Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ο Φόβος

 Κάθε βήμα προς την μάθηση είναι ένα ταξίδι σε άγνωστες περιοχές και μερικές φορές φοβόμαστε το άγνωστο επειδή απλώς είναι το άγνωστο. Έτσι λοιπόν στο άγνωστο αντιμετωπίζετε τον φόβο.

Υπάρχουν δύο είδη φόβου από τα οποία υποφέρουμε συχνότερα: ο πραγματικός και ο φανταστικός φόβος. Ο πραγματικός φόβος είναι ο φόβος του πραγματικού. Είναι ένα θετικό είδος φόβου, γιατί οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί πιθανή απειλή για την επιβίωση σας, είναι ένας πραγματικός φόβος.

Ο φανταστικός φόβος είναι το είδος του φόβου από τον οποίο υποφέρουμε τον περισσότερο καιρό. Ενώ ο πραγματικός φόβος αφορά στο παρόν - την άμεση απειλή, τον άμεσο κίνδυνο - ο φανταστικός φόβος έχει να κάνει με το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον ... ΕΑΝ ...! Ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί εάν δεν μπορέσετε να βρείτε τα χρήματα για να πληρώσετε κάποιο λογαριασμό. Ο φόβος για το τι μπορεί να συμβεί εάν δεν πετύχετε το στόχο πωλήσεων ή να κάνετε όλα τα πράγματα που έχετε να κάνετε στη δουλειά σας. Τι μπορεί να συμβεί εάν σας απολύσουν. Ο φόβος για την απώλεια ενός φίλου ή μιας φίλης. Ο φόβος για την αποτυχία στις εξετάσεις οδήγησης ή σε ένα διαγώνισμα. Ο φόβος να μην πάρετε αύξηση ή προαγωγή.

Ο φανταστικός φόβος είναι ένα : '' τι θα συμβεί εάν ''. Είναι ο φόβος για κάτι που δεν έχει ακόμα αρχίσει να συμβαίνει και πολύ πιθανόν να μη συμβεί ποτέ. Είναι ο φόβος για το άγνωστο. Είναι ο φόβος όχι για κάτι ή για μία περίπτωση αλλά ενός πιθανά άγνωστου αποτελέσματος αυτής της περίπτωσης. Είναι φανταστικός, επειδή είναι ένας φόβος για κάτι το οποίο δεν υπάρχει καν.

Είναι ένας φανταστικός φόβος τον οποίο πρέπει να ξεπεράσετε. Αυτός είναι ο φόβος που πρέπει να νικήσετε. Πως όμως; Με το να μην τον αποφεύγετε. Αντιμετωπίζοντας τον με καθαρό νου. Αν δείτε με καθαρό μυαλό τα παραδείγματα που σας έδωσα, αλλά και πολλά άλλα σαν και αυτά, ο φόβος θα εξαφανιστεί επειδή η γνώση για το πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση σύντομα θα είναι δική σας, θα αντιληφθείτε πως το ΕΑΝ είναι μια φανταστική εκδοχή, μια εκδοχή που εσείς την δημιουργείτε.

 Απελευθερωθείτε από τις βαριές ενέργειες, από τον φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου