Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τεχνικές της ψυχολογίας

Στο άρθρο που ακολουθεί, καθιστά άμεσα κατανοητό το γεγονός πως οι δυσκολίες στην επικοινωνία ενδέχεται μερικές φορές να διορθωθούν με εντελώς απρόσμενους τρόπους , με τους περισσότερους απ’ αυτούς μάλιστα να είναι εξαιρετικά απλοί .

1. Αν αποκτήσετε τη συνήθεια να χαίρεστε όταν συναντάτε κάποιον , τότε την επόμενη φορά κι αυτός θα είναι στην ίδια ευχάριστη θέση να σας βλέπει . Με την ευκαιρία , τα σκυλιά πάντα προβαίνουν σ’ αυτό το τέχνασμα μαζί μας και μάλιστα ανυπόκριτα και με επιτυχία .

2. Όταν ένα σύνολο ανθρώπων ξεκαρδίζεται στα γέλια , μπορείτε να μάθετε κάλλιστα ποιος σας συμπαθεί . Αφού σε τέτοιες περιπτώσεις , ο κάθε άνθρωπος αναζητά ενστικτωδώς εκείνον που είναι πιο κοντά σε αυτόν ως προς τις ποιότητες του χαρακτήρα ή αυτόν που θα ήθελε να θεωρεί ως τέτοιο .

3. Αν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σας , αλλά εσείς από την πλευρά σας καταφέρνετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας , τότε στην αρχή μπορεί να παρατηρήσετε την οργή του να εντείνεται , αλλά μετά από λίγο θα διαπιστώσετε ότι ο ίδιος νιώθει αμήχανα για τη συμπεριφορά του.

4. Όταν κάποιος απαντά στην ερώτησή σας μόνο μερικώς ή πολύ αόριστα , μη βιαστείτε να ρωτήσετε και πάλι . Είναι προτιμότερο απλώς σιωπηλά να τον κοιτάξετε στα μάτια . Θα καταλάβει μόνος του ότι η απάντηση δε σας ικανοποιεί και θα συνεχίσει να μιλάει .

5. Οι εκφράσεις του προσώπου σας , σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει , μπορούν να λειτουργήσουν ως διεγερτικό των αισθήσεων. Αυτή η αντίστροφη τεχνική λειτουργεί άψογα στην πραγματικότητα , κι αν θέλετε να αισθανθείτε ευτυχείς άμεσα , αρχίστε να χαμογελάτε όσο το δυνατόν πιο αληθινά γίνεται .

6. Προσπαθήστε να αποφύγετε κατά την προφορική ή τη γραπτή συνομιλία σας λέξεις όπως « νομίζω » ή « μου φαίνεται » . Δίνουν στη γνώμη σας τη χροιά της αβεβαιότητας .

7. Πριν από μια σημαντική συνδιάλεξη ή συνέντευξη , προσπαθήστε να φανταστείτε ότι σας συνδέει με τον απέναντί σας μια σε βάθος χρόνου φιλία . Αρκετά συχνά εμείς οι ίδιοι δίνουμε τον τόνο μιας κατάστασης , έτσι ώστε η αυτοπεποίθησή μας κι η ηρεμία να μεταδίδεται και στο συνομιλητή μας .

8. Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι πολύ πιο εύκολα θα δεχτούν να σας κάνουν μια μικρή χάρη , αφού πρώτα σας έχουν αρνηθεί σε κάτι μεγαλύτερο .

9. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τη θέση των ποδιών του συνομιλητή . Αν δείτε ότι οι μύτες των παπουτσιών του είναι στραμμένες στην αντίθετη πλευρά από εσάς , πιθανόν να θέλει να τερματίσετε τη συνομιλία του μαζί σας .

10. Σε πολλούς έχει συμβεί να παρευρεθούν σε συνεδριάσεις όπου η κριτική από συγκεκριμένο πρόσωπο είναι αναπόφευκτη . Σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να καθίσει κανείς δίπλα στον « αντίπαλό » του . Ο τελευταίος κατευνάζει εμφανώς το πάθος του , με τις επιθέσεις του μάλιστα να λαμβάνουν ακόμη και φιλικό τόνο .

11. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον με βάση την εξωτερική εμφάνιση . Ως εκ τούτου , η συνήθειά σας να ξεχειλίζετε από αυτοπεποίθηση χωρίς αμφιβολία θα προσελκύσει τους ανθρώπους γύρω σας.

12. Αν είστε διοικητικό στέλεχος ή ανήκετε γενικά στον τομέα των υπηρεσιών , είναι καλό να κρεμάσετε πίσω σας έναν καθρέφτη . Οι άνθρωποι θα σας συμπεριφέρονται πιο ευγενικά , γιατί κανείς δε θέλει να βλέπει τον « κακό » αντικατοπτρισμό του .

13. Να δίνετε προσοχή κατά τη γνωριμία σας με κάποιον στο χρώμα των ματιών του . Ο ίδιος ασυνείδητα θα νιώσει την όλο διάρκεια κι ενδιαφέρον ματιά σας και θα σας συμπαθήσει άμεσα .

14. Πηγαίνοντας σε ραντεβού με τον/την εκλεκτό-η της καρδιάς σας για πρώτη φορά , επιλέξτε έναν ιδιαίτερο χώρο . Ώστε στη συνέχεια τα υπέροχα συναισθήματα από την εν λόγω συνάντηση να σχετίζονται πάντα με εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου