Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αγνόησε ότι δε σε αφορά

Η πνευματικη προοδος απαιτει να δινουμε εμφαση σε οτι ειναι σημαντικο και να παραβλεπουμε ολα τα υπολοιπα σαν ασημαντες επιδιωξεις αναξιες της προσοχης μας. Εππλεον, το να θεωρηθεις ανοητος και απλοικος για πραγματα που δεν σε αφορουν ειναι στην πραγματικοτητα καλο.


Μην ασχολεισαι με τις εντυπωσεις των αλλων για σενα. Ειναι θαμπωμενοι και τους εξαπατουν οι εξωτερικες εμφανισεις των πραγματων. Μεινε προσκολλημενος στο σκοπο σου. Αυτο και μονο θα δυναμωσει την θεληση σου και θα δωσει συνοχη στη ζωη σου.

Αποφευγε να προσπαθεις να κερδισεις την επιδικιμασια και το θαυμασμο των αλλων. Ακολουθεις καποιον ανωτερο σκοπο.Μην επιθυμεις να σε θεωρουν οι αλλοι κοσμοπολιτη, μοναδικο, η σοφο.

Στην πραγματικοτητα, αν φαινεσαι μοναδικος στους αλλους, να εισαι επιφυλακτικος. Να εισαι παντα σε επιφυλακη εναντια σε μια ψευτικη αισθηση αυτο-σπουδαιοτητας.

Το να διατηρεις τη θεληση σε αρμονια με την αληθεια και το να ασχολεισαι με αυτο που ειναι περα απο τον ελεγχο σου ειναι πραγματα που αποκλειει το ενα το αλλο. Ενω εισαι απορροφημενος με το ενα θα παραμελεις το αλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου