Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η άγρια πλευρά της φύσης

Καθώς ο ήλιος δύει χρωματίζοντας τον ουρανό, μία φάλαινα όρκα εκτοξεύεται από τη θάλασσα στον αέρα. Η εντυπωσιακή ανάδυσή της έχει στόχο: είναι ένα δελφίνι που προορίζεται να γίνει το γεύμα της, και το οποίο κυνηγά για περισσότερες από δύο ώρες.

Το κυνήγι τερματίστηκε με το δελφίνι παγιδευμένο στα σαγόνια της οκτώ τόνων φάλαινας. Το δελφίνι ανήκε σε ένα μικρό κοπάδι που κολυμπούσε στα ανοιχτά της ακτής του Μεξικού. Ενώ όμως τα υπόλοιπα κατάφεραν να διαφύγουν και να σώσουν τη ζωή της, αυτό έμεινε στο έλεος μιας ομάδας φαλαινών.

Ο φωτογράφος Christopher Swann βρισκόταν εκεί και απαθανάτισε στιγμές που συμπυκνώνουν την άγρια ομορφιά της φύσης, όπου ο κανόνας της επιβίωσης του ισχυρότερου είναι απαραβίαστος.
«Οι όρκες κυνηγούσαν το δελφίνι για δύο ώρες. Δεν ξέραμε πού να πρωτοκοιτάξουμε γιατί εμφανίζονταν σε ένα σημείο, χάνονταν στο νερό και μετά ξεπετιούνταν σε εντελώς άλλη κατεύθυνση», περιγράφει ο Swann στη Daily Mail.

«Κάποια στιγμή η φάλαινα αναδύθηκε έξω από το νερό ακριβώς μπροστά μας, σε απόσταση 6-7 μέτρων. Είχε εκτοξευτεί σε ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και κατευθυνόταν προς το μέρος μας, νόμιζα πως θα πέσει πάνω στο σκάφος μας και θα μας διαλύσει. Αλλά ενώ ακόμα βρισκόταν στον αέρα άλλαξε κατεύθυνση και έπεσε στη θάλασσα πίσω μας».
Σύμφωνα με τον φωτογράφο, η φάλαινα στις φωτογραφίες είναι αυτή που κυνηγούσε πιο επίμονα από τις άλλες.
«Ο τρόμος και η μάχη που έδινε το δελφίνι για τη ζωή του ήταν εμφανείς. Νιώθαμε πως μπορούμε να αφουγκραστούμε την αδρεναλίνη του και τους χτύπους της καρδιάς του καθώς πάσχιζε να σωθεί», περιγράφει. «Πήγαινε μπρος- πίσω αλλά πάντα έπεφτε πάνω σε μία άλλη όρκα που του έκλεινε το δρόμο. Τρεις ή τέσσερις φορές οι φάλαινες το πέταξαν έξω από νερό στον αέρα, η μία το έκανε με την ουρά της».

«Απίστευτο αν σκεφτείς πως ήταν ένα μεγάλο υγιές δελφίνι. Είναι εντυπωσιακό το πώς οι φάλαινες το αντιμετώπιζαν σαν παιχνιδάκι».

«Ένιωθα- ίσως κάνω λάθος αλλά έτσι ένιωθα- πως η δεύτερη ώρα του κυνηγιού ήταν άχρηστη σε ό,τι αφορά τις φάλαινες. Απλά έπαιζαν με το δελφίνι και τελικά, μόλις άρχισε να σκοτεινιάζει, το έβγαλαν στην επιφάνεια και το παιχνίδι τελείωσε».
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου