Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτες σκηνές από χιλιάδες πουλιά gannets σε αναζήτηση τροφής

Αυτά τα εντυπωσιακά πλάνα δείχνουν την απίστευτη ευελιξία από τα πουλιά gannets - τόσο στον αέρα όσο και υποβρύχια - όπως βρίσκονται σε αναζήτηση ενός γεύματος στα ανοικτά της νήσου Shetland του Αστ.

Η τεράστια αυτή ομάδα των gannets συγκεντρώθηκε, για το κυνήγι ψαριών όπως σκουμπρί και ρέγγα - πριν την επιστροφή στους βράχους στη θάλασσα για να ταΐσουν τους νεοσσούς τους.
«Η κατάδυση επιτρέπει στο πουλί να φθάσει σε βάθη λίγων μέτρων, αλλά μπορούν να κολυμπούν πολύ καλά και υποβρύχια χρησιμοποιώντας τα δύο φτερά και τα πόδια τους για πρόωση, και αυτό τους επιτρέπει να κυνηγήσουν τα ψάρια μέχρι 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας»
Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι τα gannets μπορούν να καταπιούν, ενώ είναι βυθισμένα, και μπορούν ακόμα να τρώνε περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης.
Το σημαντικότερο έδαφος για τα Gannets είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα περισσότερα ζουν κυρίως μέσα Σκωτία. Ο πληθυσμός του υπόλοιπου κόσμου διαιρείται μεταξύ Καναδά, Ιρλανδίας και Ισλανδίας, με μικρούς αριθμούς και στη Γαλλία, Νησιά καναλιών και Νορβηγία.
Η μεγαλύτερη βόρεια αποικία των Gannet είναι στα σκωτσέζικα νησιά Αγιος Kilda. Η αποικία τους αυτή περιλαμβάνει μόνο το 20% του πληθυσμού τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου