Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γυναίκες και αυτοκίνητο

Γυναίκες και αυτοκίνητοΟι πρωτοπόρες της οδήγησης!
Αν και παρεξηγημένες στην οδήγηση, όπως αποδεικνύεται πολλές ήταν οι γυναίκες που έβαλαν τις δικές τους βάσεις στην αυτοκίνηση και πρωτοπόρησαν στην οδήγηση. Όπως φαίνεται, το γυναικείο μυαλό έβαλε το δικό του θεμέλιο λίθο στην ίδρυση και την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, χάρη στην ύπαρξη γυναικών που είχαν την ικανότητα και την αντίληψη ώστε να συμβάλλουν ακόμη στη βελτίωση της εφεύρεσης.

Η πρώτη γυναίκα ήταν η σύζυγος του Karl Benz, ο οποίος το 1886 εφηύρε, σχεδόν ταυτόχρονα με τον Cottlieb Daimler, το πρώτο αυτοκίνητο. Η Bertha Benz ήταν αυτή που πραγματοποίησε το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι αντοχής αυτοκινήτου, τον Αύγουστο του 1888, αφότου βοήθησε τον σύζυγό της να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του. Η ίδια συνέβαλε επίσης σε βελτιώσεις που έγιναν αργότερα, όπως στην προσθήκη μιας ακόμη ταχύτητας για τις ανηφόρες.

Αυτή που διέδωσε τη γερμανική αυτή εφεύρεση στη Γαλλία, πείθοντας αρχικά τους συμπατριώτες της για τη μοναδικότητά της, ήταν η Louise Sarazin, οικογενειακή φίλη του Gottlieb Daimler, που εντέλει συνέβαλε στη διάδοση του αυτοκινήτου σε όλον τον κόσμο.

Το πρώτο δίπλωμα οδήγησης αποκτήθηκε από τη Δούκισσα Anne d’Uzes, μία δυναμική γυναίκα της Belle Époque. Η Annes d’Uzes ήταν και η πρώτη γυναίκα που τιμωρήθηκε με πρόστιμο παραβίασης του ορίου ταχύτητος που εκείνη την εποχή ήταν έφτανε μόλις τα 40χλμ. την ώρα!

Τέλος, η Clärenore Stinnes άλλη μια χειραφετημένη γυναίκα και κόρη του Γερμανού μεγαλοβιομηχάνου Hugo Stinnes, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο, σε ένα ταξίδι που διήρκησε δύο ολόκληρα χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου