Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πώς θα αγαπήσω τον εαυτό μου;

Αποδέξου ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις.

Αν νιώθεις άβολα για το σχήμα της μύτης σου ή το χρώμα του δέρματος σου, τότε πρέπει να αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς υπέρ σου. Δηλαδή, το κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου είναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστή. Ακόμα κι αν μπορούσες, δεν θέλεις να τα αλλάξεις γιατί αυτά σε κάνουν μοναδική. Σωστά;

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει νόημα στο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλον, πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Βάλε στόχο να γίνεις καλύτερη για εσένα. Μόνο.

Πρόκληση.

Δηλαδή, κάθε φορά που κοιτά τον εαυτό σου στον καθρέφτη, χάρισέ του ένα κομπλιμέντο. Αυτός είναι ένας τρόπος να «προπονήσεις» το μυαλό σου να αρχίσει να σκέφτεται θετικά για τον εαυτό σου.

Γνώρισε τον εαυτό σου!

Πιθανόν να σου αρέσει να βρίσκεσαι με τους φίλους σου και να περνάς όμορφες στιγμές, αλλά δώσε λίγο χρόνο και χώρο στον εαυτό σου. Αφιέρωσε σε σενα στιγμές και σκέψου τι πραγματικά σου αρέσει, τι αγαπάς, τι μισείς. Έπειτα, εστίασε στο να κάνεις αυτά που αγαπάς και -γιατί όχι;- να ανανεώσεις και τα ενδιαφέροντα σου.

Αυτοσεβασμός.

Ο αυτοσεβασμός είναι βασική προϋπόθεση για την ευτυχία σου. Αν δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κάποιος άλλος. Τι χαρακτηριστικά σέβεσαι στους άλλους; Αν σου αρέσουν οι γενναιόδωροι άνθρωποι, τι θα έλεγες να γίνεις εθελόντρια σε μία φιλανθρωπική οργάνωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου