Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι δεκάλογοι του καλού σεξ

Οι «σοβαρές» συμβουλές γύρω από τη σεξουαλική μας ζωή δίνονται κυρίως από γιατρούς και ψυχολόγους. Γιατί όχι, όμως, κι από μία συγγραφέα; Η Τρέισι Κοξ, η Βρετανίδα συγγραφέας επτά best-seller βιβλίων για το σεξ και τις ερωτικές σχέσεις, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες τον απόλυτο δεκάλογο των προτάσεων που μια γυναίκα θέλει να πει σ’ έναν άνδρα γύρω από το σεξ αυτά που θέλει να πει ο άνδρας στη γυναίκα και δεν τα λέει. Στον πρόλογο του άρθρου της η Κοξ αναρωτιέται γιατί άνδρες και γυναίκες είναι πολύ πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί στη συζήτηση τι ακριβώς θέλουν από το σεξ με άτομα του ίδιου φύλου (συγγενείς τους ή φίλους/φίλες) παρά με τους ερωτικούς τους παρτενέρ.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΑΝΔΡΑ
Εκτός από τη σωματική μου διέγερση πριν από το σεξ, χρειάζεται και συναισθηματική. Στον ίδιο βαθμό, αν όχι σε μεγαλύτερο.
Οι λέξεις είναι σαν αφροδισιακό για μένα. Αν θέλεις περισσότερο σεξ, μίλα μου πιο πολύ.
Οσο περισσότερο ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού, τόσο ανεβαίνει η σεξουαλική μου διάθεση. Αισθάνομαι λιγότερο κουρασμένη και ότι με θεωρείς ίση σύντροφό σου, όχι σκλάβα σου.
Θέλω κι εγώ να παίρνω πρωτοβουλία για να κάνουμε σεξ, αλλά δεν μ’ αφήνεις να αποκτήσω όρεξη γι’ αυτό αν μου το ζητάς κάθε μέρα.
Μην βιάζεσαι και μην κοιτάς το ρολόι. Ο οργασμός μου είναι πιο αργός και πιο δύσκολος.
Να είσαι πιο ευγενικός. Το δέρμα μου είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δικό σου. Ο,τι στο δικό σου δέρμα φαίνεται φυσιολογικό εμένα μπορεί να με πονέσει.
Μη νομίζεις ότι θέλω πάντα ρομαντικό σεξ επειδή έτσι ξεκινήσαμε τις πρώτες μας φορές. Χρειάζομαι πότε πότε και λίγη αγριάδα.
Μην με πιέζεις για σεξ όταν σου έχω πει όχι. Με κάνει να νιώθω μη επιθυμητή και σε καμία περίπτωση δεν με ανάβει, όπως ενδεχομένως να νομίζεις.
Δέξου ότι μπορεί να μην έχω μόνο κολπικό οργασμό. Χρειάζομαι και κλειτοριδικό, κι αν δεν το κάνεις εσύ, μπορεί να το κάνω και μόνη μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω τον κολπικό οργασμό. Απλά έτσι είναι σχεδιασμένο το σώμα μου.
Μετά το σεξ πάρε με αγκαλιά, ας μείνουμε έτσι έστω για μερικά λεπτά. Μην το αντιμετωπίζεις σα να ικανοποίησες απλώς μια φυσική ανάγκη.

ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
Χρησιμοποιώ το σεξ και για να σου δείξω την αγάπη μου. Είναι πιο δύσκολο για μένα να εκφράσω αλλιώς τα συναισθήματά μου, οπότε το σεξ είναι ένας τρόπος να δεθώ μαζί σου και ψυχικά, όχι μόνο σωματικά.
Όταν απορρίπτεις το σεξ μαζί μου, νομίζω ότι με απορρίπτεις γενικώς σαν άτομο. Σε παρακαλώ, όταν το κάνεις να είσαι ευγενική.
Το σεξουαλικό μου σύστημα είναι απλό. Ξέρω ότι το δικό σου είναι διαφορετικό, αλλά χρειάζομαι να μου πεις και να μου δείξεις ακριβώς τι θέλεις για να καταλάβω καλύτερα το σώμα σου και να σε ικανοποιήσω.
Επειδή θέλω να δοκιμάζω καινούργια πράγματα δεν σημαίνει ότι δεν σε βρίσκω σέξι. Απλά μου αρέσει περισσότερο η ποικιλία.
Είμαι οπτικός τύπος. Μ’ αρέσει να κοιτάζω σέξι φωτογραφίες. Δεν το θεωρώ κάτι προσβλητικό, ούτε ανώμαλο να κοιτάζω ερωτικές πόζες, αυτό το κάνουν όλοι οι άνδρες.
Πάρε πρωτοβουλίες. Το να ζητάω εγώ συνεχώς το σεξ δεν με βολεύει, όπως νομίζεις. Είναι πολύ ερωτικό να δεις ότι και ο σύντροφός σου σε θέλει.
Σταμάτα να ανησυχείς για το σώμα σου. Θέλω να είσαι όμορφη, αλλά εγώ εστιάζω στα μέρη που με ανάβουν, όχι σ’ αυτά που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα.
Θέλω να κάνω σεξ συχνά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, πες μου το γιατί. Αν το καταλάβω το γιατί και ξέρω ότι στο μέλλον θα κάνουμε καλό σεξ, θα το δεχτώ.
Καταλαβαίνω ότι η σεξουαλική σου διάθεση επηρεάζεται από τον κύκλο της περιόδου σου. Αλλά προτιμώ να μου λες καθαρά πότε δεν έχεις διάθεση για σεξ.
Όταν νιώθω ότι κάνεις σεξ μόνο και μόνο για να με ευχαριστήσεις, με κάνει να αισθάνομαι θυμωμένος και απογοητευμένος. Θέλω να το απολαμβάνεις όσο κι εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου