Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Οι αξίες της καρδιάς

Οι αξίες της καρδιάς«Χαμένος χωριστά ο καθένας στο δικό του ταξίδι, σκοντάφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο, τρομαγμένοι, κρυμμένοι ο καθένας στο ρόλο του»

Ελευθερία είναι να επιλέγεις τη συμπεριφορά σου σε κάθε περίσταση, συνυπολογίζοντας πάντα τη σχετικότητα των πραγμάτων, την άγνοια στην οποία είμαστε καταδικασμένοι, την αναπόφευκτη αυταπάτη μας και την περιπλάνησή μας στο χώρο-χρόνο.

Με το λάθος να είναι η φυσική μας κατάσταση, αφού όλα είναι πειραματισμός, εμπειρία και παρατήρηση, η αλήθεια αναγκαστικά ξαπλώνει στα πόδια της φαντασίας και της καρδιάς.

Να εμπιστευτείς το άγνωστο, ενώ ένα άλλο κομμάτι μέσα σου αναζητεί ταυτότητα. Σημεία αναφοράς σε ένα κινητικό και διαρκώς μεταμορφωμένο κόσμο. Εκεί αγγίζει η ιδεολογία. Ο κανόνας. Οι πεποιθήσεις. Δηλαδή οι αυταπάτες.

Οι μόνες αξίες είναι της καρδίας , και η καρδιά λέει μόνο αυτό πάντα: «Όχι άλλη βία». Αλλά ο φόβος και η ανάγκη οδηγούν στον εγωισμό και το παιχνίδι χάνεται για πάντα.

Παραδομένοι στα πάθη μας και τις εμμονές μας, χαμένος χωριστά ο καθένας στο δικό του ταξίδι, σκοντάφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο, τρομαγμένοι, κρυμμένοι ο καθένας στο ρόλο του.

«Επιστρέφω στην αθωότητα» σημαίνει αφουγκράζομαι την καρδιά μου και δείχνω εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Στο κενό. Και δε μπορώ να κάνω λάθος πια. Ό,τι και να κάνεις είναι σωστό, είναι στην κατεύθυνση της μη βίας, όπως προστάζει η καρδιά. Όλα είναι πολύ κακό για το τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου