Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το Σύστημα Του Ανθρώπινου Σχεδιασμού - Human Design System

Με μία λέξη θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως ‘Εξατομίκευση’.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι Υδροχοϊκή Γνώση και έχει δοθεί για να μπορέσει η Ανθρωπότητα να περάσει στην επόμενη φάση, που είναι η φάση της Εξατομίκευσης.

Η μόνη επανάσταση που υπάρχει είναι η Ατομική.

Ένας- ένας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Το γνωρίζουμε αυτό από τ’ αποτυπώματα μας και το DNA μας.

 Όμως δεν ζούμε αυτή την διαφορετικότητα, παρά μόνο κάποια αποσπασματικά της χαρακτηριστικά, που και αυτά κακοχρησιμοποιούνται από τον ομογενοποιημένο μας νου.

Γιατί απλά δεν ξέρουμε τον τρόπο.

Δεν είναι φταίξιμο κανενός γιατί απλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε εύκολος τρόπος. Δεν υπήρχε Χάρτης. Κάθε χάρτης στο Ανθρώπινο Σχέδιο αντιπροσωπεύει τη μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του καθενός -και είναι μόνο μέσω αυτής που μπορούμε να ενωθούμε με το Όλο. Είναι ο πιο άμεσος δρόμος προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση γιατί απλά είναι όλα εκεί… Μηχανικά και πρακτικά. Τώρα λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να διακρίνουμε ανάμεσα στο τι είναι ‘δικό μας’ και στο τι είναι ‘επίκτητο’.

Αντ’ αυτού, αντί δηλαδή να ζούμε τον αληθινό μας Εαυτό, καταλήγουμε στο να ζούμε την ‘σκιά’ μας, ή τον ‘Μη Εαυτό’ όπως ονομάζουμε στο Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού την Σκιά, να ζούμε την ομογενοποίηση όπου όλοι μας συγκρινόμαστε με κάποια πρότυπα που κατά καιρούς μας λανσάρουν, και θέλουμε να είμαστε κάποιοι άλλοι, πιο όμορφοι, πιο πλούσιοι, πιο γρήγοροι γιατί απλά όταν δεν ζεις αυτό που είσαι, τίποτα δεν αρκεί.

Όταν δεν ζεις αυτό που είσαι, βρίσκεσαι πάντα στο λάθος μέρος, είσαι πάντα με τους λάθος ανθρώπους και η Εκπλήρωση σου δεν έρχεται ποτέ… Και όλα έχουν να κάνουν απλώς με τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις. Αν αποφασίζεις σύμφωνα με την φύση σου, με αυτό που η ίδια η Φύση σε προίκισε στην γέννησή σου, η μοναδικότητα σου εκφράζεται και σου δίνει την ζωή που αξίζεις.

Αν αποφασίζεις βάση των άλλων, τότε απλά τίποτα δεν είναι αρκετό, δεν υπάρχει πληρότητα. Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου αποσκοπεί στο να δώσει στον κάθε άνθρωπο το αναφαίρετο, αλλά παραγκωνισμένο, δικαίωμα να μπορεί να ζει τον Εαυτό του. Ένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναγνωρισθεί για την σημασία που πραγματικά έχει. Μιλάμε γι Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι καταχωρημένα στο Σύνταγμα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά συστήματα έμμεσου ελέγχου πάνω από αυτά.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο λέει, ότι έχουμε φτάσει πλέον στο πλήρωμα του χρόνου να γνωρίσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι εδώ για να είναι ο ίδιος η δική του μοναδική «εξουσία» και αυτό απορρέει από τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος ο καθένας, και έτσι να είναι ένα υγιές άτομο για την κοινωνία στην οποία ανήκει.

Στην ‘καρδιά’ του το Σύστημα είναι ατομικό. Απευθύνεται σε όλους αλλά η δουλειά γίνεται ατομικά. Στηρίζεται στην διαφορετικότητα του καθενός και ότι ισχύει για κάποιον, ισχύει γι αυτόν και μόνον γι αυτόν και για κανέναν άλλον. Όπως για να έχουμε ένα υγιές σώμα χρειάζεται να έχουμε υγιή κύτταρα, έτσι και για να έχουμε μια υγιή κοινωνία χρειάζεται να έχουμε υγιή άτομα. Και το Σύστημα λέει, πως ένα άτομο είναι υγιές μόνον όταν ζει τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου