Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Είστε εθισμένες στην προσοχή των αντρών ;

Η επιθυμία να μας κοιτούν είναι φυσιολογική, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αρκεί να μην φτάνει στα όρια της λαγνείας ή σε κάποιες περιπτώσεις στην αλαζονεία. Στις γυναίκες, ιδιαίτερα, αρέσει να προκαλούν την προσοχή των αντρών, να δέχονται κομπλιμέντα και να τους φλερτάρουν. Πότε όμως αυτή η επιθυμία γίνεται εξάρτηση;

Η διαφορά υπάρχει στο πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς η ίδιες αυτή την προσοχή και πώς την επεξεργαζόμαστε. Υπάρχει διαφορά στην επιθυμία προσοχής από τους ανθρώπους που αγαπάμε και στην επιθυμία να μας κοιτούν όλοι ή να αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας ανάλογα με τις απόψεις των άλλων.
Ο εθισμός στην προσοχή των αντρών σημαίνει πως θα πιστέψουμε ότι είμαστε όμορφες επειδή το είπε κάποιος στο δρόμο, ότι πρέπει να αλλάξουμε χτένισμα επειδή το θέλει ένας συνάδελφος μας ή αντίθετα θα νομίζουμε ότι δεν αξίζουμε επειδή κανείς δεν μας προσέχει. Πώς, λοιπόν, θα το αντιμετωπίσουμε;

1.Αναγνωρίστε το πρόβλημα: Η μανία να είμαστε συνέχεια το κέντρο της προσοχής των άλλων ή έστω κάποιας προσοχής δείχνει ένα βαθύτερο πρόβλημα. Μπορεί να είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης, μπορεί να καλύπτει ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό που έχουμε στη ζωή μας.

2. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας: Οι άνθρωποι που έχουν αυτογνωσία, ξέρουν τα όριά τους, ξέρουν τι θέλουν και ποια είναι η αξία τους δεν έχουν ανάγκη τις απόψεις των άλλων για να αισθανθούν καλύτερα. Η απόρριψη μας πληγώνει λιγότερο όταν ξέορυμε να βασιζόμαστε στον εαυτό μας.

3. Απομυθοποιήστε το! Όταν ο σύζυγός σας ή μια φίλη σας κάνει ένα κομπλιμέντο έχει μεγάλη αξία. Η προσοχή των αγνώστων μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα εκτός από ενδιαφέρον. Η γνώμη κάποιου που δεν σας γνωρίζει τόσο ώστε να έχει σχηματίσει ουσιαστική άποψη για εσάς, δεν έχει τόση αξία τελικά είτε είναι θετική είτε αρνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου