Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η γυναίκα που έπεσε μέσα σε ένα βαρέλι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα – Η πιο τρελή ιστορία!

Μερικοί άνθρωποι δεν παίρνουν τα εύσημα που τους αξίζουν για μερικές τολμηρές επιλογές τους.
 
Μερικές φορές δεν θέλουν καμία πίστωση και να κάνουν μια καλή πράξη μόνο για να ευχαριστήσουν κάποιον και να νιώσουν και οι ίδιοι καλά . Άλλες φορές όμως όταν ένα άτομο είναι έτοιμο να γράψει ιστορία πιστεύει ότι αξίζει κάτι.

Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και η 63 ετών Annie Edson Taylor. Ήταν μια ΑΑ εύθραυστη βικτοριανή παλαβός!

niagra1Ήταν η πρώτη γυναίκα που πήρε ένα βαρέλι και έκανε βόλτα στους καταρράκτες του Νιαγάρα και επιβίωσε και είπε την ιστορία της στον κόσμο. Μπορεί να έχετε ακούσει το όνομα της αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρετε για την ισχυρή ιστορία της που την οδήγησε στην πτώση από 175 πόδια στον πιο δημοφιλή καταρράκτη του κόσμου.
Ας ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και ας μάθουμε την συγκλονιστική αυτή ιστορία.

Η Annie δυστυχώς δεν είχε και πολύ ευχάριστη ζωή. Φάνηκε σαν η ζωή να ήταν εκεί για να την πάρει πολλές φορές. Η τύχη απλά δεν ήταν με το μέρος της. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με 8 παιδιά. Έχασε τον πατέρα της σε πολύ μικρή ηλικία.

Είχε αποφάσισε να πάει στο σχολείο και μια μέρα να γίνει δασκάλα. Η Annie ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε αλλά δυστυχώς η τραγωδία της χτύπησε και πάλι την πόρτα, το παιδί της πέθανε και μετά από πολύ λίγο χρονικό διάστημα ακολούθησε και ο άντρας της. Αλλά δεν το έβαλε κάτω…

niagra2Λόγω των απωλειών της ζούσε μια ζωή ως χήρα. Μετακόμισε από πόλη σε πόλη και εργάστηκε σε διάφορες δουλειές για να μπορέσει να ζήσει.
Ήξερε ότι προκειμένου να μην έχει να φάει και για να μην ζει μες την φτώχεια έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό που θα της αλλάξει την ζωή.

Είχε διαβάσει και είχε δει στις ειδήσεις διάφορους τολμηρούς άνθρωπους που έκαναν ακροβατικά. Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει και αυτή.

niagra4Η τρελή αυτή ιδέα που σκέφτηκε να υλοποιήσει ονομάζονταν Frank Russell. Πήγε λοιπόν στον Νιαγάρα και προσπάθησε να πείσει τους υπαλλήλους ότι πρέπει να δοκιμάσει αυτό το κόλπο.

Επειδή πολλοί επιχείρησαν να δοκιμάσουν αυτό τον κόλπο και δεν κατάφεραν να επιβιώσουν η Annie έπρεπε να πείσει τον εαυτό της πρώτα και στην συνέχεια τους υπαλλήλους. Για να γίνει αυτό δοκίμασαν να το κάνουν με μια γάτα. Ως εκ θαύματος η γάτα επέζησε από την πτώση με μικρής σημασίας τραύματα στο κεφάλι.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσει η Annie.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στο σημείο από κάτω για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Υπήρχε έντονος σκεπτικισμός για το αν θα μπορέσει να επιβιώσει. Ο πράκτορας Φρανκ είπε ότι αν δεν καταφέρει να επιβιώσει τότε θα πρέπει να διώκουν όλοι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της.
niagra5niagra6
Η εκδήλωση καθυστέρησε λίγο καθώς δεν έβρισκαν το κατάλληλο βαρέλι. Τελικά όμως βρήκαν ένα βαρέλι στο οποίο η Annie θα μπορούσε να σταθεί όρθια.

niagra7Μετά από αυτή την τρομακτική αυτοκτονική πτώση που έκανε η Annie μετά από 20 λεπτά φάνηκε ένα βαρέλι να επιπλέει στο νερό. Επέζησε από αυτή την πτώση και είχε μόνο μια πληγή στο κεφάλι της. Μετά την πτώση έπεσε αναίσθητη αλλά μπόρεσε μετά από λίγο να περπατήσει μέχρι τη όχθη του ποταμού.
Προσεγγίζοντας τους δημοσιογράφους δήλωσε : « Προσευχόμουν κάθε λεπτό όλη την ώρα που βρισκόμουν στο βαρέλι, εκτός από τα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη που ήμουν αναίσθητη.
Κανείς δεν πρέπει να το δοκιμάσει αυτό ξανά. Αν ήταν τα τελευταία μου λόγια θα έλεγα ότι πρέπει να το σκεφτεί κάποιος πολύ καλά αν προσπαθήσει να το δοκιμάσει.»

niagra8Δυστυχώς για την Annie η κακή η τύχη της χτύπησε για μια ακόμη φορά την πόρτα. Το βαρέλι κλάπηκε και δημιουργήθηκαν διάφορες φήμες ότι αυτή που πραγματοποίησε το κόλπο είχε το ήμισυ της ηλικίας της Annie.

Η Annie πέρασε το υπόλοιπο των χρημάτων της με πρόσληψη ιδιωτικού ντετέκτιβ για να βρει το βαρέλι, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ανακαλύφθηκε ποτέ.
niagra9

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου