Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου

Η χειρότερη πηγή ασβεστίουΤο γάλα είναι η χειρότερη πηγή ασβεστίου.
Το γάλα είναι η χειρότερη και μη αφομοιώσιμη πηγή ασβεστίου. Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο; Φυσικά όχι.
Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο.

Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα. Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο. Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε. Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα. Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου.
Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.
Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών: Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.
Η Βιομηχανία Γάλακτος και τα ΜΜΕ έχουν κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου και στο να πιστέψεις ότι το γάλα είναι καλό για εσένα.

Δεν είναι όμως αλήθεια.
Ξέρετε ότι μια αγελάδα έχει μέσο όρο ζωής τα 35 χρόνια και κανονικά παράγει έως 4 λίτρα γάλα την ημέρα; Ξέρετε ότι το γάλα που πίνετε παράγεται από αγελάδες που ζουν μόλις 4 χρόνια και παράγουν έως και 50 λίτρα την ημέρα;
Με ποιο τρόπο; Μα με τι άλλο; Με ορμόνες, οι οποίες και μεγαλώνουν το στήθος τους και τελικά τις αρρωσταίνουν και μετά βίας ζουν αυτά τα λίγα χρόνια. Όμως τα λεφτά που δίνουν στις γαλακτοβιομηχανίες είναι πάρα πολλά και είναι αναλώσιμες 100%, και βέβαια μετά τον θάνατο τους δεν ενταφιάζονται. Τι γίνονται; Όλοι ξέρουμε δυστυχώς, τρόφιμα για τις άλλες.
Εμείς ψάχνουμε ψύλλο στ’ άχυρα, ενώ καίγεται ο κώλος μας.
Αυτό που παρέλειψα να αναφέρω είναι πως είμαι τεχνολόγος τροφίμων και έχω δουλέψει στην ΔΕΛΤΑ … τώρα βρίσκομαι στο Βέλγιο σε βιολογική φάρμα.
Οι γιατροί, διατροφολόγοι και οι υπόλοιπες ειδικότητες, είναι εντελώς άσχετοι για το τι γίνεται μέσα στα βαθιά, σε μια βιομηχανία γαλακτοκομικών, κρεάτων ή άλλη, εκτός κι αν ερευνήσουν που σπανίως το κάνουν, απλά παπαγαλίζουν ότι τους έμαθαν στα Πανεπιστήμια αν ήταν καλοί μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου