Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Robocops εν δράσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Έναν "στόλο" αστυνομικών - ρομπότ ετοιμάζονται να ρίξουν στη δράση των περιπολιών τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα ρομπότ, που αναμένεται να γίνουν μέρος της αστυνομικής δύναμης από το τέλος της δεκαετίας, θα ξεκινήσουν τις περιπολίες τους σε δρόμους, εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους από το 2017.
Χωρίς να είναι οπλισμένα, τα ρομπότ διαθέτουν μικρόφωνα, ανιχνευτές θερμότητας, ηχεία, σαρωτές λέιζερ, GPS, ανιχνευτές οσμών και μετρητές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μπορούν να διαβάσουν μέχρι και 300 πινακίδες αυτοκινήτων το λεπτό.
"Σκοπεύουμε να παρέχουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες όσο ο πληθυσμός αυξάνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες χωρίς την πρόσληψη περισσότερων ανθρώπων", σημείωσε ο επικεφαλής της έξυπνης μονάδας του Ντουμπάι Khalid Nasser Alrazooqui.
Σε αντίθεση με τον Robocop, τα ρομπότ θα ενεργούν σαν φύλακες και σταθμοί πληροφόρησης των πολιτών.
"Τα ρομπότ θα αλληλεπιδρούν άμεσα με τους ανθρώπους και τους τουρίστες. Θα περιλαμβάνουν διαδραστική οθόνη και μικρόφωνο συνδεδεμένο με τα τηλεφωνικά κέντρα των αστυνομικών τμημάτων του Ντουμπάι.
Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και παράπονα, αλλά και να διασκεδάζουν αλληλεπιδρώντας με τα ρομπότ", υπογράμμισε.
Επισήμανε ακόμα πως το Ντουμπάι σχεδιάζει την αναβάθμιση των ρομπότ σε 2 με 4 χρόνια ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με το κοινό χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Προσβλέπουν ακόμα στη δημιουργία της πιο ανεπτυγμένης αστυνομικής δύναμης στον κόσμο, με τα ευφυή ρομπότ να αποτελούν μέρος της.
Βέβαια το Ντουμπάι δεν έχει την πρωτιά, καθώς ήδη έχουν ριχτεί στη δράση ορισμένοι "robocops" στο San Francisco Bay.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου