Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Ό,τι κάνετε, κάντε το με αγάπη... αλλιώς μην το κάνετε!
Γιατί ό,τι κάνετε χωρίς αγάπη σας κουράζει, και μάλιστα σας δηλητηριάζει και να μην παραξενευτείτε αν στη συνέχεια εξαντληθείτε και αρρωστήσετε. Να κάνετε τα πάντα με αγάπη! Δοκιμάστε, αυτό εξαρτάται από σας.
Κάποιος με ρώτησε μια μέρα το μέσο για να γίνει ακούραστος, και του είπα: «θέλω να σας πω το μυστικό, αλλά θα μπορέσετε να το πραγματοποιήσετε;
Το μυστικό είναι να αισθανθείτε μια μεγάλη αγάπη για ό,τι κάνετε,
γιατί η αγάπη ξυπνάει όλες τις δυνάμεις στον άνθρωπο.»
Omraam Mikhael Aivanhov

EXE ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ KAΘΕΤΙ...

Άφησε την ευγνωμοσύνη να γίνει τρόπος ζωής σου.
Να είσαι ευγνώμων προς τους πάντες. Αν κανείς καταλάβει την ευγνωμοσύνη, τότε είναι ευγνώμων για τα θετικά πράγματα που έχουν γίνει και είναι επίσης ευγνώμων και για τα αρνητικά πράγματα που δεν έχουν γίνει.
Νιώθεις ευγνωμοσύνη που κάποιος σε βοήθησε. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ύστερα νιώθεις ευγνωμοσύνη που κάποιος δεν σε έχει βλάψει. Θα μπορούσε και δεν το έκανε και αυτό ήταν ευγενικό εκ μέρους του.
Από τη στιγμή που καταλάβεις την αίσθηση ευγνωμοσύνης και της επιτρέψεις να βυθιστεί βαθιά μέσα σου, αρχίζεις να νιώθεις ευγνωμοσύνη για το κάθε τι. Και όσο περισσότερο ευγνώμων είσαι, τόσο λιγότερο γκρινιάζεις και παραπονιέσαι. Από τη στιγμή που εξαφανίζεται η γκρίνια, εξαφανίζεται και η μιζέρια. Η μιζέρια υπάρχει μαζί με τη γκρίνια. Είναι γαντζωμένη πάνω στη γκρίνια και στο νου που γκρινιάζει. Η μιζέρια είναι ανέφικτο να υπάρξει μαζί με την ευγνωμοσύνη. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μυστικά για να μάθεις.

Η αγάπη είναι συμπαντική!

Η αγάπη ειναι συμπαντική! Τα ζώα εχουν αυτή την δυνατοτητα της επικοινωνίας μεταξύτων γιατί ειναι καθαρά στοιχεία! Οι ψυχές τους μετα την καθοδική εξέλιξη και αφου εχουν καθαριστεί υποχρεωτικά με την φωτιά της κόλασης επιστρέφουν στην επιφάνεια καθαρές σαν άπλα στοιχεία , που δεν μπορούν να αμαρτήσουν η να αμαυρώσουν την αύρα τους ακολουθώντας τον κύκλο της ανοδικής εξέλιξης και μετά από χιλιάδες χρόνια γήινα ενσαρκώνονται στο ανθρώπινο σώμα!

«Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού»
Γκάντι

Ο κάθε άνθρωπος που συναντάμε είναι ένας καθρέφτης που μέσα του καθρεφτίζονται διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας. Μας αποκαλύπτει την ταυτότητά μας και φέρνει στην επιφάνεια κάτι από τον κρυμμένο εαυτό μας που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστο. Κανένας μας δεν είναι μόνο κακός ή μόνο καλός. Όλοι έχουμε, όλες τις ποιότητες μέσα μας.
Ο πραγματικά ισχυρός είναι αυτός που μπορεί να κατανοεί, να αποδέχεται και να συγχωρεί ουσιαστικά και όχι τυπικά γιατί ξέρει ότι ούτε και ο ίδιος είναι τέλειος. Ο πραγματικά ισχυρός είναι αυτός που μπορεί να δείχνει τις αδυναμίες του, τις ευαισθησίες του και ταυτόχρονα την ίδια στιγμή να τις μεταμορφώνει σε δύναμη. Ο πραγματικά ισχυρός είναι αυτός που στο θυμό, το φόβο του άλλου καθρεφτίζει αγάπη. Η συγχώρεση είναι η χαρακτηριστική δύναμη της αγάπη.

αγάπη είναι...

αγάπη είναι... να τεντώσεις το χέρι σου σ’ έναν άλλο άνθρωπο, αυτό είναι το παν. .. Η κίνηση και μόνο, που πιάνεις τα δάχτυλα ενός ανθρώπου κι εκεί που πας να τον σώσεις, αντί γι’ αυτόν, σώζεσαι εσύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου