Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τεχνολογικά σκουπίδια

Τεχνολογικά σκουπίδιαΟι νέες τεχνολογίες μας αλλάζουν τη ζωή
Κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές, πλυντήρια. Έχετε σκεφθεί ποτέ που πάνε όλες οι παλιές ηλεκτρονικές συσκευές; Την ώρα που η ζωή στις αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη γίνεται πιο εύκολη λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν στην Agbogbloshie, μία επαρχία στη Γκάνα.

Εκεί όπου καταλήγουν οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα παιδιά στην Agbogbloshie ξυπνούν κάθε πρωί, όχι για να πάνε σχολείο… αλλά για να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. Μαζεύονται σε ομάδες και ψάχνουν μέσα στο μεγαλύτερο σκουπιδότοπο του κόσμου τα χρήσιμα εξαρτήματα που μπορεί να τους επιφέρουν χρήματα. Όπως μπαταρίες, μέταλλα και άλλα.

Ο φωτογράφος Kevin McElvaney έκανε ένα οδοιπορικό στην αληθινή κόλαση και αποτύπωσε την τραγική ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε κάτοικο της περιοχής, που καθημερινά «βουτά» στους τόνους από τις άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, όσοι εργάζονται στο χώρο υποφέρουν από βαριές ασθένειες. Μάλιστα, τα περισσότερα αγόρια θα πεθάνουν από καρκίνο στην ηλικία των 20 ετών. Οι ίδιοι το γνωρίζουν. Και όμως αυτή είναι η… ζωή τους. Ανάμεσα σε τόνους επικίνδυνων για την υγεία υλικών.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο χώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ο ουρανός σπάνια φαίνεται, καθώς, καθημερινά απλώνεται ένα πέπλο μαύρου καπνού από τις καύσεις των καλωδίων που γίνονται για να πάρουν οι εργαζόμενο το μέταλλο. Οι χημικές ουσίες που αποβάλλονται δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά. Και όμως παρόλο που γνωρίζουν ότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα σε μία αληθινή κόλαση.

Agbogbloshie (1)
Agbogbloshie (2)
Agbogbloshie (3)
Agbogbloshie (4)
Agbogbloshie (5)
Agbogbloshie (6)
Kids Of Sodom
Agbogbloshie (9)
Agbogbloshie (10)
Agbogbloshie (12)
Agbogbloshie (13)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου