Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Zουν στον κόσμο τους

Dane Shitagi (6)Σίγουρα έχουμε όλοι το έχουμε ακούσει “την πραγματικότητα την δημιουργούμε εμείς”, μόνο που δεν αναφέρουν … Ποια ακριβώς πραγματικότητα;

Τον κόσμο δηλαδή γύρω μας τον φτιάχνουμε στο μυαλό μας μέσα απο τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις μας. Πολλές φορές μου λένε ότι ζω στον κόσμο μου. Συμφωνώ. Ζω στον κόσμο μου, όπως άλλωστε όλοι μας. Όλοι ζουν στον κόσμο τους!

Μπορεί σε πρακτικό και φυσικό επίπεδο κάτι τέτοιο να μην είναι κατανοητό αλλά τουλάχιστον σε βοητικό και ψυχολογικό επίπεδο είναι εύκολο να συμφωνήσουμε. Σημασία δεν έχει τι συμβαίνει γύρω μας αλλά πως το ερμηνεύουμε και πως δρούμε για να το επηρεάσουμε.

Για μερικά πράγματα δύσκολα θα είμαστε ποτέ απόλυτα βέβαιοι ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή αποδεχτή ερμηνία. Για παράδειγμα σε θέματα πνευματικά και θρησκευτικά είναι αδύνατο να απαντήθούν με μιας όλα μας τα ερωτήματα. Ακόμα και αν ποτέ έχουμε καποιο συνταρακτικό γεγονός ή μία σημαντική ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα, και πάλι θα υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικές ερμηνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου