Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Ο θυμός γεννάει τη μοναξιά και η μοναξιά τον θυμό

 
Ο θυμός είναι αξιολόγηση. Για κάποιους λόγους αξιολογείς τους άλλους, μέσα από τα δικά σου μάτια, τα δικά σου κριτήρια, και τη δική σου ζωή. Άρα αφού πιστεύεις ή θεωρείς ότι οι άλλοι θα έπρεπε να λειτουργούν όπως, μειώνεις κατά πολύ αυτό που είσαι εσύ.

Η μοναδικότητα του άλλου τον τοποθετεί στην δική του θέση μέσα από τα δικά του βιώματα, όπως ακριβώς και σε εσένα.

Το να αξιολογείς και να κατατάσσεις πως θα έπρεπε να είναι οι άλλοι θυμώνεις = θυ-μόνος. Ο θυμός προκαλεί την μοναξιά, αφού θεωρείς τους άλλους κάπως.

Ο θυμός επίσης είναι δρόμος ελέγχου. Θέλουμε να γίνουν κάποια πράγματα όπως εμείς πιστεύουμε ότι είναι το σωστό. Έτσι ζητάμε τον απόλυτο έλεγχο σε όσα περισσότερα μπορούμε στην ζωή μας. Οπότε σε κάθε τι απρόβλεπτο, δεν έχουμε ισορροπία.

Ο μη έλεγχος και ο θυμός γεννούν την αίσθηση ότι δεν μας σκέφτονται, ότι δεν μας νοιάζονται και κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στον εγωισμό μας.

Ο θυμός είναι μία στάση του εγωισμού, μία στάση ύπουλη που δεν έχει άλλο ρόλο, από το να κατατάσσει πάντα τους άλλους σε σχέση με μας.

Ο θυμός δεν έχει αμεροληψία και δημιουργεί στις σχέσεις μας είτε κτηματικές συμπεριφορές είτε μας απομονώνει και μας αποξενώνει.

Στο τέλος χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας σκεφτόμενοι μήπως κάτι δεν βλέπουμε σωστά.

Το κλειδί είμαι να καταλάβουμε ότι ο θυμός είναι ένα επίκτητο συναίσθημα. Εμείς το δημιουργήσαμε, εμείς το «πλάσαμε» και μας έχει φέρει σε τέτοια απελπισία.

Αφού εμείς το δημιουργήσαμε και είδαμε ότι μας απομονώνει από την ουσία της ζωής αλλά και από τους ανθρώπους μας, μπορούμε να το βγάλουμε από τη ζωή μας.

Μάθε από τον θυμό σου πότε και πως σε απομονώνει. Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου γι αυτή σου την μετεκπαίδευση.

Όσο βγαίνει ο θυμός από τη ζωή σου στη θέση του θα μπαίνει η ελευθερία, η ισορροπία και η αρμονία.

Το αξίζεις τόσο εσύ, αλλά και όλοι οι γύρω σου!!

Επιπλέον βοήθεια υπάρχει στο πρώτο μυστικό πέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου