Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ψυχολογια του έρωτα: Ξεκίνα από σένα

Οι συντροφικές σχέσεις δεν είναι δυνατόν να βελτιωθούν ακολουθώντας οι ενδιαφερόμενοι τις «συνταγές βελτίωσης» του σεξολόγου, ή του γραμμικά σκεπτόμενου ειδικού της ψυχικής υγείας.

Οι λύσεις του τύπου: «περιποιήσου τον εαυτό σου», «υιοθέτησε νέες σεξουαλικές συνήθειες & πρακτικές», «γίνε πιο θελκτική/ ός στον/στην σύντροφό σου», και τα παρόμοια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία.

Αν δεν πάρεις την θαρραλέα απόφαση να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου με στόχο να αναθεωρήσεις την πορεία της προσωπικής σου ζωής και αυτο-αντίληψης.

Αν δεν κάνεις τον όποιο ερωτισμό σου εργαλείο θέασης του κόσμου –ενός κόσμου εγγενώς ερωτικού!- κι αντίληψης των πιο απλών στιγμών της καθημερινότητάς σου.

Αν πιο απλά, δεν «ερωτευθείς» τις πιο καταφρονημένες αλλά και αθέατες πλευρές του εαυτού σου, και δεν αρχίσεις να βιώνεις, όχι ως υποχρέωση, αλλά ευχαριστιακά την παρουσία σου σ’ αυτήν την ζωή.

Αν δεν πάψεις να αναστέλλεις με χίλια προσχήματα την αυθεντικότητά σου και την ερωτική σου διάθεση στο κρεβάτι, η συντροφική σου σχέση δεν έχει ελπίδα ανάκαμψης.

Με δύο λόγια, συνδέσου ερωτικά με την ζωή και αυτή πλουσιοπάροχα θα σε ανταμείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου