Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΖΩΗ;

Ποτέ!
Ωστόσο, μπορείτε να μάθετε πώς να χειρίζεστε καλύτερα τις προκλήσεις της. Από τη στιγμή που εγγράφεστε στη λίστα των υποψηφίων για τον πλανήτη Γη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν… μαθήματα επιλογής. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε όλες τις τάξεις του σχολείου της ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι όσο αναπνέετε, δεν θα σταματήσετε ποτέ να διδάσκεστε και να περνάτε από εξετάσεις.

Επιμένουμε να πιστεύουμε ότι μόλις τελειώσουμε το νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό, ότι μόλις βγούμε από την εφηβεία ή μόλις πιάσουμε δουλειά, η ζωή μας θα γίνει ευκολότερη. Αλλά δεν γίνεται. Και κανείς δεν μας είχε προειδοποιήσει! Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς με την αγανάκτησή μας!

Βλέπουμε άλλους ανθρώπους οι οποίοι, εξ αποστάσεως, μοιάζουν να βαδίζουν σε ευκολότερα μονοπάτια. Ακόμα κι αυτοί, όμως, αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Ο Βασίλης φαίνεται να περνάει υπέροχα. Έχει οικονομική άνεση και έχει βγει στη σύνταξη. Έχει αποπληρώσει το δάνειο του σπιτιού, οδηγεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο, γευματίζει σε γαλλικά εστιατόρια, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και παίζει γκολφ. Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς, όμως, είναι ότι ο Βασίλης έχει μηνύσει την ασφαλιστική εταιρεία του, ότι η οροφή του σπιτιού του στάζει, ότι ο γιος του είναι τοξικομανής και ότι ένας διαρρήκτης θα έχει κλέψει την τηλεόρασή του μέχρι αύριο τέτοια ώρα.
Όλοι μας αντιμετωπίζουμε διαρκώς προκλήσεις.

ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά, αρχίζουμε να αναζητάμε προβλήματα: «Αυτό το έχω εμπεδώσει πλέον! Χρειάζομαι μια νέα πρόκληση!» Όταν διανύουμε περιόδους ηρεμίας, αποφασίζουμε να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια! Όταν αποπληρώνουμε το δάνειο του σπιτιού, αγοράζουμε ένα μεγαλύτερο! Δεν φταίει μόνο ο κόσμος για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε – πολλές φορές τα προβλήματά μας προκαλούνται από εμάς τους ίδιους.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΩ;
Θα πρέπει να υιοθετήσετε έναν ικανοποιητικό τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων.
  • Μη σκέφτεστε ποτέ: «Δεν θα μπορέσω να ηρεμήσω και να απολαύσω τη ζωή μου μέχρι να…». Ηρεμήστε και απολαύστε τη ζωή σας ακόμα και όταν υπάρχουν εκκρεμότητες.
  • Φροντίστε να θέτετε διαρκώς στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: «Τι μάθημα παίρνω από αυτή την κατάσταση;»
Δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο της ζωής μας. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι μια μικρή και άπιαστη κατάσταση. Νιώθουν συχνά ότι παραδέρνουν μες στη καυτή έρημο και ότι βλέπουν μπροστά τους μια επιγραφή με την ένδειξη «ΕΥΤΥΧΙΑ» – και σκέφτονται: «Αν καταφέρω να φτάσω ΕΚΕΙ, τότε θα είμαι ευτυχισμένος». Έχουν ήδη σκεφτεί και προσχεδιάσει τα πάντα: «Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αυτή τη στιγμή, γιατί αλλάζουμε τα πλακάκια στο μπάνιο. Αλλά το επόμενο μήνα…». Και τον επόμενο μήνα τα παιδιά έχουν γρίπη, η γάτα πρέπει να ζευγαρώσει, τα πεθερικά θα έρθουν να μείνουν στο σπίτι για ένα μήνα… Κι έτσι σκέφτονται: «Ίσως τον Ιούλιο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου