Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πώς πρέπει να κινήστε… για να γίνεται το δικό σας και να κερδίζετε τους άλλους

Διαβάστε αναλυτικά πώς πρέπει να κινήστε…. για να γίνεται το δικό σας και να κερδίζετε τους άλλους.
Νιώθεις ότι θέλεις να χρησιμοποιήσεις τους άλλους, ώστε να σου κάνουν το χατίρι αλλά παράλληλα να παραμείνεις συμπαθής; Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο μπορεί να θεωρούσες.


Αυτά είναι 12 ψυχολογικά κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να πείσετε τους άλλους, να κάνουν αυτό που θέλετε, χωρίς να αποκαλυφθούν τα… δόλια σχέδια σας, όπως αναλύει σχετικό άρθρο.

1. Θα θέλατε να σας κουβαλήσουν τα πράγματα ;
Είναι απλό, καθώς μιλάτε δώστε σε κάποιον τα πράγματα που κουβαλάτε χωρίς όμως να σταματήσετε την κουβέντα. Το πιο πιθανό είναι να τα πάρει χωρίς καν να το καταλάβει. Βέβαια υπάρχουν και οι διαβασμένοι, στους οποίους δεν πιάνει το κόλπο. Ειδικά αν μεταφέρετε πράγματα αξίας.

2. Αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες από κάποιον…
Δεν έχετε παρά να του κάνετε δυνατές ερωτήσεις, ακόμα και αν ξέρετε ότι θα ξεκινήσει τις υπεκφυγές. Άμα θέλετε, να έχετε περισσότερες πιθανότητες, κοιτάξτε τον στα μάτια και μείνετε σιωπηλός για λίγα δευτερόλεπτα, μόλις σταματήσει να μιλάει. Το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να μιλάει, μέχρι να ακούσεις αυτό που θες. Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις γιατί τα αποτελέσματα θα είναι τα αντίθετα από τα επιθυμητά.

3. Αν θέλεις να κάνεις κάποιον να χρησιμοποιεί μια λέξη περισσότερο
Τότε πρέπει να του χαμογελάς ή να του δείχνεις κάποια θετική ανταπόκριση μόλις χρησιμοποιεί τη λέξη ή λέξεις που θες. Αμέσως θα αρχίσει να τη χρησιμοποιεί περισσότερο.

4. Θες να σταματήσεις να σκέφτεσαι ένα τραγούδι;
Μερικές φορές θέλουμε να επιβληθούμε και στον ίδιο μας τον εαυτό. Πολλές είναι οι φορές που προσπαθούμε να σταματήσουμε να σιγοτραγουδάμε κάποιο τραγούδι που μας κόλλησε. Τότε δεν έχουμε παρά να σκεφτόμαστε το πώς τελειώνει το τραγούδι, έτσι ώστε υποσυνείδητα να «κλείσει» αυτό το θέμα.

5. Πως να κερδίσεις στο «πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί»
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κάνε στον αντίπαλο σου μια ερώτηση και αμέσως μετά ξεκίνα το παιχνίδι. Σχεδόν πάντα, θα διαλέξει το ψαλίδι. Όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτό το κόλπο θα πετύχει μια ή δύο φορές.

6. Άμα θέλεις να σε συμπαθήσουν κατευθείαν
θα πρέπει να φροντίσεις να δώσεις μια ζεστή χειραψία. Θα σε κάνει να φανείς πιο συμπαθής από την αρχή. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να μιμείσαι τις χειρονομίες και τη στάση τους. Δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης με αυτόν τον τρόπο.

7. Πως να ανακαλύψεις ποιος σε κατασκοπεύει;
Άμα θέλεις να δεις ποιος σε κοιτάει τότε θα πρέπει να χασμουρηθείς. Μετά πρόσεξε ποιος θα χασμουρηθεί και αυτός είναι ο ένοχος.

8. Αν θες να φανείς ακόμη πιο σοφός
Αν θέλεις κάποιος να επηρεαστεί πιο εύκολα από εσένα και να ακούσει τη συμβουλή σου πιο εύκολα τότε θα πρέπει να τονίσεις ότι πρόκειται για τη συμβουλή κάποιου μεγαλύτερου, ίσως του πατέρα σου.

9. Αν θες να πείσεις τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους
Τότε πρέπει απλά να τα ρωτήσεις πόση ποσότητα να βάλεις. Αμέσως θεωρούν ότι τα λαχανικά είναι κάτι που τρώνε και τους αρέσει και μάλιστα πιστεύουν πως έχουν και τον έλεγχο αφού αυτά αποφασίζουν την ποσότητα.

10. Πως να περάσεις ανάμεσα από το πλήθος;
Αντί να στριμώχνεσαι και να προσπαθείς να βρεις ένα μονοπάτι για να τα καταφέρεις να φτάσεις στο προορισμό σου δεν έχεις παρά να φανείς αποφασισμένος. Κοίτα το στόχο που θες να πας, στρίψε το σώμα σου προς τα εκεί και προχώρα. Οι άνθρωποι συνήθως κοιτούν τους άλλους στα μάτια ενώ παρατηρούν και τη γλώσσα του σώματος. Επομένως το πιο λογικό είναι να κάνουν άκρη να περάσεις.

11. Αν θες να αποφύγεις κάποια αντιπαράθεση
Κάτσε δίπλα στο άτομο με το οποίο πιστεύεις ότι θα έχεις αντιπαράθεση και δείξε νευρικός. Είναι αμήχανο για τα περισσότερα άτομα και συνήθως μειώνει τις αντιρρήσεις που έχουν σκοπό να σου φέρουν.

12. Αν θες να συμφωνήσουν μαζί σου
Κούνα το κεφάλι σου καταφατικά όσο κάνεις μια ερώτηση. Το πιο πιθανό είναι το άλλο άτομο να συμφωνήσει μαζί σου, ενώ δεν είναι απίθανο να κουνήσει και εκείνο το κεφάλι του.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις αυτά τα κόλπα να θυμάσαι ότι η μεγάλη δύναμη έχει και μεγάλες ευθύνες. Χρησιμοποίησε τα υπεύθυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου