον της θάλασσας, μοιάζει με ημιδιάφανο κόκκινο λάχανο, με τη διαφορά ότι έχει διπλάσια θρεπτική αξία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου