Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πως ένα φρούτο ονομάζεται λαχανικό;

ti ine i bananaΜε δικαστική απόφαση ένα φρούτο, ονομάζεται λαχανικό και ένα βότανο, φρούτο

Σίγουρα οι σύγχρονες τροφές δίνουν μια νότα ευχαρίστησης στην ζωή μας, και ξεφεύγουν κατά πολύ του αρχικού και μοναδικού τους ρόλου, που είναι, η συντήρηση του σώματος, της ψυχής με το να δίνουν ΕΝΕΡΓΕΙΑ στον άνθρωπο που τις καταναλώνει. Αλλά φευ.
Ο άνθρωπος (λέμε τώρα) με δικαστική απόφαση… ονομάζει λαχανικό ένα φρούτο και φρούτο ένα βότανο.  Η τροφή είναι υπερδιπλάσια του πληθυσμού της γης και κατά πολύ περισσότερο άχρηστη για την υγεία του, από ότι ήταν τον 20ο ή τον 19ο αιώνα και πάει λέγοντας.
1. Η σοκολάτα γάλακτος εφευρέθηκε από τον Daniel Peter, ο οποίος πούλησε την ιδέα στον γείτονά του Henri Nestlé. ΟΥΠΣ!
2. Για να παράγουν ένα κιλό μέλι, οι μέλισσες πρέπει να επισκεφθούν 4 εκατομμύρια λουλούδια και να διανύσουν απόσταση ίση με 4 φορές τον γύρο της Γης
3. Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί ακόμα, είναι το «St. Peter’s Stiftskeller» στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ξεκίνησε ως μοναστήρι που είχε μια ταβέρνα για τους ταξιδιώτες το 803 μ.κ.ε
4. Τα τρία τέταρτα των αλιευμάτων μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή. Το υπόλοιπο χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων όπως κόλλα, σαπούνι, μαργαρίνη και λίπασμα. Πιθανόν κι από αυτό που καταναλώνει ο άνθρωπος τα ίδια συστατικά παίρνει.
5. Η πιο ακριβή μαρμελάδα στον κόσμο είναι η «Confiture de groseilles». Είναι μαρμελάδα από φραγκοστάφυλο και είναι συνταγή του 14ου αιώνα. Παράγεται στην μικροσκοπική γαλλική πόλη Bar-le-Duc. Γευστικότατη μα και ακριβότατη.
6. Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Dustin Philips από τις ΗΠΑ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Guinness με την κατανάλωση ενός μπουκαλιού 400ml σάλτσας ντομάτας με ένα καλαμάκι μέσα σε 33 δευτερόλεπτα.
7. 28gr σοκολάτας περιέχουν, περίπου, 20 mg καφεΐνης.
8. Σύμφωνα με τη γλώσσα των βοτάνων, η μπανάνα είναι βότανο και η ντομάτα είναι φρούτο. Με βάση δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. το 1893, η ντομάτα ανακηρύχθηκε λαχανικό. ΧΑ!
9. Οι μπανάνες είναι το δημοφιλέστερο φρούτο παγκοσμίως μετά τις ντομάτες. Στις δυτικές χώρες, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 6% των συνολικών πωλήσεων ενός σούπερ μάρκετ.
10. Υπάρχουν πάνω από 15.000 ποικιλίες ντομάτας, μαζί με τα υβρίδια και τις μεταλλαγμένες.
11. Τα τελευταία 40 χρόνια η παραγωγή τροφίμων αυξήθηκε ταχύτερα από τον πληθυσμό. Μετά μιλάνε για υποσιτισμό και πείνα. !
12. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από την πείνα τα τελευταία 25 χρόνια του 20ου αιώνα, είναι μικρότερος από τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από την πείνα τα τελευταία 25 χρόνια του 19ου αιώνα.
13. Κατά τον Μεσαίωνα, η ζάχαρη ήταν είδος πολυτελείας και κόστιζε 9 φορές όσο το γάλα. Γι αυτό ήταν υγιέστεροι τότε οι άνθρωποι.
14. Πάνω από το 90% των ψαριών αλιεύονται στο βόρειο ημισφαίριο.
15. Το κρασί πωλείται σε φιμέ μπουκάλια γιατί χαλάει όταν εκτίθεται στο φως. Όπως και τα αιθέρια έλαια.
16. Περίπου ένα δισεκατομμύριο σαλιγκάρια σερβίρονται στα εστιατόρια ετησίως.
17. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι. Της τρυπτοφάνης όμως είναι αυστηρά ελεγχόμενη η διάθεση της.
Κάποιοι, ποιοί άραγε δεν θέλουν τους ανθρώπους χαρούμενους;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου