Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Έρωτας και θεραπεία

O άνθρωπος βιώνει τον έρωτα μέσα από το επίπεδο του. Το επίπεδο αυτό, καθορίζεται από το εύρος της συνείδησης του, γιατί ο άνθρωπος είναι συνείδηση. Όσο περισσότερο μεγαλώνει η συνείδηση, τόσα περισσότερα αντιλαμβάνεται για τον εαυτό του αλλά και τον κόσμο γύρω του.

Και σίγουρα εάν δεν έχει θεραπεύσει τις πρωταρχικές του σχέσεις (μητέρα-πατέρας ), αναζητά να θεραπεύσει την παθογένεια μέσα από τις σχέσεις του. Φιλικές, επαγγελματικές, συγγενικές ή ερωτικές.

Οι πρωταρχικές σχέσεις μας , καθορίζουν τις δυο υποστάσεις του πνεύματος μέσα μας. Είναι η
θηλυκή και η αρσενική ενέργεια.
Είναι Α και το Ω της ύπαρξης μας. Είναι η σύνδεση μας από την μια, με το υλικό πεδίο της ύπαρξης και το πνευματικό πεδίο από την άλλη.

Αν αυτές οι συνδέσεις είναι προβληματικές , έτσι θα είναι και οι σχέσεις μας με τον εαυτό μας και τον τρόπο που βιώνουμε την ζωή και κατ΄επέκτασιν και με τους άλλους.

Έτσι λοιπόν προβάλλουμε στους άλλους το ποθούμενο , που είναι η ένωση μας με την Ουσία μας, άρα και η ολοκλήρωση μας. Και ειδικά με τους συντρόφους μας , από τους οποίους έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να καλύψει το κενό της αγάπης εξωτερικά εάν δεν έχουμε εργαστεί μέσα μας για να το θεραπεύσουμε. Εάν δεν έχουμε αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις πνευματικά.

Έτσι πάντα θα ζητάμε κάτι που δεν μπορούμε να πάρουμε από μια σχέση και πάντα θα υπάρχει ένα αίσθημα του ανικανοποίητου. Πάντα θα ζητάμε να πιούμε νερό για να ξεδιψάσουμε , από μια βρύση που έχει αλμυρό νερό...

Η μόνη λύση είναι η θεραπεία μέσα από την ανιδιοτελή αγάπη πρώτα για τον Εαυτό και κατά συνέπεια και για τους άλλους γύρω μας.

Η αγάπη είναι η μόνη θεραπεία !!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου