Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο Ιησούς απέφευγε τους πραγματικούς παθόντες!

Εξετάζοντας διεξοδικά τα επιφανέστερα "θαύματα" του Ιησού, δεν αργούμε να καταλήξουμε σε περίεργα συμπεράσματα, αφού ο ίδιος ο Ιησούς, όχι μόνο κρύβεται σε περιοχές εθνικών, για αόριστο χρονικό διάστημα: «Σηκώθηκε δε και έφυγε από εκεί ο Ιησούς και πήγε στην περιοχή της Τύρου και Σιδώνας, (μη Ιουδαϊκές περιοχές 200 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ιερουσαλήμ). Και εισελθών εις οικίαν, ουδένα ήθελεν γνώναι» Μάρκ.7.24.// Ματθ.15.21. Ή όπως το αποδίδει η Μασ.: «δεν ήθελε να μάθει τούτο (ότι βρίσκεται εκεί) μηδείς» Μάρκ.7.24... αλλά και κατ' επανάληψη αποφεύγει τους πραγματικούς παθόντες, που τον ψάχνουν απεγνωσμένα, όπως μας αποκαλύπτουν τα παρακάτω εδάφια: «Η φήμη του λοιπόν απλωνόταν όλο και περισσότερο και πλήθος ανθρώπων ερχόταν να ακούσουν και να θεραπευτούν από τις ασθένειές τους. Εκείνος όμως (!) αποσυρόταν σε ερημικά μέρη για να προσευχηθεί». Λουκ.5.15-16.

«Το πρωί, πολύ πριν ακόμα φέξει, εξήλθεν ο Ιησούς και απήλθεν εις έρημον τόπον, (έφυγε απ’ το σπίτι και πήγε σ’ ένα ερημικό μέρος!). Τον αναζήτησαν ο Πέτρος και οι άλλοι μαθητές, τον βρήκαν και του είπαν: Κύριε πού είσαι όλοι εδώ σε αναζητούν. (και η παράξενη απάντηση του θεραπευτή Ιησού) Και εκείνος απεκρίθη: Πάμε αλλού, (κειμ: άγωμεν αλλαχού) στα επόμενα χωριά για να κηρύξω και εκεί. Έφυγε λοιπόν (από εκεί) και κήρυττε (αλλού) και εξέβαλε δαιμόνια στις (άλλες) συναγωγές». (Β.Β.) Μάρκ.1.35-39. Επιτέλους αναρωτηθείτε… ποιος σωτήρας θα έλεγε "πάμε αλλού" όταν αγωνιωδώς τον αναζητούν ταλαίπωροι πονεμένοι ασθενείς;

Προσέξτε τα παρακάτω εδάφια: «Ο Ιησούς κατευθύνθηκε προς την λίμνη Γενησαρέτ και κόσμος πολύς τον ακολουθούσε από την Γαλιλαία, την Ιουδαία, τα Ιεροσόλυμα, την Ιδουμαία (δηλαδή από ολόκληρη τη χώρα αλλά και νοτιότερα ακόμα της Ιερουσαλήμ την Ιδουμαία!) και την περιοχή πέρα απ’ τον Ιορδάνη, (δεκάπολη) αλλά και από την Τύρο και Σιδώνα που ήρθαν επειδή άκουσαν όσα (θαύματα θεραπείας) έκανε». Μάρκ.3.7-8. Ξαφνικά οι εξελίξεις έπαιρναν μια ανεξέλεγκτη τροπή για τον διάσημο πια θεραπευτή. Ο Ιησούς αντιμετώπιζε μια μαζική προσέλευση, εκπληκτικών διαστάσεων! Οι άνθρωποι που κατέφθασαν να τον βρουν, ήταν από όλα τα γνωστά μέρη της Παλαιστίνης, με έναν κύκλο προέλευσης, διαμέτρου 300 τουλάχιστον χιλιομέτρων!
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας μια εντελώς παράξενη πομπή!

Ο θεραπευτής Ιησούς να προηγείται και πίσω του ασθενείς κάθε είδους με την βοήθεια των συνοδών τους, να προσπαθούν να ακολουθήσουν και να προφθάσουν τον φημισμένο θεραπευτή. Ο Ιησούς όμως αντί να σταματήσει και να υποδεχθεί μεγαλόψυχα τους πάσχοντες… κατευθύνεται προς την λίμνη Γενησαρέτ! Το γιατί ο γιος του Γιαχβέ, κατευθύνεται δρομαίως προς την λίμνη Γενησαρέτ, μας το ομολογεί ο ίδιος. Πλησιάζοντας στην λίμνη: «ο Ιησούς είπε (έδωσε εντολή) στους μαθητές του, (κειμ: ίνα πλοιάριον προσκαρτερεί αυτώ) να έχουν ένα πλοιάριο έτοιμο στην διάθεσή του, (δήθεν) για να μην τον συνθλίψει ο όχλος. Γιατί είχε (ήδη) θεραπεύσει πολλούς και τα δαιμονικά πνεύματα όταν τον έβλεπαν (αντί να φύγουν τρέχοντας) έπεφταν μπροστά του κραυγάζοντας: Εσύ είσαι ο υιός του θεού. Εκείνος όμως επιτιμούσε αυστηρά τα πνεύματα να μη φανερώνουν ποιος είναι» Β.Β. Μάρκ.3.9-11.

Όπως καταλαβαίνετε πίσω απ' την απίστευτη αυτή συμπεριφορά, του "θεραπευτή" Ιησού, κρύβεται η προφανής αδυναμία του να ανταπεξέλθει στην ογκούμενη φήμη του παν-ιαματικού θεραπευτή, και εφευρίσκοντας δικαιολογίες, παίζει κρυφτούλι με τους πραγματικούς παθόντες, παραγγέλλοντας να τον περιμένει πλοιάριο, για να τον απαλλάξει από τον ασφυκτικό κλοιό των παθόντων, περνώντας τον στην απέναντι όχθη της λίμνης, όπου δεν μπορούσαν να τον ακολουθούσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου